Home Merken Kuiperbelt

Kuiperbelt

Door Slim Abid
Kuiperbelt ebikes (1)

Kuiperbelt Fatbikes

 • Opgericht: 2020
 • Land: Zweden
 • Assortiment: E-bikes voor verschillende doeleinden zoals sport, woon-werkverkeer, en avontuurlijke ritten. Belangrijke modellen zijn de Kuiperbelt S1 en de Kuiperbelt Arrow.
 • Prijssegment: Midden- tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk uit Zweden, bekend om zijn stijlvolle en functionele ontwerpen die duurzaamheid en gebruiksgemak combineren.
 • Uitstraling: Minimalistisch en functioneel, met een sterke nadruk op Noordse eenvoud en duurzaamheid.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen die zorgen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid.
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en onderhoudsarme riemaandrijvingssystemen.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning via verschillende kanalen zoals e-mail en chat.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met regelmatige updates en ondersteuning voor onderhoud en service​

Wie of wat is Kuiperbelt?

Kuiperbelt is een Zweeds merk dat elektrische fietsen ontwerpt en produceert. Het merk is gevestigd in Zweden en staat bekend om zijn strakke, functionele ontwerpen die duurzaamheid en eenvoud benadrukken. Kuiperbelt’s missie is om elke rit te verrijken en elke rijder in staat te stellen meer te bereiken met een unieke Noordse flair.

Ze zien een rit op een e-bike niet alleen als een transportmiddel, maar als een kans voor inspiratie, verkenning en prestatie. Hun fietsen zijn ontworpen om een verscheidenheid aan behoeften te vervullen, van dagelijkse woon-werkverkeer tot avontuurlijke uitstapjes.

Wat maakt Kuiperbelt fatbikes goed of uniek?

Kuiperbelt fietsen hebben een minimalistisch en functioneel ontwerp dat typisch is voor Scandinavische esthetiek. Dit betekent dat ze niet alleen stijlvol zijn, maar ook zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk.

De fietsen zijn gebouwd met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën die zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. De fietsen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheids- en comfortfuncties, zoals hydraulische remmen en ergonomische zadels​​.

Kuiperbelt is continu bezig met innovatie, wat resulteert in fietsen die geavanceerde functies en accessoires bevatten om de rijervaring te verbeteren​. Dankzij het gebruik van riemaandrijvingssystemen zijn de fietsen onderhoudsarm en zeer duurzaam.

Door al de voordelen valt Kuiperbelt wel in het duurdere prijssegment.

Kuiperbelt fatbikes van 2024

Kuiperbelt S1

De S1 is een Sport Utility eBike die ontworpen is voor alle weersomstandigheden en terreinen. Het beschikt over een krachtig motore systeem en een lange actieradius.

 • Voordelen: Robuuste constructie, lange actieradius, geavanceerde veiligheidsfuncties.
 • Nadelen: Hogere prijs, mogelijk te zwaar voor sommige rijders.
 • Doelgroep: Geschikt voor avontuurlijke fietsers en forenzen die een betrouwbare en veelzijdige fiets nodig hebben.

Kuiperbelt Arrow

De Arrow richt zich op wendbaarheid en snelheid, ideaal voor stedelijke omgevingen.

 • Voordelen: Lichtgewicht, krachtige motor, gemakkelijk manoeuvreerbaar.
 • Nadelen: Minder geschikt voor off-road gebruik.
 • Doelgroep: Stedelijke forenzen die snel en efficiënt door de stad willen navigeren.

Concurrenten van Kuiperbelt

Kuiperbelt ebikes worden momenteel Fatbikes genoemd door hun bredere banden. Dit segment, dat steeds meer aanleunt tegen het ontwerp van een brommer zal uiteindelijk wel een eigen naam krijgen. Voorlopig is er maar één merk dat meteen opkomt als concurrent, het Nederlandse Brekr.

Onder de Fatbike merken vinden we Stoer, Knaap, Astonic en La Souris, terwijl buitenlandse concurrenten zoals Super73 en Ruff Cycles ook een sterke aanwezigheid hebben. Daarnaast zijn er goedkopere merken zoals Ouxi en andere op platforms zoals bol.com.

Onze artikels over Kuiperbelt

Kuiperbelt geschiedenis

Kuiperbelt is ontstaan uit een passie voor fietsen en een visie om de ebike-ervaring te transformeren. Sinds de oprichting heeft het merk zich toegelegd op het ontwikkelen van hoogwaardige, duurzame fietsen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Hoewel het merk relatief nieuw is in de markt, heeft het snel een reputatie opgebouwd voor innovatie en klanttevredenheid.

Tijdslijn van Kuiperbelt

 • 2020: Oprichting van Kuiperbelt in Zweden, met als doel het creëren van hoogwaardige en duurzame e-bikes.
 • 2021: Lancering van het eerste model, de Kuiperbelt S1, een Sport Utility eBike ontworpen voor veelzijdig gebruik.
 • 2022: Introductie van de Kuiperbelt Arrow, een model gericht op stedelijke forenzen met nadruk op snelheid en wendbaarheid.
 • 2023: Uitbreiding van het assortiment met modulaire accessoires en eco-vriendelijke gadgets, die het rijcomfort en de veiligheid verder verhogen.
 • 2024: Voortdurende innovaties en marktuitbreiding.

FAQ over Kuiperbelt

Hoe snel is een Kuiperbelt ebike?

In Nederland, België (en de rest van Europa) is het maximale toegestane vermogen voor een elektrische fiets 250 watt en 25 kilometer per uur.

Hoe testrit maken met een Kuiperbelt e-bike?

Kuiperbelt biedt potentiële klanten de mogelijkheid om testritten te maken bij hun verschillende retailpunten. Op de officiële website kun je een nabijgelegen verkooppunt vinden en een afspraak maken voor een testrit. Dit stelt je in staat om de e-bike zelf uit te proberen voordat je een aankoop doet​.

Hoe moet je een Kuiperbelt onderhouden?

Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en riemaandrijvingssystemen vereisen Kuiperbelt e-bikes minimaal onderhoud. Het is echter belangrijk om regelmatig basiscontroles uit te voeren, zoals het controleren van de bandenspanning en het schoonhouden van de fiets. Voor specifieke onderhoudstips kun je de handleiding van de fiets raadplegen of contact opnemen met de klantenservice van Kuiperbelt​ ​.

Biedt Kuiperbelt accessoires voor hun e-bikes aan?

Ja, Kuiperbelt biedt een scala aan accessoires aan die speciaal zijn ontworpen om de rijervaring te verbeteren. Deze accessoires omvatten eco-vriendelijke gadgets, veiligheidsuitrusting, en comfortverhogende items. Deze accessoires zijn modulair en kunnen gemakkelijk aan de fietsen worden toegevoegd​​.

Kuiperbelt contact en garantie

Kuiperbelt biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van hun producten onderstreept. Klanten kunnen rekenen op ondersteuning voor eventuele problemen en regelmatige updates over nieuwe producten en innovaties.

Voor contact en ondersteuning kunnen klanten de website van Kuiperbelt bezoeken, waar ze via e-mail, chat of een contactformulier hun vragen kunnen stellen. Meer informatie kun je de officiële Kuiperbelt website bezoeken: ​

Contactgegevens: