Home Merken Superior

Superior

Door Slim Abid
superior elektrische fietsen merk informatie

Superior fietsen

 • Opgericht: Meer dan 30 jaar geleden
 • Land: Tsjechië
 • Assortiment: E-mountainbikes, E-Gravels, eTour, eCity
 • Prijssegment: Midden tot hoog
 • Reputatie: Bekend om lichte, snelle en hoogwaardige e-bikes met een strak ontwerp. Innovatief met een sterke focus op prestaties en kwaliteit.
 • Uitstraling: Schoon en minimalistisch ontwerp met een nadruk op functionaliteit en high-performance
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, gebruikmakend van premium componenten van Bosch en Shimano
 • Levensduur: Hoog, dankzij robuuste materialen en samenwerking met top leveranciers zoals Shimano, DT Swiss, Schwalbe en Fizik
 • Klantendienst: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning en samenwerking met dealers om aan klantbehoeften te voldoen
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een focus op langdurige klanttevredenheid en ondersteuning​.

Wie of wat is Superior bikes?

Superior is een Tsjechisch fietsmerk dat meer dan 30 jaar geleden werd opgericht in de voetheuvels van het Beskiden-gebergte. Dit gebied staat bekend om zijn rijke geschiedenis in engineering en design, wat de basis vormt voor Superior’s benadering van fietsconstructie.

Het merk ontwikkelt en ontwerpt zijn fietsen in Kopřivnice, waar een van de modernste fabrieken van Europa staat, uitgerust met geavanceerde technologieën zoals robotgestuurde wielbouw en geautomatiseerde verflijnen. Superior maakt deel uit van Bike Fun International, een toonaangevende speler in de fietsindustrie.

Wat maakt Superior fietsen goed of uniek?

Wat Superior goed maakt, is hun sterke focus op kwaliteit en innovatie. Ze gebruiken uitsluitend de beste componenten van merken zoals Bosch, Shimano, DT Swiss, Schwalbe en Fizik, zonder compromissen te sluiten. De e-bikes van Superior zijn licht, snel en hebben een strak, minimalistisch ontwerp.

Deze kenmerken maken de fietsen niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk voor prestatiegerichte rijders. Superior werkt nauw samen met elite race-teams zoals het UCI Elite team jb Brunex Superior Factory Racing, wat helpt bij het testen en verbeteren van hun fietsen onder extreme omstandigheden.

Superior’s Unique Selling Point (USP) ligt in hun toewijding aan prestaties en kwaliteit. Ze combineren geavanceerde technologie met hoogwaardige componenten en richten zich op actieve sporters en fietsliefhebbers die op zoek zijn naar high-performance fietsen die zowel in stedelijke als off-road omgevingen goed presteren.

Superior fietsen bevinden zich in het hogere prijssegment.

Superior elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Superior

Superior geschiedenis

Superior werd meer dan 30 jaar geleden opgericht in Tsjechië, specifiek in de voetheuvels van het Beskiden-gebergte, een regio bekend om zijn rijke traditie in engineering en design. Deze omgeving heeft bijgedragen aan de filosofie van Superior: het combineren van traditionele vakmanschap met moderne technologie om hoogwaardige fietsen te produceren.

Vanaf het begin heeft Superior zich gericht op het creëren van fietsen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een genot om te rijden. De ontwikkeling en productie van de fietsen vindt plaats in Kopřivnice, waar een van de meest geavanceerde fabrieken van Europa staat. Deze fabriek beschikt over innovatieve technologieën zoals robotgestuurde wielbouw en geautomatiseerde verflijnen, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de fietsen.

De betrokkenheid bij professionele wielerteams, zoals het UCI Elite team jb Brunex Superior Factory Racing, heeft een grote rol gespeeld in de evolutie van het merk. Deze samenwerking stelt Superior in staat om hun fietsen te testen en te verbeteren onder de zwaarste omstandigheden, wat resulteert in producten die voldoen aan de hoogste prestatiestandaarden. Dit partnerschap heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en ontwerpen die de fietsen lichter, sneller en duurzamer maken.

Tijdslijn van Superior

 • 1990s: Oprichting van Superior in de Beskiden-gebergte regio, Tsjechië. De focus ligt op het combineren van traditioneel vakmanschap met moderne technologie.
 • 2000s: Uitbreiding van de productiefaciliteiten in Kopřivnice, met de introductie van geavanceerde technologieën zoals robotgestuurde wielbouw en geautomatiseerde verflijnen.
 • 2010s: Intensieve samenwerking met professionele wielerteams, waaronder het UCI Elite team jb Brunex Superior Factory Racing. Deze periode markeert ook de introductie van meerdere bekroonde fietsmodellen.
 • 2020: Verdere uitbreiding van de productiecapaciteit en technologische innovaties, met een sterke focus op e-bikes en duurzaamheid.
 • 2023: Superior blijft een belangrijke speler in de fietsindustrie, bekend om hun hoogwaardige en prestatiegerichte fietsen.

Nieuws over Superior in 2024

In 2024 heeft Superior aangekondigd een samenwerking te starten met Jaroslav Kulhavý, Olympisch kampioen en wereldkampioen cross-country en marathon mountainbiken. Dit partnerschap belooft een nieuw tijdperk van innovatie en prestaties te brengen voor Superior, waarbij de uitgebreide ervaring en expertise van Kulhavý worden benut om de kwaliteit en het ontwerp van hun fietsen verder te verbeteren.

Superior bracht als nieuw ook de introductie van nieuwe modellen, waaronder de eXF serie, die zijn uitgerust met de nieuwste Bosch CX Performance motoren en volledig geïntegreerde batterijen voor een verbeterde rijervaring.

Superior contact en garantie

Superior biedt een uitgebreide garantie van vijf jaar op hun frames voor alle modellen vanaf de 2020-collectie. Deze garantie is gratis en geldt zonder registratie, maar is alleen van toepassing op de originele koper en is niet overdraagbaar.

De garantie dekt uitsluitend fabricagefouten in het frame en de constructie ervan, maar sluit normale slijtage, vernis/afwerking en accessoires uit. Defecten die voortvloeien uit misbruik, verwaarlozing, onjuiste montage en onderhoud, wijzigingen of ongevallen worden niet gedekt.

 • Voorwaarden voor het behoud van de vijfjarige garantie zijn dat de fiets jaarlijks wordt geïnspecteerd door een erkende SUPERIOR-dealer volgens de onderhoudsvereisten zoals beschreven in de handleiding. Deze jaarlijkse onderhoudsservice moet worden afgestempeld en ondertekend op de garantiekaart.
 • Indien deze jaarlijkse service niet wordt uitgevoerd, wordt de garantieperiode voor het frame teruggebracht tot twee jaar. Kosten voor onderhoud en service zijn voor rekening van de eigenaar.

Claims onder deze garantie moeten worden ingediend via de dealer waar de fiets is gekocht. De fiets moet volledig en schoon worden gepresenteerd met het serienummer van het frame leesbaar. Ook moeten de originele garantiekaart en het aankoopbewijs worden voorgelegd bij de claim. De beslissing om de garantie te accepteren ligt uiteindelijk bij de fabrikant.

Als de claim wordt goedgekeurd, wordt het beschadigde frame gerepareerd of vervangen met hetzelfde of het meest vergelijkbare frame dat op dat moment beschikbaar is. Kosten voor het opnieuw opbouwen van de fiets vanwege verschillen in het nieuwe frame zijn voor rekening van de eigenaar.

De garantie geldt alleen voor het frame; de servicekosten in verband met de vervanging van het frame zijn volledig voor rekening van de eigenaar. Als het frame wordt gerepareerd of vervangen, heeft de klant geen recht op een nieuwe garantieperiode; de oorspronkelijke garantieperiode blijft van kracht​​.

Contactinformatie van Superior