Home Merken Tenways

Tenways

Door Slim Abid
Tenways electrische fietsen

Tenways elektrische fietsen

 • Opgericht: 2021
 • Land: China (hoofdkantoor in Shenzhen) met een Europese vestiging in Nederland
 • Assortiment: Elektrische stadsfietsen, elektrische forenzenfietsen en elektrische cargofietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk dat bekend staat om kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en milieuvriendelijke e-bikes. Tenways heeft een sterke focus op duurzaamheid en gemeenschap.
 • Uitstraling: Modern en strak design met nadruk op gebruiksgemak en duurzaamheid. Geschikt voor zowel stedelijke als suburban forenzen.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van premium onderdelen zoals Gates carbon riemaandrijvingen en Bafang motoren.
 • Levensduur: Hoog, met onderhoudsarme ontwerpen en duurzame materialen die langdurig gebruik garanderen.
 • Klantendienst: Uitstekend, met zowel online als offline ondersteuning en meerdere servicepunten in Nederland en de VS.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide garantie en rider-focused after-sales service.

Wie of wat is Tenways?

Tenways is een innovatief bedrijf dat hoogwaardige elektrische fietsen produceert. Het bedrijf werd in 2021 opgericht en heeft sindsdien een sterke aanwezigheid opgebouwd in de internationale e-bike markt.

Met hoofdkantoren in zowel Shenzhen, China, als Nederland, richt Tenways zich op het aanbieden van milieuvriendelijke en kostenefficiënte mobiliteitsoplossingen voor stedelijke forenzen. Tegenwoordig is Tenways een Nederlands fietsmerk, maar hun roots en origine ligt in China.

Tenways heeft als missie om dagelijks woon-werkverkeer moeiteloos, snel, milieuvriendelijk en leuk te maken. Hun visie is om hoogwaardige e-bikes voor iedereen toegankelijk te maken, met een sterke focus op vreugde, diversiteit, gemeenschap en duurzaamheid.

Wat maakt Tenways fietsen goed of uniek?

Tenways staat bekend om hun strakke en moderne ontwerpen, die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn​.

Tenways gebruikt hoogwaardige componenten zoals Gates carbon riemaandrijving en Mivice motoren, wat zorgt voor een soepele en betrouwbare rijervaring. Ze richten zich op prijs / kwaliteit.

Hierdoor spreken ze heel wat mensen aan. Vooral als je een plat traject hebt zijn deze fietsen de juiste keuze. Heb je nood aan premium kracht of onderdelen dan kijk je (voorlopig nog) best naar de meer gevestigde merken.

Tenways ebikes van 2024

Tenways CGO009

Deze fiets biedt een comfortabele en onderhoudsvriendelijke rit dankzij de Gates carbon riemaandrijving en een geïntegreerde torque sensor. Het ontwerp is minimalistisch en stijlvol, ideaal voor stedelijke omgevingen. Met een krachtig Tenways C9-motor (45 Nm koppel) en een gebruiksvriendelijke ergonomie, is de CGO009 perfect voor zowel woon-werkverkeer als vrije tijd​.

Tenways CGO800S

De CGO800S is ontworpen voor comfort en gebruiksgemak, met een eenvoudig opstapframe en een reeks accessoires zoals spatborden, standaard en bagagedrager. Deze e-bike heeft een Mivice M070 250W achternaafmotor, hydraulische schijfremmen, en een Gates carbon riemaandrijving. Het biedt tot 100 km bereik op een enkele lading, en is voorzien van een geïntegreerd display en verlichting voor veiligheid en gemak​​.

Tenways CGO600

De CGO600 deelt veel kenmerken met de CGO800S, inclusief het gebruik van hoogwaardige componenten zoals de Gates riemaandrijving en hydraulische schijfremmen. Dit model is echter meer gericht op sportieve rijders, met een sportiever rijgedrag en minder nadruk op accessoires​​.

Tenways AGO X

De AGO X is een robuuste, all-terrain e-bike met een krachtige 80 Nm middenmotor en een geïntegreerde torque sensor. Hij heeft een actieradius van maximaal 100 km en beschikt over een Shimano 10-speed aandrijving, SR SUNTOUR verende voorvork en hydraulische schijfremmen. Dit model is ideaal voor zowel dagelijkse ritten als avontuurlijke off-road tochten​.

Tenways CargoOne

Dit model is speciaal ontworpen voor het vervoeren van zware ladingen en biedt een praktische oplossing voor stedelijke bezorgdiensten en gezinnen. Met een krachtige motor en een stevig frame, kan de CargoOne grote hoeveelheden goederen vervoeren zonder in te boeten op stabiliteit of veiligheid.

Concurrenten van Tenways

Tenways is vooral gekend voor hun elektrische stadsfietsen. Ze spelen meer in op prijs/kwaliteit, maar hun scherpe ontwerp doet hen concurreren met lifestyle merken zoals Cowboy en Vanmoof. Daarnaast heb je dus ook Veloretti, Cortina, Lemmo, … als concurrenten. Een hevige markt.

Onze artikels over Tenways

Geschiedenis van Tenways

Tenways begon in 2021 na een succesvolle crowdfundingcampagne. Hun eerste model, de CGO600, werd al snel populair. Het bedrijf heeft zich sindsdien uitgebreid met diverse nieuwe modellen en heeft zich gevestigd als een betrouwbare naam in de e-bike industrie. In 2024 won Tenways de Red Dot Design Award voor hun CGO600 Pro model, wat hun reputatie voor innovatief en kwalitatief hoogstaand design bevestigt​.

Tijdslijn van Tenways

 • 2021: Oprichting van Tenways en lancering van de CGO600 na een succesvolle crowdfundingcampagne​​.
 • 2022: Introductie van de CGO600 Pro en uitbreiding naar internationale markten​​.
 • 2023: Lancering van nieuwe modellen zoals de AGO X en AGO T, uitbreiding van productielijnen.
 • 2024: CGO600 Pro wint de Red Dot Design Award; lancering van limited edition CGO800S Light Rosé​.

FAQ over Tenways

Waarom een Tenways e-bike kiezen?

Betaalbare kwaliteit in een mooi ontwerp. Voor een Chinees/Nederlands merk doen ze dit uitzonderlijk goed.

Is Tenways een Nederlands merk?

Hoewel Tenways zijn oorsprong heeft in China, is het merk sterk vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shenzhen, China, maar de Europese vestiging bevindt zich in Nederland​. Als je dit aan hun zelf vraagt dan zeggen ze dat ze beide zijn.

Kan ik een Tenways e-bike in de regen gebruiken?

Ja, Tenways e-bikes zijn ontworpen met waterbestendige componenten. De belangrijkste elektronische onderdelen zijn minimaal IP65 waterbestendig, en andere onderdelen zijn IPX4 waterbestendig. Het wordt echter aangeraden om de e-bike niet langdurig in de regen te laten staan en na gebruik in de regen de fiets droog te vegen met een zachte doek. Waterschade zit niet in je garantie, opgelet dus.

Hoe lang gaat een Tenways e-bike accu mee en kan deze worden vervangen?

De accu’s van Tenways e-bikes hebben een gemiddelde levensduur en kunnen worden vervangen indien nodig. De accu’s zijn gemakkelijk te verwijderen en kunnen bij elke professionele fietsenwinkel worden vervangen. Dit zorgt ervoor dat de e-bikes langdurig en probleemloos gebruikt kunnen worden​. Hierbij moet je een kost van 300 tot 600 euro in acht nemen.

Kan ik een Tenways e-bike leasen via mijn werkgever?

Ja, het is mogelijk om een Tenways e-bike te leasen via je werkgever. Tenways biedt aantrekkelijke leaseopties die gunstig zijn voor dagelijks gebruik en lange ritten. Dit moedigt mensen aan om de auto te laten staan en bij te dragen aan een beter milieu door gebruik te maken van een e-bike​.

Tenways contact en garantie

Tenways biedt een beperkte garantie van twee jaar op fabricagefouten, inclusief elektronische onderdelen zoals de controller, motor en koppelingssensoren. Het frame heeft een garantie van vijf jaar. Verbruiksartikelen zoals remblokken, banden en spaken hebben een garantieperiode van drie maanden. De garantie dekt geen reguliere slijtage, ongelukken, waterschade, diefstal, nalatigheid of misbruik van de e-bike​.

Voor contact en ondersteuning biedt Tenways uitstekende klantenservice via zowel online als offline kanalen. Ze hebben verschillende servicepunten in Nederland, en steeds meer in België. Klanten kunnen contact opnemen via hun officiële website of via sociale mediakanalen voor ondersteuning en garantieclaims​.