Home Merk nieuws Zomerse ‘Mint’ kleur voor de Cowboy Cruiser

Zomerse ‘Mint’ kleur voor de Cowboy Cruiser

Zowel de Cruiser als Cruiser ST zijn nu beschikbaar in een derde nieuwe kleur

Door Slim Abid

Cowboy heeft recent een frisse en opvallende kleur Mint geïntroduceerd voor hun populaire Cruiser-model. Deze gelimiteerde editie, gelanceerd voor de zomer van 2024, is de derde kleur-optie voor hun instapmodel. Deze extra kleuren hebben een meerprijs van 99 euro.

Deze nieuwe kleurvariant is enkel verkrijgbaar voor het Cruiser model. Op de Classic was er reeds een groene kleur, maar dit model zal niet meer verkocht worden. De Cruiser serie van Cowboy zal dan ook wat duurder worden.

Sinds de lancering in 2023 heeft de Cruiser de plaats van de Classic overgenomen als meest populaire Cowboy e-bike. De Cruiser is vooral gekend om zijn meer comfortabele (rechtop zittende) rijpositie. Het vernieuwde ontwerp, door feedback van gebruikers, omvat comfortgrepen op een kenmerkend verhoogd en gebogen stuur voor een natuurlijke handpositie en een verbeterde rijhouding.

Het initiële Cowboy Classic model was iets te sportief voor sommigen. Met deze aangepaste Cruiser-versie komen heel wat meer mensen in aanraking met het Belgische merk.

Cowboy Cruiser beschikbaar in drie kleuren

De introductie van de nieuwe Mint kleur maakt deel uit van Cowboy-cultuur om niet alleen functionaliteit maar ook stijlvol te zijn. Er zijn nog andere kleuren beschikbaar, zo is het iconische ‘Black’ gekend voor Cowboy, maar is ook ‘Sand’ een zeer populaire keuze geworden.

De Mint-kleur mikt vooral op aantrekkelijkheid voor een breed stedelijk publiek en wordt naar verwachting snel een verzamelobject dankzij de beperkte oplage.

Andere merken pronken met een keuze uit 10 tot 20 kleuren. Cowboy kiest ervoor om elke kleur uniek te maken. Door het aanbod aan kleuren te verlagen is elke nieuwe kleur iets om mee uit halen.

Na het lanceren van de Cowboy Cross is deze nieuwe kleur de laatste nieuwe evolutie in de heropleving van het populaire e-bike merk. Hiermee hopen ze de Cowboy ook vaker te zien buiten het stadsleven. Tot nu werd Cowboy vooral een elektrische stadsfiets gezien.

De Cross is een all-road variant van het initiële ontwerp. We gaan deze ook nog testen, en hier nadien een review over schrijven. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info