Home Merken Btwin

Btwin

Door Slim Abid
btwin decathlon elektrische fietsen

Decathlon Btwin elektrische fietsen

 • Opgericht: 1996
 • Land: Frankrijk
 • Assortiment: Diverse fietsen zoals kinderfietsen, hybride fietsen, mountainbikes, en elektrische fietsen. Sinds kort ook cargofietsen zoals een longtail of bakfiets.
 • Prijssegment: Betaalbaar tot middenklasse
 • Reputatie: Btwin staat bekend om zijn betaalbare en kwalitatieve fietsen, met een sterke nadruk op comfort en duurzaamheid. Het merk is populair bij zowel beginners als ervaren fietsers.
 • Uitstraling: Praktisch en gebruiksvriendelijk, met een focus op functionaliteit en toegankelijkheid.
 • Algemene kwaliteit: Basiskwaliteit, met technologieën zoals ergofit en powerflow die bijdragen aan een comfortabele en efficiënte rijervaring.
 • Levensduur: Gemiddeld, er wordt gebruik gemaakt van robuuste materialen, maar kleine onderdelen kunnen sneller kapotgaan.
 • Klantendienst: Goed, met ondersteuning via Decathlon winkels en online kanalen.
 • Dienst na verkoop: Betrouwbaar, met een garantie van 2 jaar op fietsen en levenslange garantie op frames, stuurpennen en sturen.

Wie of wat is Btwin?

Btwin is een Frans fietsmerk, onderdeel van de Decathlon-groep. Het merk is opgericht om fietsen toegankelijker te maken voor een breed publiek, van beginners tot ervaren fietsers. Btwin biedt een breed scala aan fietsen, van kinderfietsen tot elektrische fietsen en hybride modellen. De focus ligt op betaalbaarheid en kwaliteit, waardoor het merk populair is bij budgetbewuste consumenten die niet willen inleveren op prestaties​.

Wat maakt Decathlon Btwin e-fietsen goed of uniek?

Btwin e-bikes onderscheiden zich door hun combinatie van betaalbaarheid, kwaliteit en innovatief ontwerp. Deze fietsen zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, met technologieën die zorgen voor een comfortabele en efficiënte rijervaring.

De motoren zijn krachtig genoeg om dagelijkse ritten en recreatieve tochten aangenaam te maken, terwijl de batterijen voldoende bereik bieden voor langere ritten. De frames zijn robuust en duurzaam, wat zorgt voor een lange levensduur van de fiets.

Daarnaast biedt Btwin een breed scala aan modellen, waardoor er voor iedere fietser wel een geschikte e-bike te vinden is, van opvouwbare stadsfietsen tot hybride modellen voor veelzijdig gebruik.

Decathlon Btwin e-bikes van 2024

Btwin vouwfiets Tilt 500 E

De Btwin Tilt 500 E is een opvouwbare elektrische fiets, ideaal voor stedelijke rijders die gemak en draagbaarheid waarderen. Deze e-bike is voorzien van een 250W motor en een batterij met een bereik van ongeveer 35 km. Het compacte ontwerp maakt het eenvoudig om de fiets op te vouwen en mee te nemen in het openbaar vervoer of op te bergen in kleine ruimtes. Het enige nadeel is de beperkte actieradius, maar voor korte stadsritten is de Tilt 500 E een uitstekende keuze.

Btwin stadsfiets Elops 900 E

De Btwin Elops 900 E is ontworpen voor stadsgebruik, met een focus op comfort en stijl. Deze elektrische fiets heeft een 250W motor en een actieradius van ongeveer 70 km. De Elops 900 E is uitgerust met brede banden voor extra stabiliteit en comfort, een comfortabel zadel, en geïntegreerde verlichting voor veilig rijden in het donker. De fiets is ideaal voor dagelijks gebruik in de stad, hoewel het gewicht van de fiets het minder geschikt maakt voor gebruik in gebieden zonder fietspaden.

Btwin Longtail R500E

De Btwin Longtail R500E is een elektrische longtail die ideaal is voor het vervoeren van zware ladingen tot 170 kg, inclusief kinderen en boodschappen. Deze fiets is uitgerust met een 250W motor met een koppel van 58 Nm en heeft een bereik van 50 tot 90 km, afhankelijk van de rijmodus.

Het lage zwaartepunt zorgt voor een stabiele en veilige rit, zelfs bij volle belading. De Longtail R500E heeft een verstelbare zadelhoogte en ergonomisch gevormde handgrepen, wat het comfort tijdens het rijden verhoogt. De fiets is beschikbaar in universele maat en is geschikt voor personen van 1,55 m tot 1,96 m​.

Btwin Bakfiets

De Btwin elektrische bakfiets, hoewel vergelijkbaar in functies met de longtail variant, biedt extra ruimte aan de voorkant voor het vervoeren van grotere items en kinderen. Uitgerust met een krachtige motor en duurzame batterij, biedt deze fiets dezelfde voordelen van stabiliteit en laadvermogen als de Longtail R500E, maar met meer veelzijdigheid voor gezinnen en kleine ondernemers. De bakfiets is ontworpen voor gebruik in de stad en op verharde wegen, met een robuuste constructie en gebruiksvriendelijke functies zoals een geïntegreerde display en veilige verlichtingsopties​​.

Onze artikels over Decathlon Btwin

Decathlon Btwin geschiedenis

Btwin begon als onderdeel van Decathlon en heeft zich ontwikkeld tot een merk dat bekend staat om zijn betaalbare en kwalitatieve fietsen. Productie vond oorspronkelijk plaats in Azië en Europa, maar werd in 2010 deels verplaatst naar Frankrijk.

Tussen 2008 en 2018 produceerde het merk meer dan een miljoen fietsen in Portugal. In 2018 werd besloten om de Btwin-naam te beperken tot kinderfietsen en enkele accessoires, terwijl andere productlijnen onder nieuwe namen verder gingen​.

Tijdslijn van Decathlon Btwin

 • 1996: Oprichting van Btwin onder Decathlon.
 • 2010: Verplaatsing van een deel van de productie naar Frankrijk.
 • 2018: Rebranding; Btwin focust op kinderfietsen en accessoires.
 • 2022: Uitbreiding gamma met de populaire Btwin longtail fiets
 • 2023: Uitbreiding gamma met heel wat elektrische mountainbikes en fietsen
 • 2024: Uitbreiding van het productgamma met nieuwe modellen zoals de Btwin Bakfiets

FAQ over Decathlon Btwin

Hoe onderhoud ik mijn Btwin elektrische fiets?

Om de levensduur van je Btwin elektrische fiets te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Controleer de bandenspanning voor elke rit (bij voorkeur rond de 3 bar), smeer de ketting maandelijks en laad de accu minstens elke drie maanden op.

Let erop dat de actieradius van de fiets kan afnemen bij koud weer en dat de batterij minder presteert na verloop van tijd. Voor specifieke problemen zoals het niet activeren van de elektrische ondersteuning, raadpleeg de handleiding of bezoek een Decathlon-winkel.

Wat te doen bij storingen aan de Btwin elektrische fiets?

Als je elektrische ondersteuning niet werkt, controleer dan eerst de acculading. Bij oververhitting kan het systeem zichzelf uitschakelen; laat de fiets dan een paar minuten afkoelen. Zorg ervoor dat je een ondersteuningsmodus hebt geselecteerd en niet op modus 0 staat. Als de problemen aanhouden, raadpleeg dan de foutcodes en neem contact op met een Decathlon-werkplaats​​.

Decathlon Btwin contact en garantie

Voor garantieclaims en service kun je terecht bij Decathlon-winkels of de online klantenservice van Decathlon. Btwin biedt standaard twee jaar garantie op fietsen en een levenslange garantie op frames, stuurpennen en sturen. Voor specifieke problemen of vragen kun je ook de Decathlon website raadplegen​ (Decathlon)​.