Home Merken Chike

Chike

Door Slim Abid
Chike elektrische cargofiets

Chike fietsen

 • Opgericht: 2018
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-cargobikes (e-Kids, e-Cargo, e-Dog)
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse (€6.099 – €6.499)
 • Reputatie: Innovatief Duits merk bekend om zijn unieke kanteltechnologie en hoge kwaliteit
 • Uitstraling: Duurzaam en veelzijdig, met nadruk op stedelijke mobiliteit en gebruiksgemak
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op stabiliteit, wendbaarheid en comfort
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van hoogwaardige componenten en robuuste constructie
 • Klantendienst: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning en persoonlijke aandacht
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met nadruk op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Chike ?

Chike is een nieuw Duits merk van e-cargofietsen, opgericht in 2018. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen die het praktische gemak van cargofietsen combineren met het plezier van fietsen.

Chike richt zich op het bieden van stedelijke mobiliteitsoplossingen die zowel duurzaam als efficiënt zijn, met een focus op het transport van kinderen, vracht en huisdieren. Door hun unieke kanteltechnologie en modulaire ontwerp onderscheiden zij zich van andere aanbieders in de markt​ .

Wat maakt Chike goed of uniek?

Een Chike richt zicht voornamelijk op het comfortabel transporteren van waardevolle cargo zoals kinderen. Het merk wordt gewaardeerd om zijn innovatieve kanteltechnologie die zorgt voor betere stabiliteit en wendbaarheid, vooral in stedelijke omgevingen. Dit systeem maakt het mogelijk om de fiets in bochten te laten kantelen, wat een natuurlijk rijgevoel geeft.

De hoogwaardige componenten zoals het Shimano-motorsysteem en de robuuste bouwkwaliteit dragen bij aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de fiets. Chike e-bikes vallen in het hogere prijssegment, met prijzen die variëren van €6.099 tot €6.499, afhankelijk van het model en de configuratie.

Chike elektrische cargofietsen van 2024

Chike e-Kids

Ontworpen voor veilig vervoer van kinderen, met een stevige cabine en vijfpuntsgordels. Richt zich op stedelijke gezinnen en kost ongeveer €6.499. Voordelen zijn de kanteltechnologie, ergonomische componenten en een krachtige motor. Nadelen zijn het complexe cockpit en de beperkte accucapaciteit​​.

Chike e-Cargo

Ideaal voor professioneel gebruik, biedt een grote laadcapaciteit en veelzijdigheid. Gericht op professionals en kost ongeveer €6.099. Voordelen zijn de hoge laadcapaciteit en het modulaire ontwerp.

Chike e-Dog

Speciaal ontworpen voor het vervoeren van huisdieren, biedt comfort en veiligheid voor zowel het dier als de rijder. Ideaal voor huisdiereigenaren​. Nog niet getest maar een goede bakfiets optie voor de hond.

Onze artikels over Chike

Chike geschiedenis

Chike werd opgericht in 2018 in Duitsland met het doel om innovatieve en duurzame cargofietsen te ontwikkelen. Het bedrijf heeft sindsdien snel naam gemaakt in de e-bike-industrie door hun unieke ontwerpen en technologieën, met als hoogtepunt het winnen van de “International Cargobike of the Year 2021” prijs​ (chike – the cargobike)​​ (Cycle Race)​.

Tijdslijn van Chike:

 • 2018: Oprichting van Chike in Duitsland.
 • 2019: Introductie van de eerste modellen, gericht op stedelijke mobiliteit.
 • 2020: Uitbreiding van het productaanbod met de e-Kids en e-Cargo modellen.
 • 2021: Winnaar van de “International Cargobike of the Year” award.
 • 2022: Introductie van verbeterde modellen met nieuwe technologieën zoals het Shimano STEPS E6100 CRG-motorsysteem.
 • 2023: Verdere groei en uitbreiding op internationale markten.

Nieuws van Chike in 2024

In 2024 heeft Chike aangekondigd dat ze nieuwe accessoires en uitbreidingen zullen introduceren voor hun bestaande modellen, waaronder een verbeterd batterijbeheer en nieuwe veiligheidsfuncties. Daarnaast hebben ze plannen onthuld om hun productiecapaciteit uit te breiden om aan de groeiende vraag te voldoen. Ze blijven innoveren met nieuwe technologieën om hun fietsen nog gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken.

Chike contact en garantie

Chike biedt een garantieperiode van twee jaar op hun fietsen, inclusief de elektrische componenten. Voor de garantievoorwaarden en gedetailleerde informatie kunnen klanten terecht op hun website.

Voor contact en ondersteuning is Chike bereikbaar via hun officiële website, sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram, en per e-mail op info@chike.de of telefonisch via +49 (0) 123 456 789. Hun website biedt uitgebreide support en informatie over hun producten en diensten