Home Merken Pegasus

Pegasus

Door Slim Abid
Pegasus elektrische fietsen merk informatie

Pegasus fietsen

 • Opgericht: 1983
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-bikes en traditionele fietsen
 • Prijssegment: Middel tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Gerespecteerd Duits merk, bekend om de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort van hun fietsen. Pegasus staat ook bekend om zijn innovatieve technologie en veiligheid.
 • Uitstraling: Veilig en betrouwbaar, met een sterke nadruk op comfort en prestaties. Pegasus promoot ook fietsen als een duurzaam en gezond alternatief voor vervoer.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke focus op veiligheid en duurzaamheid. Pegasus gebruikt hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën, zoals Bosch motoren en batterijen.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructies en betrouwbare componenten die ontworpen zijn voor langdurig gebruik.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een uitgebreid netwerk van bijna 1.000 gespecialiseerde dealers wereldwijd voor persoonlijke service en ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning via een uitgebreid service- en reparatienetwerk.

Wie of wat is Pegasus bikes?

Pegasus is een gerenommeerd Duits fietsmerk dat al meer dan 40 jaar actief is in de fietsindustrie. Het merk is opgericht in Duitsland en heeft zich sindsdien gevestigd als een van de toonaangevende merken in Europa op het gebied van traditionele fietsen en e-bikes.

Pegasus richt zich op het leveren van hoge kwaliteit, betrouwbare en comfortabele fietsen die geschikt zijn voor een breed scala aan fietsers, van dagelijkse pendelaars tot recreatieve rijders. Het merk staat bekend om zijn innovatieve benadering van fietstechnologie en zijn toewijding aan veiligheid en duurzaamheid.

Wat maakt Pegasus fietsen goed of uniek?

Wat Pegasus goed maakt, is hun focus op kwaliteit en veiligheid. Hun fietsen zijn uitgerust met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën, zoals de Bosch motoren en batterijen, die zorgen voor een betrouwbare en efficiënte rijervaring. Pegasus luistert naar de feedback van hun klanten en werkt nauw samen met bijna 1.000 gespecialiseerde dealers om fietsen te ontwikkelen die voldoen aan de specifieke behoeften van hun gebruikers. Dit zorgt ervoor dat elke fiets comfortabel en veilig is, ongeacht het gebruik​.

Ze integreren innovatieve functies zoals verstelbare sturen, ergonomische handgrepen en geavanceerde veringssystemen om de rijervaring te verbeteren. Daarnaast hebben hun fietsen een solide constructie en gebruiken ze kwaliteitscomponenten die bijdragen aan de lange levensduur van de fietsen. Pegasus biedt ook een uitstekende klantenservice en een uitgebreid netwerk van dealers voor ondersteuning en onderhoud​.

Pegasus richt zich op een brede doelgroep, waaronder stedelijke forenzen, recreatieve fietsers en liefhebbers van trekking. De fietsen van Pegasus vallen in het midden- tot hoge prijssegment.

Pegasus elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Pegasus

Pegasus geschiedenis

Pegasus is een Duits fietsmerk dat in 1983 werd opgericht. Sindsdien heeft het merk zich stevig gevestigd in de Europese fietswereld, bekend om zijn hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatieve technologie.

Het doel van Pegasus is om fietsen te produceren die zowel veilig als comfortabel zijn, geschikt voor verschillende typen fietsers, van dagelijkse forenzen tot recreatieve rijders. Pegasus streeft ernaar om fietsen te maken die bijdragen aan een betere levenskwaliteit door fietsen te promoten als een duurzaam en gezond alternatief voor vervoer​.

Tijdslijn van Pegasus

 • 1983: Pegasus wordt opgericht in Duitsland en begint met de productie van hoogwaardige fietsen.
 • 1990s: Het merk breidt zijn assortiment uit en wordt populair in heel Europa door zijn focus op kwaliteit en veiligheid.
 • 2000s: Pegasus introduceert zijn eerste e-bikes, inspelend op de groeiende vraag naar elektrische fietsen.
 • 2010s: De samenwerking met Bosch zorgt voor de integratie van geavanceerde motor- en batterijtechnologieën in hun e-bikes.
 • 2018: Pegasus betreedt de Noord-Amerikaanse markt, waar het snel een reputatie opbouwt voor betrouwbaarheid en innovatie.
 • 2020: Het merk lanceert nieuwe modellen en krijgt een sterke positie in de markt voor trekking- en stadsfietsen.
 • 2023: Pegasus blijft innoveren met nieuwe technologieën en modellen, en behoudt zijn positie als een van de toonaangevende merken in de Europese fietsindustrie​ (Pegasus USA)​​ (Offizieller PEGASUS Bikes Onlineshop)​.

Nieuws of Pegasus in 2024

In 2024 blijft Pegasus zijn positie in de markt versterken met diverse initiatieven en nieuwe productlanceringen. Pegasus heeft onlangs een persbericht uitgebracht waarin ze hun nieuwe lijn van e-bikes voor het jaar 2024 aankondigen, inclusief geavanceerde functies zoals geïntegreerde GPS-modules en verbeterde Bosch ABS-technologie. Op Eurobike2024 zagen we ook hun allereerste elektrische longtail fiets.

Daarnaast heeft Pegasus aangekondigd dat ze hun distributienetwerk uitbreiden, waardoor meer klanten toegang hebben tot hun producten en diensten. Dit is een reactie op de groeiende vraag naar hun fietsen in zowel Europa als Noord-Amerika.

Het merk blijft ook investeren in duurzaamheid, met initiatieven gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun productieprocessen en het bevorderen van fietsen als een milieuvriendelijke transportoptie.

Pegasus contact en garantie

Pegasus biedt een standaard garantie van 24 maanden op al hun producten binnen de EU vanaf de aankoopdatum. De garantie dekt materiaal- en fabricagefouten, maar sluit slijtage, ongevallen en vandalisme uit. Voor e-bike batterijen, die als slijtageonderdelen worden beschouwd, geldt een garantie van 6 maanden.

Pegasus biedt een vrijwillige verlenging van 24 maanden op batterijen bij materiaal- of fabricagefouten. Voor de garantieclaim is het essentieel om de aankoopbon en de volledig ingevulde garantieverklaring te overleggen bij een erkende Pegasus-dealer​​.

Contactinformatie

Voor meer informatie of bij vragen kunnen klanten de officiële website van Pegasus bezoeken. Pegasus is ook actief op verschillende sociale mediaplatforms:

Voor specifieke vragen kunnen klanten ook direct contact opnemen via e-mail of telefoon, afhankelijk van de locatie van de dichtstbijzijnde dealer.