Home Merken Winther

Winther

Door Slim Abid
winther bakfietsen

Winther fietsen

 • Opgericht: 1932
 • Land: Denemarken
 • Assortiment: Bakfietsen en elektrische fietsen, specifiek ontworpen voor gezins- en huisdiertransport
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Hoog gewaardeerd Deens merk, bekend om zijn veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke transportoplossingen
 • Uitstraling: Innovatief en familiegericht, met een sterke nadruk op veiligheid en duurzaamheid
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met handgemaakte fietsen die worden samengesteld in Denemarken
 • Levensduur: Hoog, met duurzame en robuuste constructie ontworpen voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met focus op persoonlijke aandacht en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met voortdurende ondersteuning en tevredenheidsgarantie

Wie of wat is Winther ?

Winther is een gerenommeerd Deens fietsmerk dat in 1932 werd opgericht door Anders Winther, een voormalig smid.  Winther is tegenwoordig in handen van de vierde generatie van de familie Winther en staat bekend om zijn veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke transportoplossingen, voornamelijk gericht op gezinnen.

Het bedrijf begon met de productie van kinderdriewielers en is uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige bakfietsen en elektrische fietsen. Vooral hun ontwerp, een driewieler bakfiets, is uniek en biedt extra voordelen voor bepaalde niches.

Wat maakt Winther fietsen goed of uniek?

De unieke verkoopargumenten (USP) van Winther zijn hun toewijding aan veiligheid, innovatieve ontwerpen en hoogwaardige vakmanschap. Hun fietsen zijn handgemaakt in Denemarken, wat een hoge mate van kwaliteitscontrole garandeert.

Winther richt zich voornamelijk op gezinnen die op zoek zijn naar veilige en duurzame transportoplossingen. Hun e-bikes zijn geschikt voor ouders met jonge kinderen, huisdiereigenaren en mensen in de zorg. Want naast kinderen kan je hier ook makkelijk senioren of mensen met een beperking mee vervoeren.

Winther elektrische bakfietsen van 2024

Onze artikels over Winther

Winther geschiedenis

De geschiedenis van Winther is rijk en gevarieerd. Het bedrijf begon in 1932 met de productie van kinderdriewielers en breidde zijn productassortiment in de loop der jaren uit met onder andere fietsen en bakfietsen. In 1947 introduceerde Winther hun eerste fiets, gevolgd door de iconische driewieler met kiepbak in 1959. In 2006 lanceerde het bedrijf zijn eerste bakfiets, de Kangaroo Luxe, die sindsdien een belangrijke rol speelt in hun productlijn.

Tijdlijn van Winther:

 • 1932: Oprichting door Anders Winther, begin met kinderdriewielers.
 • 1947: Introductie van de eerste fiets.
 • 1959: Lancering van de iconische driewieler met kiepbak.
 • 2006: Introductie van de eerste bakfiets, de Kangaroo Luxe.
 • 2021: Mette Winther wordt CEO, de vierde generatie neemt de leiding.
 • 2023: Voortdurende innovatie en uitbreiding van het productassortiment.

In 2024 heeft Winther deelgenomen aan de Taipei Cycle Show, waar hun e-bikes werden geprezen om hun innovatieve en duurzame ontwerpen. Winther’s e-Cargoo werd uitgebreid getest en kreeg positieve feedback vanwege zijn veelzijdigheid, veiligheid en milieuvriendelijke kenmerken.

Winther contact en garantie

Winther biedt een uitgebreide garantie voor hun bakfietsen en elektrische fietsen, die garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Hier zijn de gedetailleerde garantievoorwaarden:

Garantievoorwaarden:

 1. Frame en Voorvork: Winther geeft een garantie van vijf jaar op het frame en de voorvork van de fiets. Deze garantie dekt fabricagefouten en materiaalgebreken. Het frame moet onder normale omstandigheden worden gebruikt en goed worden onderhouden om aanspraak te maken op de garantie.
 2. Elektrische Componenten: De garantie op de elektrische componenten, inclusief de motor en batterij, is twee jaar. Dit dekt alle defecten die te wijten zijn aan fabricagefouten. De batterij heeft een verwachte levensduur van ongeveer 500 laadcycli voordat de capaciteit begint af te nemen.
 3. Overige Onderdelen: Voor andere onderdelen van de fiets, zoals de versnellingssystemen, remmen en vering, geldt een garantie van twee jaar, onder voorwaarde dat deze onder normale gebruiksomstandigheden zijn gebruikt en goed zijn onderhouden.
 4. Uitsluitingen: De garantie dekt geen schade veroorzaakt door normale slijtage, onjuist gebruik, ongevallen of onvoldoende onderhoud. Specifieke slijtageonderdelen zoals banden, remblokken en kabels vallen niet onder de garantie, tenzij er sprake is van fabricagefouten.

Voorwaarden:

 • De garantie is alleen van toepassing op de oorspronkelijke koper en niet overdraagbaar.
 • Bij garantieclaims moet een aankoopbewijs worden overlegd.
 • Reparaties of vervangingen onder garantie moeten worden uitgevoerd door geautoriseerde Winther-dealers of servicecentra.
 • Eventuele verzendkosten voor het retourneren van defecte onderdelen zijn voor rekening van de klant, tenzij anders overeengekomen.

Contactinformatie:

Voor meer informatie over de garantievoorwaarden en onderhoudstips kunt u de officiële website van Winther bezoeken of contact opnemen met hun klantenservice. Het is belangrijk om uw fiets regelmatig te laten onderhouden om de levensduur te verlengen en de veiligheid te waarborgen.