Home Merken Bicicapace

Bicicapace

Door Slim Abid
bicicapace elektrische fietsen

Bicicapace fietsen

 • Opgericht: 2008
 • Land: Italië
 • Assortiment: Bakfietsen, e-bakfietsen, stadsfietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om duurzame, veelzijdige en stijlvolle fietsen die ideaal zijn voor stedelijk gebruik en zware ladingen. Ze combineren praktische bruikbaarheid met klassiek Italiaans design.
 • Uitstraling: Eenvoudig en functioneel, met de nadruk op stabiliteit en gebruiksgemak voor stedelijke fietsers.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met robuuste stalen frames en innovatieve laadoplossingen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik.
 • Levensduur: Hoog, dankzij de stevige constructie en kwaliteitsmaterialen, vooral geschikt voor zware belasting en dagelijks gebruik.
 • Klantendienst: Goed, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met nadruk op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Bicicapace ?

Bicicapace is een Italiaans fietsmerk dat zijn oorsprong vindt in Milaan. Het merk is opgericht in 2008 en richt zich op het ontwikkelen van praktische, stijlvolle en gebruiksvriendelijke fietssoplossingen die de stedelijke mobiliteit verbeteren. Hun producten omvatten bakfietsen, e-bakfietsen en stadsfietsen, allemaal ontworpen met een focus op duurzaamheid, stabiliteit en eenvoudig gebruik.

Wat maakt Bicicapace goed of uniek?

Bicicapace fietsen staan bekend om hun robuuste constructie en innovatieve laadoplossingen. De frames zijn meestal gemaakt van staal, wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en stabiliteit, zelfs bij zware belasting.

Bicicapace richt zich op stedelijke fietsers die op zoek zijn naar betrouwbare en stijlvolle transportoplossingen. Dit omvat forenzen die dagelijks naar hun werk fietsen, gezinnen die kinderen willen vervoeren, en kleine bedrijven die een duurzaam en praktisch transportmiddel nodig hebben.

Bicicapace longtails van 2024

Classic en Classicona

De Bicicapace Classic en Classicona zijn traditionele stadsfietsen, ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer. Deze fietsen zijn ontworpen voor stedelijke fietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle fiets voor dagelijkse ritten.

Wat deze fietsen speciaal maakt, is hun robuuste stalen frame dat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit, evenals hun eenvoudige en klassieke Italiaanse ontwerp. De Classic is perfect voor rijders die eenvoud en functionaliteit waarderen in hun dagelijkse transportmiddel​.

Justlong

De Justlong is een veelzijdige bakfiets die beschikbaar is in zowel Classic als Sport versies. Deze fiets is ideaal voor gezinnen en bedrijven die behoefte hebben aan een stevige fiets voor het vervoeren van kinderen of goederen.

Wat de Justlong uniek maakt, is zijn robuuste achterdrager die gemakkelijk zware ladingen kan dragen, evenals de mogelijkheid om kinderzitjes en grote manden te monteren. De Sport versie biedt een sportievere geometrie voor snellere ritten, terwijl de Classic versie een lagere instap biedt voor gemakkelijk gebruik​​.

Pelican

De Pelican is ontworpen voor zware laadbehoeften en biedt geavanceerde laadoplossingen. Deze fiets is ideaal voor kleine bedrijven en stedelijke fietsers die vaak grote of zware ladingen moeten vervoeren.

Wat de Pelican onderscheidt, is zijn grote laadcapaciteit en de integratie van het Bosch CargoLine motorsysteem, dat zorgt voor krachtige ondersteuning en langere afstanden. Deze fiets biedt de perfecte balans tussen kracht, stabiliteit en gebruiksgemak, waardoor het een topkeuze is voor professionele gebruikers​​.

e-Justlong

De e-Justlong combineert de veelzijdigheid van de Justlong met de krachtige ondersteuning van een Shimano STEPS motorsysteem. Deze elektrische bakfiets is ideaal voor gezinnen en bedrijven die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het vervoeren van zware ladingen.

De e-Justlong biedt een soepele en efficiënte rit, zelfs bij volledige belading, dankzij zijn robuuste constructie en geavanceerde elektrische aandrijving. Dit model biedt zowel Classic als Sport opties, waardoor het geschikt is voor verschillende rijders en gebruiksscenario’s

Onze artikels over Bicicapace

Bicicapace geschiedenis

Bicicapace begon in 2008 met schetsen en prototypes, en in 2010 produceerden ze hun eerste model, de Bicicapace Classic. In de daaropvolgende jaren breidde het merk zijn assortiment uit en nam het deel aan verschillende fietsevenementen. In 2013 won Bicicapace de Best Urban Product Award op de Ispo Bike show in München. Het merk blijft zich richten op innovatie en het verbeteren van hun producten om aan de behoeften van stedelijke fietsers te voldoen.

Tijdslijn van Bicicapace 

 • 2008: Eerste schetsen en studies.
 • 2009: Eerste prototype.
 • 2010: Eerste productie van de Bicicapace Classic.
 • 2011: Eerste prototype van de bagagezak.
 • 2012: Deelname aan de Italiaanse stand op Spezialradmesse Spezi en de Cargona cargo bike race in Milaan.
 • 2013: Winnaar van de Best Urban Product Award op de Ispo Bike show in München.
 • 2014: Introductie van een speciale aanhanger voor Bicicapace.
 • 2015: Tweede Bicicapace familietour in Frankrijk.
 • 2016: Eerste presentatie van de Justlong op de Berlin Fahrradschau.
 • 2017: Oprichting van Bicicapace als een zelfstandige onderneming.
 • 2018-2023: Verdere ontwikkeling van nieuwe modellen en deelname aan internationale beurzen en evenementen.

Nieuws over Bicicapace in 2024

In 2024 blijft Bicicapace zich richten op innovatie en duurzaamheid. Het merk heeft onlangs aangekondigd dat ze nieuwe modellen zullen lanceren met verbeterde technologieën, zoals geïntegreerde Bosch-motorsystemen en grotere accucapaciteiten voor langere afstanden. Daarnaast blijft Bicicapace partnerships aangaan met toonaangevende leveranciers om hun producten te verbeteren en aan de veranderende behoeften van stedelijke fietsers te voldoen.

Bicicapace contact en garantie

Bicicapace biedt een standaardgarantie op al hun fietsen, die meestal één tot twee jaar dekt, afhankelijk van het model. De garantie dekt fabricagefouten en defecten in materialen, maar sluit normale slijtage, schade door onjuist gebruik en aanpassingen door derden uit. Voor meer gedetailleerde informatie over garantievoorwaarden kunnen klanten de officiële website van Bicicapace raadplegen of contact opnemen met hun klantenservice.

Bicicapace contactinformatie