Home Merken Douze Cycles

Douze Cycles

Door Slim Abid
Douze cycles elektrische fietsen

Douze cargofietsen

 • Opgericht: 2012
 • Land: Frankrijk
 • Assortiment: Elektrische cargofietsen
 • Prijssegment: Middel tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Frans merk bekend om zijn hoogwaardige, aanpasbare en duurzame elektrische cargofietsen. Het merk wordt geprezen voor zijn betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijke ontwerpen en sterke focus op milieuvriendelijkheid.
 • Uitstraling: Moderne en duurzame uitstraling met een sterke nadruk op functionaliteit en aanpasbaarheid.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke focus op vakmanschap, duurzaamheid en innovatieve technologieën.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste ontwerpen en materialen die zijn ontworpen voor langdurig gebruik.
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor persoonlijke service en ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met nadruk op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Douze ?

Douze Cycles is een Franse fabrikant van elektrische cargofietsen, opgericht in 2012 door Thomas Coulebeaut en Bruno Lewis. Het bedrijf is gevestigd in Dijon, Frankrijk, en richt zich op het produceren van hoogwaardige, modulaire cargofietsen die zowel geschikt zijn voor particulier als professioneel gebruik.

Douze Cycles heeft een sterke focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve technologieën, wat hen een vooraanstaande positie heeft gegeven in de markt voor bakfietsen en sinds kort ook longtail fietsen.

Wat maakt Douze e-fietsen goed of uniek?

Douze fietsen zijn ontworpen met een modulair frame dat gemakkelijk aan te passen en te onderhouden is. Dit verhoogt de veelzijdigheid en levensduur van de fietsen. De fietsen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en componenten, kwaliteit en levensduur staan centraal.

De Douze bakfietsen gebruiken kabelsturing in hun ontwerp, wat de manoeuvreerbaarheid en rijervaring verbetert​. Wel moet je weten dat deze bakfietsen tot het hogere prijssegment behoren. Hun longtails zijn iets beter geprijsd, ze hebben een uitstekende prijs / kwaliteit, en veel opties (motor, batterij, accessoires).

Douze Cycles wordt hoog gewaardeerd in de e-bike markt. Het merk wordt geprezen om zijn duurzaamheid, aanpasbaarheid en gebruiksvriendelijke functies. Klanten en critici loven Douze Cycles voor hun innovatieve ontwerpen en toewijding aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft een niche veroverd in het midden- tot hogere segment van de markt, en biedt producten die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Douze e-bikes van 2024

Douze Cycles biedt een scala aan cargofietsen die zijn afgestemd op verschillende stedelijke transportbehoeften. Belangrijke modellen zijn onder andere:

 1. Douze Hêta: Dit model heeft een veelzijdig, modulair frame en kan zware ladingen gemakkelijk dragen. Het wordt geprezen om zijn robuuste bouw en aanpasbaarheid, met opties om motoren te vervangen en het laadgebied aan te passen​ (ebike24.com)​.
 2. Douze G4: Bekend om zijn krachtige motor en grote batterij, ideaal voor langere woon-werkverkeer. Het biedt soepele handling en veel opslagruimte​ (Easy E-biking)​.
 3. Douze V2: Ontworpen met een afneembare voorbak en comfortabele zitopties, perfect voor het vervoeren van kinderen of grote voorwerpen​ (Easy E-biking)​.

Concurrenten van Douze

Urban Arrow, Riese & Muller, Lovens, …

Kijk in de lijst van bakfiets merken om hun rechtstreekse concurrenten te ontdekken.

Onze artikels over Douze

Douze geschiedenis

Douze Cycles werd opgericht in 2012 door Thomas Coulebeaut en Bruno Lewis. Het bedrijf begon met het ontwikkelen van modulaire cargofietsen en introduceerde innovatieve functies zoals kabelsturing.

In de loop der jaren heeft Douze sterke relaties opgebouwd met leveranciers in Taiwan en strategische partnerschappen gevormd, waaronder een samenwerking met Toyota voor de ontwikkeling van een elektrische cargofiets.

Tijdslijn van Douze

 • 2012: Oprichting van Douze Cycles door Thomas Coulebeaut en Bruno Lewis.
 • 2014: Introductie van kabelsturing in hun fietsen.
 • 2015-2016: Versterking van relaties met Taiwanese leveranciers.
 • 2021: Investering door Notus Technologies, groei in personeel en productie.
 • 2022: Start van samenwerking met Toyota voor de ontwikkeling van een elektrische cargofiets​
 • 2023: Lancering van de Heta bakfiets

Douze contact en garantie

Douze Cycles biedt een garantie van twee jaar op de batterij, motor en frame van hun elektrische fietsen. Deze garantie dekt fabricagefouten en biedt klanten gemoedsrust bij hun aankoop​.

Klanten kunnen contact opnemen met Douze Cycles via hun website of door een e-mail te sturen naar info@douze-cycles.com. Het bedrijf heeft ook een netwerk van dealers in heel Europa voor service en ondersteuning​.