Home Merken Veloretti

Veloretti

Door Slim Abid
veloretti elektrische fietsen

Veloretti elektrische fietsen

 • Opgericht: 2012
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Stadsfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen
 • Prijssegment: Midden- tot hoogsegment
 • Reputatie: Innovatief Nederlands merk dat stijlvolle en functionele fietsen aanbiedt
 • Uitstraling: Strak, minimalistisch design met een focus op kwaliteit en duurzaamheid
 • Algemene kwaliteit: Hoog, met gebruik van hoogwaardige componenten
 • Levensduur: Jong merk, maar krijgt lof voor duurzame en betrouwbare producten
 • Klantendienst: Goed
 • Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Veloretti ?

Veloretti is een Nederlands fietsmerk dat in 2012 in Amsterdam werd opgericht door Ferry Zonder. Het merk begon toen Zonder geen lichte, stijlvolle en tijdloze stadsfiets kon vinden voor zijn dagelijkse woon-werkverkeer. Hij besloot daarom zelf een fiets te ontwerpen. Sindsdien is Veloretti uitgegroeid tot een van de toonaangevende directe-consumer fietsmerken in Europa.

Veloretti positioneert zich in het midden- tot hoogsegment. Hun stadsfietsen zijn concurrerend geprijsd vanaf €399, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. Hun elektrische fietsen, beginnend bij €3.299, richten zich op diegenen die op zoek zijn naar goed uitgeruste woon-werkoplossingen​.

Wat maakt Veloretti e-fietsen goed of uniek?

Veloretti staat bekend om zijn stijlvolle, hoogwaardige fietsen die ideaal zijn voor stadsgebruik en gezinnen. Het merk wordt geprezen om zijn combinatie van esthetische aantrekkingskracht en praktische functionaliteit, waardoor hun fietsen een populaire keuze zijn in steden door heel Europa​.

Veloretti’s missie is om hoogwaardige, schone en tijdloze fietsen te maken die esthetisch aantrekkelijk zijn en geleverd worden tegen een eerlijke prijs. Hun visie, vervat in de slogan “Forever Forward”, weerspiegelt hun toewijding aan voortdurende verbetering en innovatie. Ze willen de dagelijkse rit omtoveren tot het beste deel van je dag​.

Veloretti heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. Hun Ivy en Ace Two modellen ontvingen de iF Design Award in 2024.

Veloretti e-bikes van 2024

Veloretti biedt een breed scala aan fietsen die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen:

Stadsfietsen: Beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen, met prijzen vanaf €399. Deze fietsen staan bekend om hun lichte frames en tijdloze ontwerpen, ideaal voor stedelijke woon-werkverkeer​​.

Kinderfietsen: Het assortiment omvat driewielers, mini, maxi en junior fietsen, met prijzen vanaf €119. Deze fietsen zijn ontworpen om zowel leuk als functioneel te zijn, en helpen kinderen hun fietservaringen te ontwikkelen​ ​.

Elektrische Fietsen: Het elektrische assortiment omvat de Ivy Two en Ace Two modellen, met prijzen vanaf €3.299. Deze fietsen zijn voorzien van hoogwaardige componenten zoals Bafang-motoren en Shimano-onderdelen, en bieden een naadloze combinatie van kracht, bereik en ontwerp. Ze bieden tot 120 km op een enkele lading, wat ze ideaal maakt voor langere woon-werkverkeer​.

Veloretti Ace Two

Een strakke, krachtige e-bike ontworpen voor stedelijk woon-werkverkeer. Hij is uitgerust met een verwijderbare 540 Wh batterij, een stille Bafang middenmotor, en componenten van Shimano. Deze fiets wordt geprezen om zijn minimalistisch design en robuuste prestaties​.

Veloretti Ivy Two

Vergelijkbaar met de Ace Two, biedt dit model dezelfde hoogwaardige functies en prestaties. Het onderscheidt zich door zijn elegante design en gebruiksvriendelijke interface, wat het een topkeuze maakt voor stadsrijders​.

Onze artikels over Veloretti

Veloretti geschiedenis

Veloretti werd in 2012 opgericht door Ferry Zonder in Amsterdam. Het merk begon met het aanbieden van lichte, stijlvolle stadsfietsen en is sindsdien uitgebreid met kinderfietsen en elektrische fietsen. In 2022 werd Veloretti overgenomen door Pon.Bike, wat hen in staat stelde om hun productlijn uit te breiden en hun marktbereik te vergroten. Hun modellen Ivy en Ace Two hebben verschillende prestigieuze designprijzen gewonnen, waaronder de iF Design Award en de Red Dot Award​

Tijdslijn van Veloretti

 • 2012: Oprichting door Ferry Zonder in Amsterdam.
 • 2021: Introductie van elektrische modellen Ivy en Ace.
 • 2022: Overname door Pon.Bike.
 • 2023: Lancering van tweede generatie Ivy en Ace Two.
 • 2024: Ivy en Ace Two winnen iF Design Award; uitbreiding naar meer dan 35 partnerwinkels​

 

Veloretti contact en garantie

Veloretti biedt een garantie op hun fietsen, details hiervan zijn beschikbaar op hun website en via hun klantenservice. Voor contact kunnen klanten terecht bij hun partnerwinkels of direct contact opnemen via e-mail met hun communicatiemanager, Lisa van Boekhout, of hun PR-bureau, Noa van den Berg​​​.