Home Merken Dolly

Dolly

Door Slim Abid
Dolly bakfietsen

Dolly bakfietsen

 • Opgericht: 2012
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Elektrische bakfietsen
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: goede bakfietsen, bekend om hun wendbaarheid en lichtgewicht ontwerp​​
 • Uitstraling: Modern en kleurrijk, met nadruk op kwaliteit en duurzaamheid​
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op stevige constructie en gebruiksvriendelijke technologie​
 • Levensduur: Hoog, met gebruik van duurzame materialen zoals dubbelwandige kunststof bakken die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden​
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht, gratis proefritten aan huis en uitgebreide service​
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met onderhoud aan huis en ondersteuning via een dealernetwerk in het buitenland​

Wie of wat is Dolly ?

Dolly is een Nederlands merk, een echt bakfiets merk, dat sinds 2012 hoogwaardige en duurzame bakfietsen produceert. Dolly Bakfiets heeft zich gespecialiseerd in elektrische bakfietsen, ontworpen met oog voor kwaliteit en gebruiksgemak.

Het bedrijf produceert al zijn fietsen lokaal in Nederland, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen en technieken. De unieke kunststof bakken zijn duurzaam en lichtgewicht, wat ze onderscheidt van de traditionele houten bakken. Dolly richt zich voornamelijk op gezinnen en ondernemers die een betrouwbare en milieuvriendelijke vervoersoplossing zoeken..

Wat maakt Dolly bakfietsen goed of uniek?

Een Dolly bakfiets staat bekend om zijn degelijke kwaliteit en gebruiksgemak. De fietsen hebben een moderne uitstraling en zijn beschikbaar in meer dan 55 kleurcombinaties. De kunststof bakken zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat de levensduur van de fiets verlengt.

De fietsen zijn uitgerust met krachtige Bafang midden-motoren en grote batterijen, waardoor lange afstanden zonder problemen kunnen worden afgelegd. Een nadeel van de Dolly bakfiets is dat ze in het hogere prijssegment vallen, wat ze minder toegankelijk maakt voor mensen met een beperkt budget. Ook kan de afwezigheid van vering een minpunt zijn voor sommige gebruikers.

Dolly biedt ook uitstekende klantenservice met gratis proefritten aan huis en onderhoud aan huis.

Dolly elektrische bakfietsen van 2024

Dolly 2

De Dolly 2 is een tweewielbakfiets met een lichtgewicht kunststof bak die duurzaam en weersbestendig is. Deze bakfiets is geschikt voor gezinnen die hun kinderen veilig en comfortabel willen vervoeren. Voorzien van een krachtige Bafang midden-motor en een 600Wh batterij, biedt de Dolly 2 een actieradius van 40-80 km.

Pro’s zijn de soepele rijervaring en de uitgebreide kleurkeuze. Con’s zijn de hogere prijs en het ontbreken van vering. De prijs voor een volledig uitgeruste Dolly 2 ligt rond de €4.899​​.

Dolly 3

De Dolly 3, die in de zomer van 2024 op de markt komt, is een driewielbakfiets met een grote, vierkante bak. Deze bakfiets is gericht op gebruikers die meer stabiliteit wensen, zoals ondernemers die zware ladingen moeten vervoeren. De Dolly 3 wordt beschikbaar met 5 of 8 versnellingen.

Pro’s zijn de grote bakcapaciteit en de stabiele wegligging. Con’s zijn de nog onbekende prijs en het grotere formaat, wat parkeren moeilijker kan maken. De verwachte prijs ligt rond de €5.200.

Onze artikels over Dolly

Dolly geschiedenis

Dolly Bakfiets werd opgericht in 2012 in Nederland met als doel het leveren van hoogwaardige, duurzame bakfietsen die zowel gezinnen als ondernemers kunnen bedienen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich onderscheiden door zijn focus op kwaliteit, lokale productie en klantgerichte service. De fietsen worden volledig in Nederland geproduceerd en geassembleerd, met onderdelen van hoge kwaliteit. Dolly heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder “Beste Koop” in de AD Fietstest van 2021.

Tijdslijn van Dolly

 • 2012: Oprichting van Dolly Bakfiets.
 • 2015: Introductie van de eerste elektrische bakfiets met Bafang midden-motor.
 • 2017: Uitbreiding van het assortiment met meer dan 55 kleurcombinaties.
 • 2021: Dolly Bakfiets wint de titel “Beste Koop” in de AD Fietstest.
 • 2022: Het assortiment wordt beperkt tot alleen elektrische bakfietsen met midden-motor.
 • 2023: Uitbreiding van productiecapaciteit en verdere ontwikkeling van nieuwe modellen zoals de Dolly 3.

News of Dolly in 2024

In 2024 heeft Dolly Bakfiets aangekondigd dat zij de nieuwe Dolly 3 bakfiets zullen lanceren, een driewielbakfiets ontworpen voor grotere stabiliteit en capaciteit. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment benadrukt de continue innovatie en toewijding van Dolly aan het verbeteren van hun producten om aan de veranderende behoeften van hun klanten te voldoen. Verdere details en exacte lanceerdata worden verwacht in de loop van het jaar.

Dolly contact en garantie

Dolly Bakfiets biedt een uitgebreide garantie op al zijn fietsen, wat getuigt van hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. De garantie dekt onder andere fabricagefouten en defecten aan het frame en de elektrische componenten voor een bepaalde periode. Voor specifieke garantievoorwaarden en meer gedetailleerde informatie kunnen klanten terecht op de officiële website van Dolly Bakfiets.