Home Merken Lovens

Lovens

Door Slim Abid
Lovens bakfietsen

Lovens bakfietsen

 • Opgericht: 2021
 • Land: Nederland
 • Assortiment: E-cargobikes
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Lovens staat bekend als een innovatief merk dat zich richt op de productie van hoogwaardige en duurzame elektrische bakfietsen. Ze worden geprezen om hun veiligheid, design, en geavanceerde technologieën, zoals Bosch ABS remsystemen en krachtige Bosch Performance Line motoren.
 • Uitstraling: Duurzaam en stijlvol, met een focus op gebruiksgemak en bescherming van kostbare lading. De fietsen hebben een modern design en zijn ontworpen voor dagelijks gebruik met minimale onderhoudsvereisten.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke nadruk op veiligheid, betrouwbaarheid, en premium bouwkwaliteit. De fietsen zijn voorzien van state-of-the-art technologie en robuuste constructie.
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van kwaliteitsmaterialen en innovatieve technologieën. De fietsen zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs bij intensief dagelijks gebruik.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en uitgebreide service. Lovens biedt persoonlijke aandacht en ondersteuning om ervoor te zorgen dat klanten het meeste uit hun e-cargobike halen.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor langdurige ondersteuning en tevredenheid. Lovens biedt een breed scala aan accessoires en vervangingsonderdelen om de levensduur van hun fietsen te verlengen en te optimaliseren.

Wie of wat is Lovens ?

Lovens is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige elektrische bakfietsen, oftewel e-cargobikes. Het merk werd in 2021 opgericht en valt onder Optima Cycles Holding.

Lovens streeft ernaar duurzame, innovatieve en stijlvolle mobiliteitsoplossingen te bieden die het dagelijks leven vergemakkelijken en bijdragen aan een schonere toekomst. Hun missie is om alternatieve vormen van mobiliteit te promoten en de overgang naar elektrische vervoersoplossingen te versnellen..

Wat maakt Lovens bakfietsen goed of uniek?

Wat Lovens goed maakt, is de nadruk op veiligheid, duurzaamheid en geavanceerde technologie. Hun bakfietsen zijn uitgerust met Bosch ABS-remmen voor extra veiligheid, krachtige Bosch Performance Line motoren voor optimale prestaties, en robuuste constructies die minimale onderhoudsvereisten hebben. Daarnaast zijn de fietsen ontworpen met oog voor detail en esthetiek, wat bijdraagt aan hun premium uitstraling. Minder goed zou kunnen zijn dat de fietsen zich in een hogere prijsklasse bevinden, wat ze mogelijk minder toegankelijk maakt voor budgetbewuste consumenten.

De unieke verkooppunten (USP) van Lovens zijn de combinatie van geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals ABS-remmen, en het gebruik van krachtige Bosch-motoren die zorgen voor een soepele en betrouwbare rijervaring. De fietsen vallen in het hogere prijssegment, met prijzen variërend van ongeveer €4.999 tot €5.599.

Lovens elektrische cargofietsen van 2024

Lovens Explorer S50:

Deze bakfiets is ideaal voor vlak terrein en dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen. Hij is uitgerust met een Shimano Nexus 5 versnellingssysteem en een Bosch Active Line Plus motor. Voordelen zijn de soepele rit en de goede bescherming van de lading. Nadeel kan zijn dat hij minder geschikt is voor heuvelachtig terrein. De doelgroep bestaat uit stedelijke gezinnen en forenzen. Prijs: ongeveer €4.999.

Lovens Explorer S75:

Dit model is veelzijdig en presteert goed op heuvelachtig terrein. Het heeft een Bosch Performance Line motor en een Enviolo Cargo traploze versnellingsbak. Voordelen zijn de sterke motor en de aanpassingsmogelijkheden aan verschillende terreinen. Mogelijk nadeel is de hogere prijs. De doelgroep bestaat uit actieve gezinnen en mensen die vaak langere afstanden afleggen. Prijs: ongeveer €5.299.

Lovens Explorer S85:

De meest krachtige bakfiets van Lovens, ontworpen voor zware ladingen en uitdagend terrein. Het heeft dezelfde motor als de S75 maar met extra ondersteuning voor zware ladingen. Voordelen zijn de krachtige motor en de robuuste constructie, terwijl een mogelijk nadeel de hogere prijs is. De doelgroep bestaat uit gezinnen en bedrijven die zware ladingen vervoeren. Prijs: ongeveer €5.599.

Lovens Explorer 65 Auto:

Dit model beschikt over een Enviolo Automiq traploze automatische versnellingsbak, wat zorgt voor een naadloze rijervaring zonder handmatig schakelen. De voordelen zijn het gebruiksgemak en de geavanceerde technologie, terwijl een nadeel de hogere prijs kan zijn. De doelgroep bestaat uit gebruikers die op zoek zijn naar ultiem comfort en geavanceerde technologie. Prijs: afhankelijk van de configuratie, maar over het algemeen hoger dan de andere modellen.

Onze artikels over Lovens

Lovens geschiedenis

De geschiedenis van Lovens begint in 2021, toen het merk werd gelanceerd door Optima Cycles Holding. Sinds de oprichting heeft Lovens snel naam gemaakt in de markt voor elektrische bakfietsen dankzij hun innovatieve ontwerpen en technologische vooruitgang. In 2023 ontvingen ze de iF Design Award voor hun Lovens Explorer model, wat hun toewijding aan kwaliteit en design bevestigde.

Tijdslijn van Lovens:

 • 2021: Oprichting van Lovens onder Optima Cycles Holding.
 • 2021: Lancering van de eerste Lovens Explorer modellen.
 • 2022: Uitbreiding van de productie en distributie naar België, Duitsland, Frankrijk, en Denemarken.
 • 2023: Ontvangst van de iF Design Award voor de Lovens Explorer.
 • 2024: Introductie van nieuwe modellen en verdere uitbreiding van de productlijn.

Nieuws van Lovens in 2024:

Lovens blijft in 2024 innoveren en uitbreiden. Recentelijke persberichten benadrukken de introductie van nieuwe modellen en accessoires, verbeterde veiligheidsfuncties zoals de Bosch ABS-remmen, en uitbreiding naar nieuwe markten. Lovens blijft ook betrokken bij duurzaamheidscampagnes en initiatieven om stedelijke mobiliteit te verbeteren.

Lovens contact en garantie

Lovens biedt een uitgebreide garantie op hun e-cargobikes, inclusief een garantieperiode van twee jaar op het frame en de elektronische componenten. Voor meer informatie over de garantievoorwaarden kunnen klanten terecht op de officiële website. Voor vragen en ondersteuning kunnen klanten contact opnemen via de volgende kanalen: