Home Merken Eovolt

Eovolt

Door Slim Abid
eovolt elektrische fietsen

Eovolt elektrische fietsen

 • Opgericht: 2018
 • Land: Frankrijk
 • Assortiment: Vouwbare elektrische fietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Betrouwbaar Frans merk, bekend om zijn hoogwaardige, compacte en stijlvolle vouw-e-bikes
 • Uitstraling: Innovatief en modern, met nadruk op stedelijke mobiliteit en gebruiksgemak
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op premium materialen en geavanceerde technologie
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructie en duurzame componenten
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met langdurige ondersteuning en zorg voor de klant

Wie of wat is Eovolt ?

Eovolt is een Frans merk dat gespecialiseerd is in vouwbare en compacte elektrische fietsen, voornamelijk gericht op stedelijke forenzen en moderne stadsbewoners. Opgericht in 2018, heeft Eovolt snel naam gemaakt in de e-bike-industrie door bijna 24.000 fietsen te verkopen via meer dan 600 winkels in heel Europa​.

Hun missie is om innovatieve, lichtgewicht vouwbare elektrische fietsen te leveren die stedelijke mobiliteit verbeteren en plezier brengen in dagelijkse ritten​.

Wat maakt Eovolt e-fietsen goed of uniek?

Eovolt speelt in op woon-werkverkeer en mensen die in de stad een compacte fiets nodig hebben, of iets willen dat makkelijk op het openbaar vervoer mee te nemen is. Ze zijn compact en kwalitatief.

Vooral hun nieuwste lijn zorgt voor veel kwalitatieve verbeteringen. Innovaties zoals interne GPS-opslag, magnetische batterijconnectoren en intuïtieve koppelingssensoren versterken hun positie.

Eovolt heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van betrouwbare, hoogwaardige vouw-e-bikes. Bekend om hun compactheid, gebruiksgemak en stijlvolle esthetiek, zijn Eovolt-fietsen populair geworden onder stedelijke forenzen. Hun fietsen worden vaak geprezen om hun soepele rit, betrouwbare batterijduur en robuuste bouwkwaliteit​​.

Eovolt e-bikes van 2024

Eovolt biedt verschillende modellen aan in verschillende reeksen, waaronder Origins, Vintage en Pro:

Eovolt Origins Range

 • Eovolt Morning: Een 16-inch vouw-e-bike, ideaal voor stadsritten. Het beschikt over een 40Nm achterwielmotor, Shimano MT200 hydraulische schijfremmen en een bereik tot 60 km.
 • Eovolt Afternoon: Een 20-inch vouw-e-bike die meer stabiliteit en comfort biedt met een bereik tot 80 km.
 • Eovolt Evening: Een 24-inch semi-vouwbare step-through fiets, ontworpen voor gemakkelijke opberging. Het beschikt over een 40Nm motor en biedt een bereik tot 80 km.

Eovolt Vintage Range

De Vintage-reeks omvat de Morning- en Afternoon-modellen met een vintage esthetiek, voorzien van lederen en metalen designelementen. Ze zijn geprijsd vergelijkbaar met de standaard Origins-modellen en bieden dezelfde technische specificaties​.

Eovolt Pro Range

 • Morning Pro: Voorzien van een krachtigere 45Nm motor, een Gates riemaandrijving en een automatisch schakelsysteem. Het biedt een bereik tot 80 km en bevat geavanceerde functies zoals interne GPS-opslag.
 • Afternoon Pro: Vergelijkbaar met de Morning Pro maar met 20-inch wielen, wat zorgt voor een balans tussen compactheid en rijcomfort.

De 2023-reeks van Eovolt omvat de Morning, Afternoon en Evening-modellen, die zijn bijgewerkt met meer intuïtieve koppelingssensoren, verbeterde LCD-schermen en verbeterd rijcomfort​​. De Pro-reeks, die in 2024 op de markt komt, voegt meer vermogen en geavanceerde aandrijfsystemen toe voor een meer premium rijervaring

Concurrenten van Eovolt

Ahooga, Tern, Brompton, …

Onze artikels over Eovolt

Eovolt geschiedenis

Opgericht in 2018, heeft Eovolt snel zijn stempel gedrukt op de e-bike-industrie. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van stedelijke mobiliteit door het aanbieden van lichtgewicht, vouwbare elektrische fietsen die het dagelijks reizen aangenamer maken. Met bijna 24.000 verkochte fietsen in Europa via meer dan 600 winkels, blijft Eovolt groeien en innoveren.

In 2022 bracht het bedrijf meer van zijn productie in eigen beheer om een hogere kwaliteitscontrole en betrouwbaarheid te waarborgen. Dit omvatte investeringen in eigen framefabricage, wielbouwmachines en op maat gemaakte bandproductie.

Tijdslijn van Eovolt

 • 2018: Eovolt opgericht in Frankrijk.
 • 2019: Eerste vouw-e-bikes gelanceerd en snel populair geworden in Europa.
 • 2020: Uitbreiding van productiefaciliteiten en introductie van nieuwe modellen.
 • 2021: Verdere groei en verkoop van bijna 24.000 fietsen via meer dan 600 winkels in heel Europa.
 • 2022: Productieproces in eigen beheer genomen voor betere kwaliteitscontrole en betrouwbaarheid.
 • 2023: Lancering van nieuwe modellen en verdere verbeteringen in technologie en ontwerp.
 • 2024: Introductie van de Pro-reeks met geavanceerde functies en technologie​

FAQ over Eovolt

Welke batterijen gebruikt Eovolt?

Eovolt maakt gebruik van hoogwaardige Samsung lithium-ion batterijen in hun elektrische fietsen. Deze batterijen zijn bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. De capaciteit varieert per model, maar ligt meestal rond de 36V – 14 Ah, wat een bereik tot 80 km biedt bij volledig opgeladen batterijen.

Hoe lang om een Eovolt fiets op te laden?

Het opladen van een Eovolt fiets duurt ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de batterijcapaciteit en de gebruikte lader. De meeste Eovolt fietsen worden geleverd met een 2A lader.

Eovolt voor langere afstanden?

Hoewel Eovolt fietsen primair zijn ontworpen voor stedelijke mobiliteit, kunnen ze ook gebruikt worden voor langere afstanden. Je hebt een bereik tot 80 km, maar toch moet je rekening houden met het ontwerp. Compacte fietsen zijn niet echt bedoeld voor lange afstanden.

Hoeveel wegen Eovolt fietsen?

Eovolt fietsen zijn ontworpen om lichtgewicht en draagbaar te zijn, maar het exacte gewicht varieert per model. De Eovolt Morning weegt bijvoorbeeld ongeveer 17,5 kg, terwijl de Eovolt Afternoon rond de 19,5 kg weegt.

Accessoires voor Eovolt?

Ja, Eovolt biedt een breed scala aan accessoires om de fietservaring te verbeteren. Dit omvat onder andere bagagedragers, extra batterijen, anti-diefstal zadelklemmen en smartphonehouders. Deze accessoires zijn speciaal ontworpen om compatibel te zijn met Eovolt fietsen en kunnen eenvoudig worden besteld via de officiële Eovolt website of geautoriseerde dealers​.

Waar kan ik een Eovolt fiets kopen in België?

Eovolt fietsen zijn verkrijgbaar bij een netwerk van geautoriseerde dealers in heel Europa en kunnen ook online worden besteld via verschillende webshops. Eovolt heeft een lijst van erkende dealers op hun officiële website, waar je ook een proefrit kunt reserveren om de fiets uit te proberen voordat je een aankoop doet​.

Eovolt contact en garantie

Eovolt biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, met een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op de elektrische componenten en een levenslange garantie op het frame. Voor specifieke garantievoorwaarden en details kunnen klanten terecht op de officiële Eovolt website of contact opnemen met de klantenservice.

Contactgegevens: