Home Merken Cortina

Cortina

Door Slim Abid
Cortina elektrische fietsen

Cortina elektrische fietsen

 • Opgericht: 2006
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Cortina biedt een breed scala aan elektrische fietsen, waaronder e-bikes voor stadsgebruik, transportfietsen en sportieve e-bikes.
 • Prijssegment: Midden tot hoge prijsklasse. De prijzen van Cortina e-bikes variëren van ongeveer €1.700 tot €3.500, afhankelijk van het model en de specificaties​.
 • Reputatie: Cortina staat bekend als een betrouwbaar Nederlands merk dat stijlvolle en functionele ontwerpen combineert met duurzaamheid en gebruiksgemak.
 • Uitstraling: Cortina fietsen hebben een moderne en trendy uitstraling, met een sterke nadruk op kwaliteit en design. De fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.
 • Algemene kwaliteit: Cortina fietsen worden in Europa geassembleerd met hoogwaardige onderdelen. Dit zorgt voor een goede algemene kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Levensduur: De levensduur van Cortina fietsen is hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en onderhoudsarme systemen zoals riemaandrijving.
 • Klantendienst: Cortina biedt een uitstekende klantendienst, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning via verschillende kanalen zoals e-mail en telefoon.
 • Dienst na verkoop: Cortina heeft een uitstekend aftersales service, met een groot netwerk van dealers en servicepunten verspreid over Europa, waaronder België, Nederland en Frankrijk.

Wie of wat is Cortina?

Cortina is een Nederlands fietsmerk dat in 2006 werd opgericht door Kruitbosch B.V., een familiebedrijf uit Zwolle. Cortina richt zich op het ontwerpen en produceren van stijlvolle en functionele fietsen, die perfect aansluiten bij het dagelijkse stadsleven. Het merk biedt een breed scala aan fietsen aan, waaronder elektrische fietsen (e-bikes), stadsfietsen, transportfietsen en familiefietsen.

Cortina werd opgericht in Zwolle, Nederland, en maakte snel naam door zijn trendy stadsfietsen en innovatieve ontwerpen. De missie van Cortina is duidelijk: mensen, steden en de toekomst in beweging brengen. Dit wordt bereikt door fietsen te creëren die naadloos aansluiten bij de dagelijkse behoeften van stedelijke fietsers.

Wat maakt Cortina e-fietsen goed of uniek?

Cortina is een toonaangevend merk in de Nederlandse fietsenmarkt, bekend om zijn stijlvolle en functionele ontwerpen. Cortina biedt een breed scala aan opties die aan verschillende behoeften voldoen. Hun focus op kwaliteit en design maakt hen een populaire keuze onder stedelijke fietsers en gezinnen.

Cortina-fietsen vallen in het midden (tot hogere) prijssegment. De prijzen variëren van ongeveer €1.700 voor instapmodellen tot €3.500 voor de meer geavanceerde elektrische fietsen.

Cortina heeft een solide reputatie opgebouwd als een merk dat stijlvolle en functionele fietsen aanbiedt. De fietsen worden geprezen voor hun duurzaamheid, ontwerp en gebruiksgemak. Cortina is een favoriet onder stedelijke fietsers, waaronder scholieren en forenzen. Het merk heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten.

Cortina e-bikes van 2024

Cortina E-Blau

De Cortina E-Blau combineert functionaliteit met design en is uitgerust met een krachtige SportDrive middenmotor. Deze e-bike heeft een geïntegreerde accu en een onderhoudsarme beltdrive, wat zorgt voor een schone en soepele rijervaring. Het model biedt 7 versnellingen en hydraulische schijfremmen voor extra veiligheid​.

Cortina E-Common

De E-Common is een veelzijdige stadsfiets, aangedreven door een Bafang M300 of M420 middenmotor. Deze fiets biedt 7 of 8 versnellingen en is ontworpen voor dagelijks gebruik in de stad. De E-Common heeft ook de mogelijkheid om diverse accessoires gemakkelijk te bevestigen met het AtranVelo System (AVS)​ ​.

Cortina E-Lett

De E-Lett staat bekend om zijn comfort en gebruiksgemak, uitgerust met een stille beltdrive en een Bafang H400 voorwielmotor. Dit model is ideaal voor onderhoudsarme en soepele ritten en heeft ook erkenning gekregen voor zijn design, waaronder een G100 award​​.

Cortina E-Mozzo (Pro)

Deze sportieve e-bike is uitgerust met een Shimano middenmotor en is ontworpen voor langere afstanden en intensiever gebruik. De E-Mozzo Pro biedt een krachtige ondersteuning en een moderne uitstraling, perfect voor de sportieve stadsfietser​​.

Cortina E-Nite

De E-Nite is een stijlvolle en praktische stadsfiets met een SportDrive middenmotor en 7 of 8 versnellingen. Het model is voorzien van geïntegreerde verlichting en hydraulische schijfremmen voor extra veiligheid. De E-Nite is ontworpen voor dagelijks woon-werkverkeer en biedt een comfortabele rijervaring​​.

Cortina E-Octa

De E-Octa biedt ultiem comfort met een lage instap en een verende voorvork. Deze e-bike is uitgerust met een Shimano Steps E6100 middenmotor, wat zorgt voor een betrouwbare en onderhoudsvrije rijervaring. Dit model is ideaal voor lange, ontspannen ritten​.

Concurrenten van Cortina

Los van wereldwijde concurrentie moet je begrijpen dat Cortina een top 3 merk is in Nederland. Met als grootste concurrent Gazelle, en daarbij nog enkele andere buitenlandse giganten.

Gazelle is een van de oudste en meest bekende fietsmerken in Nederland, opgericht in 1892. Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Gazelle biedt een breed scala aan e-bikes, variërend van stadsfietsen tot high-performance modellen voor langere afstanden​.

Batavus, opgericht in 1904, is een ander iconisch Nederlands fietsmerk. Batavus biedt een groot aantal e-bike modellen, van stads- en transportfietsen tot sportieve modellen. Het merk is onderdeel van de Accell Group, die meerdere bekende fietsmerken beheert​.

Sparta is bekend om zijn innovatieve benadering van fietsen en was een van de eerste merken die e-bikes op de Nederlandse markt introduceerde. Sparta biedt een breed assortiment aan e-bikes met moderne technologieën en stijlen, gericht op zowel stadsgebruik als recreatief fietsen​ .

Onze artikels over Cortina

Corina geschiedenis

Cortina werd opgericht in 2006 door Kruitbosch B.V., en begon met de productie van 4.000 fietsen. In 2013 was dit aantal gestegen tot meer dan 100.000 fietsen.

Het merk heeft zich sinds de oprichting gericht op het combineren van stijl en functionaliteit in hun fietsen, wat heeft bijgedragen aan hun snelle groei en populariteit in Nederland. Cortina staat vooral bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit, waardoor het een favoriet is geworden onder stedelijke fietsers​.

In 2024 heeft Cortina verschillende nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder verbeterde versies van hun populaire e-bikes. De introductie van de Cortina E-Tide, een innovatieve e-bike met verbeterde technologie en design, was een van de hoogtepunten van het jaar. Daarnaast heeft het merk nieuwe samenwerkingen aangekondigd met duurzame technologiepartners om de milieuvriendelijkheid van hun productieprocessen te verbeteren.

De Cortina E-Lett en E-Mozzo Pro werden uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ door Het Laatste Nieuws, wat de populariteit en kwaliteit van deze modellen verder onderstreept​. Ook wij hebben deze E-Mozzo Pro volledig uit kunnen testen.

Tijdslijn van Corina

 • 2006: Oprichting van Cortina door Kruitbosch B.V.
 • 2006: Eerste productie van 4.000 fietsen.
 • 2013: Productie bereikt meer dan 100.000 fietsen.
 • 2022: Lancering van nieuwe e-bike modellen zoals de E-Nite en E-Lett​.
 • 2024: Lancering van nieuwe modellen zoals de E-mozzo (en Pro versie).

Cortina contact en garantie

Cortina biedt een standaard garantie van 2 jaar op hun fietsen, inclusief de accu’s van hun e-bikes. Voor service en onderhoud kunnen klanten terecht bij een van de meer dan 1.000 servicepunten verspreid over Nederland en andere Europese landen. Voor contact en klantenservice kunnen klanten de officiële website van Cortina bezoeken of contact opnemen via hun lokale dealers​.