Home Merken Yuba Bikes

Yuba Bikes

Door Slim Abid
Yuba elektrische fietsen

Yuba fietsen

 • Opgericht: 2007
 • Land: Verenigde Staten
 • Assortiment: Longtail e-cargobikes
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk uit Californië, bekend om hoogwaardige en duurzame cargofietsen
 • Uitstraling: Duurzaam en betrouwbaar, met nadruk op milieuvriendelijke mobiliteit en hoogwaardige constructie
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en innovatieve ontwerpen
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en een uitgebreid dealernetwerk
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning, garantie en klanttevredenheid als prioriteit

Wie of wat is Yuba ?

Yuba Bikes is een Amerikaans bedrijf dat in 2007 werd opgericht door Benjamin Sarrazin en zich specialiseert in longtail e-cargobikes. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd door innovatieve en duurzame fietsen aan te bieden die een praktisch en milieuvriendelijk alternatief zijn voor autogebruik. Hun fietsen zijn populair vanwege hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, en worden geproduceerd met een focus op duurzaamheid en gebruiksgemak.

Het assortiment van Yuba Bikes omvat diverse modellen longtail e-cargobikes, zoals de Spicy Curry en de Mundo Lux, die bekendstaan om hun robuuste constructie en veelzijdigheid. De prijs van deze fietsen ligt in het midden tot hogere segment.

Wat maakt Yuba goed of uniek?

Een Yuba-fiets wordt geprezen om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatieve ontwerp. De fietsen zijn voorzien van hoogwaardige componenten en bieden een uitstekende rijervaring. Yuba Bikes richt zich uitsluitend op cargofietsen – longtailfietsen, waardoor ze zeer gespecialiseerd en goed ontworpen producten kunnen leveren. Dit maakt hen tot een van de leiders in de markt voor cargofietsen.

Yuba richt zich op stedelijke forenzen, gezinnen, en bedrijven die op zoek zijn naar duurzame transportoplossingen. Hun fietsen zijn aantrekkelijk voor mensen die aanzienlijke lasten moeten vervoeren zonder afhankelijk te zijn van een auto. De prijs van hun fietsen varieert van midden tot hoog segment.

Yuba elektrische longtailfietsen van 2024

Kombi

De Kombi is een veelzijdige longtail cargofiets die is ontworpen voor stedelijke forenzen en gezinnen die een betaalbare en functionele oplossing zoeken. Met een laadvermogen van 200 kg en compatibiliteit met een breed scala aan accessoires, biedt de Kombi flexibiliteit voor verschillende transportbehoeften.

Bijzonder aan de Kombi is de mogelijkheid om eenvoudig van lading te wisselen en zijn robuuste constructie, wat hem ideaal maakt voor dagelijks gebruik in de stad.

Spicy Curry

De Spicy Curry is een populaire longtail cargofiets, speciaal ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen. Met zijn lage zwaartepunt en krachtige Bosch Cargo Line motor biedt de Spicy Curry een stabiele en soepele rit, zelfs met zware belading.

Wat deze fiets uniek maakt, is zijn lage instap en de geïntegreerde elektrische ondersteuning, waardoor het vervoeren van kinderen en boodschappen moeiteloos verloopt​​.

Mundo

De Mundo is het vlaggenschipmodel van Yuba, bekend om zijn enorme laadcapaciteit van 250 kg. Deze fiets is ideaal voor grote gezinnen en ondernemers die regelmatig zware ladingen moeten vervoeren.

De dubbele 26″ wielen zorgen voor extra stabiliteit en rijcomfort. Wat de Mundo bijzonder maakt, is zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen​​.

FastRack

De FastRack is een compacte cargofiets die is ontworpen voor stedelijke omgevingen waar ruimte schaars is. Met het innovatieve Dual Rack System® kan de FastRack eenvoudig worden aangepast aan verschillende soorten ladingen.

Deze fiets is perfect voor stedelijke forenzen die een efficiënte en flexibele transportoplossing zoeken. Het unieke kenmerk van de FastRack is zijn vermogen om verticaal te worden opgeslagen, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes​​.

Supercargo

De Supercargo is een voorlader cargofiets die ideaal is voor gezinnen die meerdere kinderen willen vervoeren. Met een ruime laadbak aan de voorkant kan de Supercargo tot drie kinderen of een grote hoeveelheid boodschappen vervoeren.

Deze bakfiets heeft een laag zwaartepunt en de mogelijkheid om zware lasten veilig en gemakkelijk te vervoeren. De Supercargo is uitgerust met een krachtige Bosch Cargo Line motor voor extra ondersteuning bij zware ladingen​.

Onze artikels over Yuba

Yuba geschiedenis

Yuba Bikes werd in 2007 opgericht door Benjamin Sarrazin in Californië. Het idee voor het bedrijf ontstond uit zijn ervaringen tijdens reizen in Afrika en Latijns-Amerika, waar hij zag hoe mensen hun goederen vervoerden op fietsen. Dit inspireerde hem om een bedrijf te starten dat zich zou richten op het bieden van duurzame transportoplossingen door middel van cargofietsen.

Sinds de oprichting heeft Yuba een sterke reputatie opgebouwd in de fietsindustrie en is het blijven innoveren en uitbreiden.

Tijdlijn van YUBA

 • 2007: Oprichting van Yuba Bikes door Benjamin Sarrazin in Petaluma, Californië.
 • 2008: Lancering van het eerste model, de Mundo cargofiets.
 • 2012: Introductie van de Spicy Curry, een model met een lage instap en elektrische ondersteuning.
 • 2015: Uitbreiding naar de Europese markt met distributiecentra in Duitsland en Frankrijk.
 • 2018: Lancering van nieuwe modellen, waaronder de Supermarché, een voorlader cargofiets.
 • 2020: Uitbreiding van het assortiment met off-road modellen zoals de Spicy Curry AT.
 • 2021: Introductie van de FastRack, een compacte cargofiets met innovatieve opslagmogelijkheden.
 • 2023: Verdere groei en innovatie met verbeterde versies van bestaande modellen en nieuwe accessoires​​.

Nieuws van YUBA in 2024 

In 2024 heeft Yuba Bikes verschillende nieuwe initiatieven en producten aangekondigd. Ze blijven hun assortiment uitbreiden met innovatieve en duurzame oplossingen voor stedelijk transport. Ook hebben ze nieuwe samenwerkingen aangekondigd met andere duurzame merken om hun impact op het milieu verder te verminderen en de gemeenschap van cargofietsgebruikers te versterken

 

Yuba contact en garantie

Yuba Bikes biedt een beperkte garantie van twee jaar tegen fabricagefouten voor de originele eigenaar van elk door Yuba geproduceerd product. Dit omvat de fietsen en Yuba-accessoires. De garantie is niet overdraagbaar en geldt niet voor onderdelen die niet direct door Yuba zijn vervaardigd.

Specifieke Voorwaarden:

 • Fietsen: De garantie dekt de fietsframes tegen fabricagefouten gedurende twee jaar vanaf de aankoopdatum.
 • Bamboe Producten: Deze producten hebben een garantie van één jaar op de structurele integriteit.
 • Uitsluitingen: De garantie dekt geen reparaties of wijzigingen die zijn uitgevoerd zonder voorafgaande toestemming van Yuba. Ook zijn post-sale modificaties die de klant, diens monteur of een erkende Yuba-dealer aanbrengt zonder goedkeuring van Yuba uitgesloten van de garantie.

Aansprakelijkheid: In geval van een fabricagefout zal Yuba naar eigen keuze het fietsframe of het accessoire repareren of vervangen. De oorspronkelijke eigenaar dient alle arbeids- en verzendkosten te betalen die verbonden zijn aan de reparatie of vervanging.

Geografische Beperkingen: De garantie is alleen geldig voor fietsen die zijn gekocht en verzonden binnen de Verenigde Staten of Canada. Voor verkopen die naar Hawaï, Alaska of andere landen worden verzonden, zijn geen retourzendingen, ruilingen of garantie van toepassing.

Garantieclaim Indienen

Om een garantieclaim in te dienen, moet de klant onmiddellijk contact opnemen met Yuba bij problemen met de fiets of accessoires. Ze zullen hun best doen om het probleem snel en in het voordeel van alle betrokken partijen op te lossen.

Contactgegevens:

Voor overige garantieaanvragen kunnen klanten contact opnemen met: customerservice@yubabikes.com.