Home Nieuwe modellen De eerste e-bakfiets van Velo-de-Ville

De eerste e-bakfiets van Velo-de-Ville

Het Duitse merk komt met een kwalitatieve bakfiets voornamelijk om kinderen, maar ook cargo, te vervoeren

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Tijdens ons bezoek aan Velofollies 2024 viel het Duitse merk Velo de Ville op door zijn allereerste elektrische bakfiets.

Bekend om hun toewijding aan kwaliteit en maatwerk, heeft Velo de Ville een bijzondere plek verworven in het hart van de fietscommunity. Hun aanpak, die sterk leunt op personalisatie en klantgerichtheid, werd zichtbaar in hun nieuwste aanbod: naast de bakfiets ook de AEB 990 e-bike, die een primeur was op de beurs.

Op Maat Gemaakte Fietsen

Een kernaspect van Velo de Ville’s filosofie is de nadruk op maatwerk. Het merk belooft dat elke klant zijn droomfiets kan samenstellen via een online configurator, een dienst die in de fietswereld nog steeds als vrij uniek beschouwd wordt.

Deze configurator stelt klanten in staat om elk detail van hun fiets aan te passen, van de kleur tot specifieke onderdelen zoals koplampen of pedalen. Dit niveau van personalisatie onderstreept een groeiende behoefte in de samenleving om individualiteit te uiten en zich te onderscheiden van de massa​​.

Veilige hoge bak ontworpen om kinderen te beschermen ook van de regen
Veilige hoge bak ontworpen om kinderen te beschermen ook van de regen

De Bakfiets van Velo de Ville, FR8

Een opvallend onderdeel van hun stand op Velofollies was de innovatieve bakfiets, de Velo de Ville FR8. Het kader bestaat uit twee delen die stevig in elkaar passen. In theorie kan je deze losmaken en je bakfiets zo makkelijker transporteren. De naam hebben we nog niet gevonden, maar hij ziet er stevig, comfortabel en veilig uit.

Velo de ville cargo bakfiets van 2024
Velo de ville cargo bakfiets van 2024

Een opvallende anekdote van de vertegenwoordigster was dat dit de enige bakfiets is die zo stabiel is dat je zonder handen kan rijden. Wel niet proberen! Gaan we zeker doen.

De gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit, met een focus op duurzaamheid en veiligheid. De bakfiets is uitgerust met een slim geplaatste batterij onderin de bak en een goede voorvorkvering, wat bijdraagt aan een comfortabel vervoer van bijvoorbeeld kinderen. Voldoende om te concurreren met de premium bakfietsen van het moment.

kwalitatieve onderdelen zoals remmen, banden, vorkvering en verlichting
kwalitatieve onderdelen zoals remmen, banden, vorkvering en verlichting

Nieuwe VDV AEB 990 

De nieuwste AEB 990 e-bike, gepresenteerd op de beurs, toont Velo de Ville’s toewijding aan technologische innovatie en duurzaamheid. Deze fiets wordt aangedreven door een Bosch Performance Line CX motor en biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden.

Klanten kunnen de batterij, versnellingen en vering naar wens configureren, met opties voor verschillende uitrustingspakketten zoals ‘Light’ en ‘Comfort’ om de fiets te optimaliseren voor hun specifieke behoeften​​. De fietsen worden op maat gebouwd.

De AEB 990 is veelzijdig, geschikt voor zowel stedelijke ritten als licht off-road avonturen, en komt met een reeks framegroottes en -types om de batterij discreet te huisvesten.

De standaard 500Wh Bosch-batterij kan worden opgewaardeerd naar een 625Wh powerpack, met de mogelijkheid om een PowerMore 250Wh range extender toe te voegen, wat de veelzijdigheid en het bereik van de fiets verder verhoogt​​.

Velo de Ville’s aanwezigheid op Velofollies 2024 onderstreepte hun positie als innovatieve kracht in de fietsindustrie. Hun focus op maatwerk, kwaliteit en duurzaamheid spreekt tot de verbeelding van fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke, persoonlijke fietservaring.

De AEB 990 e-bike en hun innovatieve bakfiets zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Velo de Ville de markt blijft uitdagen en leiden met hun unieke benadering en aandacht voor de wensen van de klant.

Ook interessant