Home Merken Desiknio

Desiknio

Door Slim Abid
desiknio elektrische fietsen

Desiknio fietsen

 • Opgericht: 2017
 • Land: Spanje
 • Assortiment: Premium elektrische fietsen (stadsfietsen, gravelbikes)
 • Prijssegment: Hoog
 • Reputatie: Innovatief merk dat bekend staat om hoogwaardige, stijlvolle en lichte e-bikes, met een sterke focus op technologie en design​.
 • Uitstraling: Elegant en functioneel ontwerp met aandacht voor detail, handgemaakt met hoogwaardige materialen​​.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van geavanceerde technologieën zoals de Mahle X20 en X35 systemen en onderhoudsvrije aandrijfsystemen​.
 • Levensduur: Hoewel het merk relatief jong is, worden de fietsen geprezen om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voorlopig weinig klachten op lange termijn​.
 • Klantendienst: Goed, met een sterke focus op klanttevredenheid en ondersteuning​.
 • Dienst na verkoop: Goed, met goede garantievoorwaarden en een breed netwerk van dealers voor service en ondersteuning

Wie of wat is Desiknio ?

Desiknio is een Spaans merk van premium elektrische fietsen, opgericht in 2017 door Joaquin Cortes in Granada, Spanje. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van lichtgewicht e-bikes die zowel stijlvol als functioneel zijn, met een sterke nadruk op innovatie en hoogwaardige materialen.

Desiknio streeft ernaar om elegantie en prestaties te combineren in hun fietsen, waardoor ze ideaal zijn voor stedelijke forenzen en designbewuste fietsers. Ze zijn pioniers in het integreren van geavanceerde technologieën zoals de Mahle X20 en X35 systemen in hun fietsen, wat zorgt voor een naadloze en efficiënte rijervaring.

Wat maakt Desiknio goed of uniek?

Desiknio’s unieke verkoopargument (USP) is de combinatie van lichtgewicht ontwerp, premium materialen en naadloze integratie van geavanceerde technologie.

Ze maken gebruik van geavanceerde motor- en accusystemen, zoals de Mahle X20 en X35, in combinatie met de Pinion versnellingsbak en Gates Carbon Drive, wat zorgt voor een soepele, stille en onderhoudsvrije rijervaring.

De handgemaakte frames en het elegante design maken Desiknio fietsen zeer aantrekkelijk voor stedelijke fietsers. Een mogelijk nadeel is de hoge prijs, wat ze minder toegankelijk maakt voor budgetbewuste consumenten. Echter, de hoge kosten weerspiegelen de premium kwaliteit en geavanceerde functies die Desiknio biedt​.

Desiknio elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over Desiknio

Desiknio geschiedenis

Desiknio werd opgericht in 2017 door Joaquin Cortes in Granada, Spanje. Het bedrijf begon met het ontwikkelen van prototypes die voor het eerst werden gepresenteerd op Eurobike in 2016. In 2018 lanceerde Desiknio officieel hun eerste modellen, waarbij ze pioniers waren in de integratie van het Mahle X35-systeem in stedelijke e-bikes.

Door de jaren heen heeft Desiknio zijn productlijn uitgebreid en geavanceerde technologieën geïntroduceerd, zoals de Mahle X20 en de Pinion versnellingsbakken. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd voor kwaliteit en innovatie, wat hen heeft geholpen om een prominente positie in de premium e-bike markt te veroveren​.

Tijdslijn van Desiknio

 • 2016: Presentatie van eerste prototypes op Eurobike
 • 2017: Officiële oprichting van Desiknio door Joaquin Cortes in Granada, Spanje
 • 2018: Lancering van de eerste modellen met het Mahle X35-systeem
 • 2019: Introductie van de Pinion versnellingsbak in hun modellen
 • 2020: Uitbreiding van het productaanbod met nieuwe frameontwerpen en technologieën
 • 2021: Integratie van de Mahle X20-systeem in nieuwe modellen
 • 2022: Verdere innovatie en lancering van geavanceerde e-bike modellen
 • 2023: Wereldwijde uitbreiding en groeiende bekendheid in de premium e-bike markt​​.

Nieuws van Desiknio in 2024 

In 2024 heeft Desiknio enkele nieuwe modellen en technologieën aangekondigd. Zo introduceerden ze de X20 Pinion Smart.Shift, die een onderhoudsvrije Pinion versnellingsbak combineert met een elektrisch schakelsysteem en een Gates Carbon Drive riem.

Daarnaast hebben ze de X20 12S Carbon gelanceerd, hun eerste superlichte carbon urban bike met een Shimano XT schakelsysteem. Beide modellen zijn voorzien van de Mahle X20 250-watt naafmotor en een geïntegreerde 250-Wh batterij, en zijn beschikbaar vanaf respectievelijk januari 2024 en winter 2023/2024

Desiknio contact en garantie

Desiknio biedt een garantie op hun e-bikes die de meeste fabricage- en materiaalfouten dekt. Specifieke garantievoorwaarden kunnen variëren, dus het is aanbevolen om de details te controleren bij aankoop of op de officiële website van Desiknio. Voor meer informatie, klantenservice en ondersteuning kan je terecht op hun website, sociale media kanalen of via email en telefoon: