Home Merken Batavus

Batavus

Door Slim Abid
Batavus elektrische fietsen

Batavus ebikes

 • Opgericht: 1904
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Batavus biedt een breed scala aan fietsen, waaronder stadsfietsen, toerfietsen, elektrische fietsen (e-bikes), en cargofietsen.
 • Prijssegment: Midden- tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Batavus staat bekend om zijn duurzaamheid, innovatie en comfortabele rijervaringen. Het merk heeft een sterke marktpositie en wordt gewaardeerd om zijn hoogwaardige fietsen​.
 • Uitstraling: Batavus fietsen combineren stijl en functionaliteit. Ze zijn ontworpen met oog voor detail, comfort en gebruiksgemak.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met geavanceerde technologieën zoals geïntegreerde batterijen en riemaandrijvingen die zorgen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid​​.
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en innovatieve ontwerpen die onderhoudsgemak bevorderen​.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning via diverse kanalen zoals telefoon, e-mail en online diensten.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide garantievoorwaarden en ondersteuning voor onderhoud en reparaties

Wie of wat is Batavus?

Batavus is een Nederlands fietsmerk dat in 1904 werd opgericht door Andries Gaastra in Heerenveen. Het bedrijf begon als een kleine winkel voor fietsen, klokken en naaimachines, maar groeide al snel uit tot een belangrijke fabrikant van fietsen en bromfietsen. Batavus is nu een onderdeel van de Accell Group, een toonaangevende producent van fietsen in Europa.

Batavus e-bikes bevinden zich over het algemeen in het midden- tot hoogprijssegment. Stads- en forenzenmodellen variëren van €1.000 tot €1.500, terwijl meer geavanceerde modellen zoals toer- en cargo e-bikes kunnen oplopen tot €3.700.

Wat maakt Batavus fietsen goed of uniek?

Batavus streeft ernaar hoogwaardige fietsen te ontwikkelen die een breed en internationaal publiek aanspreken. Hun missie is om innovatieve, betrouwbare en stijlvolle fietsen te bieden die de fietservaring voor iedereen verbeteren. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en biedt milieuvriendelijke transportoplossingen aan door middel van hun uitgebreide assortiment e-bikes en traditionele fietsen.

Batavus heeft een solide reputatie opgebouwd voor het produceren van duurzame, comfortabele en stijlvolle fietsen. Bekend om hun innovatie, integreert Batavus vaak nieuwe technologieën in hun modellen, zoals geïntegreerde batterijen en riemaandrijvingen in hun e-bikes.

Batavus ebikes van 2024

Batavus Altura

De Altura E-go Power Pro is een stijlvolle en comfortabele stadsfiets met een sterke Bosch Performance Line middenmotor en een geïntegreerde 400Wh accu. Deze fiets biedt een soepele rijervaring met 7 versnellingen en hydraulische schijfremmen, ideaal voor zowel stadsritten als langere toertochten​​.

Batavus Finez

De Finez is ontworpen voor comfort en veiligheid, met een lage instap, een krachtige Bosch middenmotor en een geïntegreerde accu. Het model biedt geavanceerde vering en een robuust frame, perfect voor dagelijks gebruik en recreatieve ritten.

Batavus Dinsdag

De Dinsdag-serie richt zich op lichtgewicht en wendbare stadsfietsen. Met een sportieve uitstraling, een aluminium frame en verschillende motoropties zoals Bosch Active Line, biedt de Dinsdag een perfecte balans tussen stijl en functionaliteit.

Batavus Fier 2

De Fier 2 is een moderne e-cargo bike, een biporteur of een bakfiets met twee wielen, ideaal voor gezinnen en transport. Met een krachtige Bosch motor, een ruime laadbak en een stevig frame, is de Fier 2 ontworpen voor zware lasten en biedt het maximale stabiliteit en rijcomfort.

Batavus Fier 3

De Fier 3, een bakfiets met drie wielen, biedt extra laadcapaciteit en flexibiliteit vergeleken met de Fier 2. Het heeft een robuuster ontwerp en geavanceerde veiligheidsfuncties zoals geïntegreerde verlichting en sterke remmen, wat het een uitstekende keuze maakt voor commercieel gebruik en grote gezinnen.

Batavus Quip Cargo

De Quip Cargo is een innovatieve elektrische transportfiets met een uniek design. Met een krachtige motor en een veelzijdige laadruimte is deze fiets ideaal voor stedelijke bezorgdiensten en boodschappen. De robuuste constructie en gebruiksvriendelijke functies maken het een betrouwbare keuze voor dagelijks gebruik.

Onze artikels over Batavus

Batavus geschiedenis

Batavus werd in 1904 opgericht door Andries Gaastra in Heerenveen. In de beginjaren produceerde het bedrijf naast fietsen ook klokken en naaimachines. De merknaam Batavus werd in 1909 geregistreerd. In de jaren vijftig breidde Batavus aanzienlijk uit met een nieuwe fabriek in Heerenveen.

Het bedrijf introduceerde zijn eerste elektrische fietsconcept, de E-GO, in 1998. Sindsdien is Batavus blijven innoveren en heeft het meerdere prijzen gewonnen voor zijn fietsen​.

Tijdslijn van Batavus

 • 1904: Oprichting door Andries Gaastra in Heerenveen.
 • 1909: Merknaam Batavus geregistreerd.
 • 1956: Nieuwe fabriek geopend in Heerenveen.
 • 1986: Overname door de Atag Cycle Group.
 • 1998: Introductie van het eerste elektrische fietsconcept, de E-GO.
 • 2000: Introductie van de DiefstalPreventieChip.
 • 2001: Batavus M’Pact bekroond tot ‘Fiets van het Jaar’.
 • 2007: Batavus Adagio NuVinci wint ‘Fiets van het Jaar’.
 • 2013: Batavus San Remo uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar’​

FAQ over Batavus

Hoe kan ik mijn Batavus fiets registreren?

Je kunt je Batavus fiets registreren door een account aan te maken op my.batavus.com. Selecteer ‘Batavus’ en voer het framenummer van je fiets in. Door je fiets te registreren, heb je al je fietsgegevens op één plek en krijg je standaard onderhoudsmeldingen. Bovendien is het nodig om je fiets te registreren om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie​​.

Waar kan ik een Batavus fietsenwinkel vinden?

Batavus fietsenwinkels zijn verspreid over heel Nederland. Je kunt de dichtstbijzijnde Batavus dealer vinden door je postcode of woonplaats in te voeren op de Batavus website. Ook kun je een bezoek brengen aan het testcentrum ‘De Fietser’ in Ede, waar je verschillende fietsen kunt uitproberen op de langste indoor testbaan van Nederland.

6. Welke framehoogtes biedt Batavus aan?

Batavus fietsen zijn beschikbaar in diverse framehoogtes om aan de behoeften van verschillende rijders te voldoen. De beschikbare framehoogtes zijn onder andere 44, 48, 49, 51, 52, 53, 55, 56, 57, 61, en 65 cm​​.

7. Wat zijn de garantievoorwaarden van Batavus?

Batavus biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun fietsen. Dit omvat een standaard fabrieksgarantie op het frame en de voorvork van vijf jaar, en twee jaar op de elektrische onderdelen zoals de motor en batterij. Voor aanvullende garantieopties kun je het EzyRider Garantieplan overwegen​​.

Waar kan ik een proefrit maken op een Batavus fiets?

Je kunt een proefrit maken op een Batavus fiets bij de dichtstbijzijnde Batavus dealer. Daarnaast kun je ook terecht bij het testcentrum ‘De Fietser’ in Ede, waar je verschillende modellen kunt testen en deskundig advies kunt krijgen

Batavus contact en garantie

Batavus biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun fietsen. Dit omvat een standaard fabrieksgarantie op het frame en de voorvork van vijf jaar, en twee jaar op de elektrische onderdelen zoals de motor en batterij. Voor specifieke garantievoorwaarden en serviceplannen zoals het EzyRider Garantieplan, kunnen klanten de website van Batavus raadplegen.

Contactinformatie

 • Adres: Batavus B.V., Koningsweg 4, 8441 AA Heerenveen, Nederland.
 • Telefoon: +31 (0) 513 638 999
 • Email: info@batavus.nl
 • Website: www.batavus.nl