Home Nieuwe modellen De nieuwe bakfiets van I:SY naast Speed Pedelec op Velofolies

De nieuwe bakfiets van I:SY naast Speed Pedelec op Velofolies

Een gloednieuwe compacte bakfiets en Pinion speed pedelec van het Duitse merk I:SY

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Op de Velofollies beurs van 2024 hebben we opnieuw kennisgemaakt met de innovatieve benadering van I:SY, een merk dat bekend staat om zijn unieke en consistente designfilosofie. Tussen de glinsterende nieuwigheden viel vooral de I:SY bakfiets op, een model dat het concept van cargo-fietsen opnieuw definieert.

De I:SY Bakfiets: Compactheid Ontmoet Capaciteit

De I:SY bakfiets, voor het eerst gepresenteerd in deze vorm, markeert een significante stap voorwaarts in het ontwerp van cargo-fietsen. Met een goed afgewerkte en beschermde bak valt onmiddellijk de compactheid op, een kenmerk dat we zelden zien in de wereld van cargo-fietsen.

brede bak laag bij de grond
brede bak laag bij de grond
veilig kinderen vervoeren met kinderzitjes gordel en regenkap
veilig kinderen vervoeren met kinderzitjes gordel en regenkap

Het stuurmechanisme is ingenieus ontworpen, waardoor deze bakfiets zich onderscheidt van zijn concurrenten. Echter, de breedte van de bak en de lage plaatsing bij de grond roepen vragen op over de praktische bruikbaarheid tijdens dagelijkse ritjes. Hij is wel compact, typisch aan een I:SY fiets.

De bak is ideaal voor het vervoer van kinderen. Zeer veilig en beschermd, plaats voor twee kinderzitjes met 5-puntgordels. Daarnaast zien we ook accessoires om het Belgische weer te trotseren.

Dit model belooft echter veel, met zijn potentieel om zware lasten te vervoeren zonder in te boeten aan stabiliteit of comfort, een aspect waar moderne bakfietsen zoals de Urban Arrow of de populaire (maar dure) Riese & Muller Packster2 ook op inzetten​​.

Uniek kabelstuurmechnisme boven het voorwiel van de bakfiets
Uniek kabelstuurmechnisme boven het voorwiel van de bakfiets
kwalitatieve onderdelen slot remmen banden en riemaandrijving
kwalitatieve onderdelen slot remmen banden en riemaandrijving
Nieuwe Pinion HS motor op de ISY speed pedelec
Nieuwe Pinion HS motor op de ISY speed pedelec

Nieuwe I:SY speed pedelec met Pinion HS motor

De I:SY HS speed pedelec stond ook in de schijnwerpers, met een middenmotor die de traditionele beperkingen van kracht en snelheid lijkt te overwinnen. Deze pedelec is ontworpen om de 45 km/u te bereiken zonder overmatig meetrappen, een claim die vraagt om een praktijktest.

De vergelijking met andere speed pedelecs, zoals de modellen van Ellio, Stromer of Specter, laat zien dat I:SY serieus meedoet in de race voor efficiënte en snelle elektrische fietsen.

Het pinion gearbox systeem op de ISY speed pedelec
Het pinion gearbox systeem op de ISY speed pedelec

Dit is te danken aan de nieuwe Pinion motor. Een middenmotor die eingelijk krachtig genoeg is om tegen andere krachtige speed pedelec motoren op te boksen.

Helmen met Abus samenwerking

Interessant is de samenwerking tussen I:SY en Abus, gericht op het ontwikkelen van speciale helmen voor speed pedelecs. Deze helmen, ontworpen met extra beveiliging en ingebouwde verlichting, benadrukken het belang dat I:SY hecht aan veiligheid en zichtbaarheid op de weg.

compacte elektrische bakfiets van het duitse merk ISY
compacte elektrische bakfiets van het duitse merk ISY

De Velofollies beurs van 2024 bood een fascinerende blik op de toekomst van fietsen, met I:SY die opnieuw bewijst een voorloper te zijn in de ontwikkeling van innovatieve en praktische fietsoplossingen.

Hun benadering van de bakfiets en de speed pedelec toont een diep begrip van wat hedendaagse fietsers nodig hebben: veelzijdigheid, veiligheid, en natuurlijk, een vleugje stijl. Terwijl we uitkijken naar de mogelijkheid om deze modellen zelf te testen, blijft de belofte van I:SY in de fietsindustrie onmiskenbaar.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info