Home Merken Hercules bikes

Hercules bikes

Door Slim Abid
Hercules elektrische fietsen

Hercules fietsen

 • Opgericht: 1886
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-Trekking & E-City Bikes, E-Mountain Bikes, E-SUV Bikes, XXL E-Bikes, E-Fold & Compact Bikes, Cargo E-Bikes
 • Prijssegment: Midden tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Hercules heeft een sterke reputatie in Duitsland en Europa voor zijn robuuste en betrouwbare e-bikes.
 • Uitstraling: Hercules staat bekend om zijn stijlvolle ontwerpen die een retro-uitstraling combineren met moderne technologische snufjes.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een focus op duurzaamheid, betrouwbaarheid en rijcomfort.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste frames en componenten die ontworpen zijn voor langdurig gebruik en intensief rijden.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een sterke focus op klanttevredenheid en uitgebreide ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor langdurige ondersteuning en klanttevredenheid.

Wie of wat is Hercules ?

Hercules is een bekend Duits fietsmerk dat bekend staat om zijn kwalitatieve en innovatieve elektrische fietsen. Opgericht in 1886, heeft Hercules een rijke geschiedenis opgebouwd in de fietswereld. Het merk werd aanvankelijk bekend door zijn robuuste en betrouwbare traditionele fietsen.

Door de jaren heen heeft Hercules zich ontwikkeld en aangepast aan de moderne eisen van de markt, wat heeft geresulteerd in een uitgebreide lijn van e-bikes. Tegenwoordig is Hercules eigendom van de Duitse coöperatie ZEG, die bestaat uit meer dan 900 Europese fietswinkels, en streeft het merk ernaar om betrouwbare, hoogwaardige en innovatieve e-bikes te leveren​

Wat maakt Hercules goed of uniek?

Hercules e-bikes staan bekend om hun robuuste en betrouwbare prestaties. Ze combineren klassiek design met moderne technologie, wat ze aantrekkelijk maakt voor een breed publiek. Een sterk punt van Hercules is de hoogwaardige afwerking en de integratie van geavanceerde technologieën zoals Bosch Performance Line motoren, die zorgen voor een efficiënte en soepele rijervaring. Daarnaast bieden ze een breed scala aan modellen die voldoen aan diverse rijbehoeften, van stedelijk woon-werkverkeer tot off-road avonturen.

Het unieke verkoopargument (USP) van Hercules is de combinatie van retro-ontwerp en moderne technologie. Bijvoorbeeld, de Prima 5E biedt een nostalgische look die doet denken aan klassieke mopeds, maar is uitgerust met de nieuwste Bosch motoren en batterijen voor uitstekende prestaties​.

Hercules elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Hercules

Hercules geschiedenis

Hercules werd opgericht in 1886 en begon als een fabrikant van traditionele fietsen. In 1938 introduceerde Hercules de eerste gemotoriseerde fiets met een 2-takt motor. Het merk werd in 1995 overgenomen door de Accell Group, een grote speler in de fietsenindustrie. Ondanks de overname bleef Hercules innoveren en produceerde het een breed scala aan fietsen. In 2018 werd Hercules verkocht aan de Duitse coöperatie ZEG, die bestaat uit meer dan 900 Europese fietswinkels. Dit heeft Hercules geholpen om zijn marktpositie verder te versterken en zijn productassortiment uit te breiden​ (ElectricBike.com)​.

Tijdslijn van HERCULES

 • 1886: Oprichting van Hercules.
 • 1938: Introductie van de eerste gemotoriseerde fiets met een 2-takt motor.
 • 1995: Overname door de Accell Group.
 • 2013: Angela Merkel toont steun voor Hercules elektrische vrachtfietsen op Eurobike.
 • 2018: Hercules wordt verkocht aan de Duitse coöperatie ZEG.

Nieuws van HERCULES in 2024

In 2024 heeft Hercules verschillende nieuwe modellen en updates aangekondigd.

Een van de hoogtepunten is de Hercules Prima 5E, die een retro-moped look combineert met moderne technologie. Deze e-bike is uitgerust met de Bosch Performance Line Smart System motor en een Bosch PowerPack accu, wat zorgt voor uitstekende prestaties en een groot rijbereik.

Daarnaast introduceerde Hercules de Futura HD I-11, speciaal ontworpen voor zwaardere rijders met een indrukwekkend totaalgewicht van 180 kg.

Hercules contact en garantie

Hercules biedt een garantie van twee jaar op hun e-bikes en één jaar op de batterij. Voor service en garantievoorwaarden kunnen klanten terecht op de officiële website van Hercules. Hier kunnen ze ook contact opnemen via e-mail of telefoon, en meer informatie vinden op hun sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram en YouTube.

Website: Hercules-bikes.de
Social Media: