Home Merk nieuws Winther: Meer dan 25 jaar ervaring in bakfietsen

Winther: Meer dan 25 jaar ervaring in bakfietsen

Veilige driewieler bakfietsen voor kinderen te vervoeren

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Op de Velofollies 2024 beurs, te midden van de nieuwste innovaties en glanzende tweewielers, onderscheidde de stand van Winther zich met een duidelijke focus op driewieler bakfietsen.

Dit Deense merk, met een geschiedenis van meer dan 25 jaar in de productie van bakfietsen, demonstreert zijn expertise lang voordat de elektrische varianten de markt veroverden.

Driewieler bakfietsen voor kinderen 

Het eerste wat opvalt aan de Winther bakfietsen is hun unieke ontwerp: twee voorwielen en één achterwiel, verbonden met een direct stuursysteem aan de bak. Dit ontwerp, hoewel even wennen, biedt ongeëvenaarde stabiliteit en controle, een essentiële factor bij het vervoeren van kostbare lading zoals kinderen.

Veiligheid en Ruimte

Veiligheid staat voorop bij Winther, met bakfietsen die uitgerust zijn met een stevig stalen frame en ruime bakken. Deze bakken zijn niet alleen ontworpen om een veilige omgeving te bieden aan de passagiers, maar bieden ook de mogelijkheid om echte kinderstoeltjes of isofix-systemen te monteren, een voorbeeld van de aanpasbaarheid van deze voertuigen.

Daarnaast kunnen accessoires zoals regenhoezen en extra bescherming tegen de kou worden toegevoegd, wat de functionaliteit en het comfort verder verhoogt​​.

Onder de motorkap bevinden zich krachtige motoren die, ondanks de standaard lagere batterijcapaciteit, geüpgraded kunnen worden om langere afstanden af te leggen. Je hebt keuze tussen Shimano en Bafang.

Dit is een cruciaal aspect, aangezien het gewicht van de bakfiets samen met de lading aanzienlijk kan zijn. Winther bakfietsen zijn ontworpen om een hoge draagcapaciteit te hebben​​.

Prijs en Toegankelijkheid

Hoewel Winther bakfietsen aan de hogere kant van het prijsspectrum liggen, rechtvaardigt hun bouwkwaliteit, veiligheidskenmerken en aanpasbaarheid de investering.

Winther’s bakfietsen spreken een breed publiek aan, van gezinnen die een veilige manier zoeken om hun kinderen te vervoeren tot zelfstandige ondernemers die goederen willen leveren in de stad.

Hun aanbod toont aan dat kwaliteit, veiligheid, en functionaliteit hand in hand gaan, ongeacht of je een druk gezin hebt of een ondernemer bent die op zoek is naar efficiëntie en betrouwbaarheid.

Terugkijkend op de Velofollies 2024, blijft Winther een voorbeeld van expertise in bakfietsen.  Zowel innovatief als tijdloos al is er toch nog ruimte voor vernieuwingen in het ontwep. Net naast hen stond Veloe, ook aantrekkelijk als je liever een longtail fiets wil.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info