Home Merk nieuws Nieuw: ISY Cargo-S longtail

Nieuw: ISY Cargo-S longtail

ISY komt met een nieuwe longtail fiets met kadervering, de eerste van zijn soort

Door Slim Abid

ISY heeft de wereld van elektrische fietsen opnieuw verrijkt met de introductie van hun nieuwste model: de S12 of CARGO-S longtail fiets, uitgerust met een kadervering. De eerste volledig geveerde longtail fiets. Deze innovatie markeert een belangrijke mijlpaal en zet ISY (opnieuw) op de kaart als pionier in de e-bike industrie.

Geveerde longtail met pinion MGU

De nieuwe ISY Cargo-S12 longtail fiets onderscheidt zich door zijn unieke kadervering, wat zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort, zelfs bij zware belading. Daarnaast wordt ook de revolutionaire en vooral populaire Pinion 1.12 MGU gebruikt, waardoor deze e-longtail echt het neusje van de Zalm is.

I:SY, dat niet meteen het meest opvallende merk is, gaat zo wel met twee ‘world first’s’ lopen. Een echte pionier en vernieuwer, dit wisten we reeds van hun innovatieve bakfietsdeurtje.

Uitgerust met Pinion MGU

De ISY S12CARGO-S longtail is uitgerust met het nieuwste Pinion MGU-systeem, dat een indrukwekkend bereik van 600% biedt in de versnellingen. Dit wordt gecombineerd met een krachtige motor die 85 Nm koppel levert, waardoor het fietsen zelfs met zware ladingen soepel en eenvoudig verloopt​​. Het elektronische twaalfversnellingssysteem van Pinion zorgt ervoor dat schakelen onder belasting probleemloos is, een cruciale eigenschap voor cargofietsen die vaak zwaar beladen zijn.

suntour vering in de ISY longtail fiets
suntour vering in de ISY longtail fiets

Vering in het longtail kader

Tot nu toe hebben we in 2024 nog geen longtailfiets gezien met vering in het frame. Vering in de voorvork, zadelvering en stuurvering worden al vrij vaak gebruikt, maar de innovatieve ontwerpuitdaging om framevering toe te voegen, is tot nu toe uitgebleven. We hadden al een versie hiervan in België gezien, de Ellio Marty, die nu is stopgezet. Dit betekent dat i
de eerste is die dit type fiets op de markt brengt voor kinderen op de bagagedrager achter.

Dit komt als een geschenk omdat we ons als ouders vaak niet kunnen voorstellen hoeveel schokken deze kinderen kunnen voelen. Deze innovatie is echt een staaltje techniek. Ze zorgen er ook voor door een hoogwaardige Suntour luchtvering in het frame te plaatsen, verstelbaar door de gebruiker.

Praktisch en handig, ideale longtailfiets

De longtail configuratie van de S12 biedt uitgebreide laadcapaciteit, wat perfect is voor het vervoeren van boodschappen, kinderen, of zelfs grotere vracht. Het robuuste frame kan lasten tot 200 kg aan.

Daarnaast beschikt de i:Sy S12 over een robuuste laadplatform van 40 cm, met een Maxi-variant die een platform van 60 cm biedt. Deze grotere versie kan worden uitgerust met diverse opbouwen, zoals kinderzitjes of de praktische “Butterfly Bag” voor extra opbergruimte.

ISY longtail met pinion MGU motor
ISY longtail met pinion MGU motor

Het ontwerp van de S12 is niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk, met opties voor verschillende kleuren en personalisatiemogelijkheden. De mogelijkheid om accessoires zoals Euroboxen en extra bagagedragers toe te voegen, maakt de fiets nog veelzijdiger en aanpasbaar aan individuele behoeften.

​​Hoe die echt rijdt is nog even wachten. Dit model was een eerste versie. Van daar is het altijd enkele maanden wachten voor de eerste testmodellen beschikbaar zijn. Ze mikken alvast voor de prijs van beste longtail van 2025.

Ook interessant