Home Merken Nordic Bikes

Nordic Bikes

Door Slim Abid
Nordic bikes elektrische fietsen merk info

Nørdic fietsen

 • Opgericht: 2022
 • Land: Denemarken
 • Assortiment: Premium e-bikes
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief en designgericht Deens merk, bekend om hoogwaardige, duurzame e-bikes met een strak en functioneel ontwerp.
 • Uitstraling: Duurzaam en esthetisch, met nadruk op Scandinavisch design en moderne technologie.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid, gebruiksgemak en geavanceerde technologieën.
 • Levensduur: Hoog, met handgemaakte frames ontworpen voor langdurig gebruik en tijdloos design.
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor persoonlijke service en klanttevredenheid.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met langdurige ondersteuning en focus op klanttevredenheid.

Wie of wat is Nørdic Bikes ?

Nørdic Bikes is een premium e-bike merk uit Kopenhagen, Denemarken, opgericht in 2022 door Lars Jensen en Pablo Rubio. Lars Jensen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de fietsindustrie, eerst als professioneel wielrenner voor het Deense nationale team en later als oprichter van twee andere succesvolle fietsbedrijven.

Pablo Rubio is een invloedrijke merkontwerper met een uitgebreide internationale portfolio. Samen hebben ze Nørdic Bikes opgericht met als doel de meest mooie en spannende elektrische fietsen ter wereld te creëren, waarbij ze zich richten op een lifestyle en design niche in plaats van alleen op sport of woon-werkverkeer​.

Wat maakt Nørdic Bikes goed of uniek?

Wat een Nørdic e-bike goed maakt, is de combinatie van geavanceerde technologie, hoogwaardige materialen en een sterke nadruk op design en esthetiek. De fietsen zijn ontworpen om duurzaam en tijdloos te zijn, met handgemaakte frames die bedoeld zijn om lang mee te gaan en zelfs doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie.

Het gebruik van het Mahle X20 systeem, dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en prestaties, zorgt voor een uitstekende rijervaring met een bereik tot 160 km met een range extender en een koppel van 55 Nm. Dit systeem bevat slimme componenten zoals een geïntegreerde batterij en een gebruiksvriendelijke interface die verbonden is met een smartphone-app voor gedetailleerde ritgegevens​.

Een verkoopargument van Nørdic Bikes is hun combinatie van cutting-edge technologie, hoogwaardige materialen en een sterke nadruk op Scandinavisch design. Dit maakt hun fietsen niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Daarnaast benadrukken ze duurzaamheid door de productie en assemblage voornamelijk in de EU te laten plaatsvinden, wat de ecologische voetafdruk vermindert en lokale gemeenschappen ondersteunt.

Nørdic elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Nørdic Bikes

Nørdic Bikes geschiedenis

Nørdic Bikes werd opgericht in 2022 in Kopenhagen, Denemarken, door Lars Jensen en Pablo Rubio. Lars Jensen bracht zijn jarenlange ervaring als professioneel wielrenner en oprichter van twee succesvolle fietsbedrijven in, terwijl Pablo Rubio zijn expertise als internationaal gerenommeerde merkontwerper meebracht. Samen streefden ze naar de creatie van de meest esthetisch aantrekkelijke en functioneel geavanceerde elektrische fietsen ter wereld.

Vanaf het begin lag de focus op duurzaamheid, design en innovatieve technologieën. De oprichting van Nørdic Bikes markeerde het begin van een nieuw tijdperk in de e-bike industrie, waarbij het merk zich snel vestigde als een premium speler op de markt​.

Tijdslijn van Nørdic Bikes:

 • 2022: Oprichting van Nørdic Bikes door Lars Jensen en Pablo Rubio in Kopenhagen. De eerste ontwerpen en prototypes van de Series 01 worden ontwikkeld.
 • 2023: Lancering van de Series 01, het vlaggenschipmodel van Nørdic Bikes.

Nieuws over Nørdic Bikes in 2024:

In 2024 blijft Nørdic Bikes zijn positie in de markt versterken door deelname aan belangrijke evenementen zoals Eurobike 2024, waar ze hun nieuwste innovaties en modellen presenteren. Het merk blijft zich richten op de verbetering van hun e-bikes door integratie van geavanceerde technologieën en duurzame productiepraktijken.

Recentelijk heeft Nørdic Bikes aangekondigd dat ze nieuwe samenwerkingen aangaan met andere top Scandinavische merken en ontwerpers om hun aanbod verder te diversifiëren en te verbeteren. Deze samenwerkingen zijn gericht op het versterken van de merkwaarde en het bieden van nog meer innovatieve en esthetisch aantrekkelijke e-bikes aan hun klanten​.

In 2024 heeft Nørdic Bikes ook hun toewijding aan duurzaamheid verder versterkt door te investeren in nog meer milieuvriendelijke productieprocessen en materialen.

Nørdic Bikes contact en garantie

Nørdic Bikes biedt een uitgebreide garantie om klanten de zekerheid en het vertrouwen te geven dat hun investering beschermd is. De garantievoorwaarden dekken verschillende aspecten van de e-bikes, waaronder het frame, de elektrische componenten en de batterij.

Voor het frame geldt een garantieperiode van vijf jaar, wat getuigt van de duurzaamheid en kwaliteit van de constructie. De elektrische componenten, zoals de motor en het bedieningspaneel, zijn gedekt voor een periode van twee jaar. De batterijen hebben een garantie van twee jaar, wat overeenkomt met de industrienorm voor elektrische fietsen.

Om aanspraak te maken op de garantie, moeten klanten zich houden aan het onderhoudsschema dat wordt aanbevolen door Nørdic Bikes. Dit betekent dat regelmatig onderhoud en inspecties moeten worden uitgevoerd door geautoriseerde Nørdic Bikes-dealers.

Eventuele defecten of problemen die voortkomen uit verkeerd gebruik, nalatigheid of niet-geautoriseerde aanpassingen vallen niet onder de garantie. Klanten wordt aangeraden om de volledige garantievoorwaarden te raadplegen op de officiële website van Nørdic Bikes om precies te weten wat wel en niet gedekt is​.

Contactinformatie van Nørdic Bikes:

Voor klantenservice en algemene vragen kunnen klanten contact opnemen met Nørdic Bikes via verschillende kanalen. De officiële website is een centrale bron van informatie en biedt gedetailleerde productbeschrijvingen, handleidingen en de mogelijkheid om contact op te nemen met de klantenservice. De contactinformatie is als volgt:

Daarnaast is Nørdic Bikes actief op sociale media, waar ze updates delen over nieuwe producten, evenementen en andere belangrijke aankondigingen: