Home Merken Sugg

Sugg

Door Slim Abid
Sugg ebikes

Sugg elektrische fietsen

 • Opgericht: 2010
 • Land: België
 • Assortiment: Stedelijke (zeer) compacte elektrische fietsen
 • Prijssegment: Middel- tot hoge prijssegment
 • Reputatie: Bekend om hun innovatieve, betrouwbare en veelzijdige e-bikes. Het merk heeft een positieve reputatie verworven door zijn innovatieve aanpak van stedelijke mobiliteit.
 • Uitstraling: Modern en functioneel, met een sterke focus op duurzaamheid en gebruiksgemak.
 • Algemene kwaliteit: Hoog, met een nadruk op duurzaamheid en krachtige prestaties.
 • Levensduur: Ondanks het relatief korte bestaan, zijn er weinig klachten over de lange termijn, wat wijst op een goede duurzaamheid en betrouwbaarheid van de producten.
 • Klantendienst: Goed, met uitgebreide ondersteuning en serviceopties, waaronder fietsklassen, fietsvriendelijke routes en diefstalverzekering.
 • Dienst na verkoop: Goed, met een uitgebreid netwerk van onderhoudscentra en strategisch geplaatste onderhoudsnetwerken rond elke hoek in Brussel.

Wie of wat is Sugg ?

Sugg eBikes is een Belgisch fietsmerk, gevestigd in Brussel, dat in 2010 werd opgericht. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van innovatieve en duurzame elektrische fietsen, specifiek ontworpen voor stedelijke mobiliteit. Hun e-bikes zijn bekend om hun compacte, krachtige en veelzijdige ontwerp, wat hen ideaal maakt voor het moderne stadsleven.

Wat maakt Sugg e-fietsen goed of uniek?

Sugg eBikes zijn ontworpen om compact en licht te zijn, wat ze ideaal maakt voor stedelijke omgevingen waar ruimte beperkt is. Ondanks hun compacte formaat zijn de fietsen krachtig en kunnen ze steile heuvels en lange afstanden aan.

De fietsen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen voor langdurig gebruik, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid. Bovendien zijn Sugg eBikes gemakkelijk op te bergen en te vervoeren, wat ze zeer praktisch maakt voor dagelijks gebruik in de stad.

Ze bevinden zich in het midden- tot hoge prijssegment, wat ze minder toegankelijk kan maken voor budgetbewuste kopers. Daarnaast, omdat het een nichemerk is, kan de beschikbaarheid van Sugg eBikes en hun accessoires beperkt zijn buiten België en de omliggende regio’s​.

Sugg e-bikes van 2024

Sugg fietsen vallen in het midden- tot hoge prijssegment, wat de kwaliteit en innovatie van onze producten weerspiegelt. Het is een niche, ééntje waar kwaliteit een grote rol speelt door het atypische ontwerp van de e-fietsen.

Sugg Urban (E)Mini

De Urban Mini is ontworpen voor stedelijk woon-werkverkeer met een compact frame en een krachtige motor.

 • Pro’s: Compact en lichtgewicht ontwerp, Krachtige motor geschikt voor steile heuvels, Gemakkelijk op te bergen en te vervoeren
 • Con’s: Hogere prijsklasse, Beperkt(er) bereik vanwege compact formaat
 • Doelgroep: Stedelijke pendelaars die een betrouwbare en krachtige e-bike nodig hebben voor dagelijks gebruik.

Deze fiets bestaat zowel elektrisch als niet-elektrisch.

 

Onze artikels over Sugg

Sugg geschiedenis

Sugg eBikes werd opgericht in 2010 in Brussel door een team van ingenieurs en ontwerpers die een passie deelden voor duurzame stedelijke mobiliteit. Sinds hun oprichting hebben ze zich gericht op het creëren van innovatieve, krachtige en duurzame e-bikes die speciaal zijn ontworpen voor stedelijke omgevingen. Door de jaren heen heeft Sugg een solide reputatie opgebouwd door hun toewijding aan kwaliteit en innovatie.

Onze oprichter, Frederic Mertens, is geen onbekende in de wereld van e-bikes. Voordat hij Sugg eBikes oprichtte, was hij medeoprichter van Ahooga, een ander Brussels e-bikemerk. Bij Ahooga richtte Mertens zich op het creëren van ultralichte, opvouwbare elektrische fietsen die stedelijke mobiliteit verbeteren. Zijn innovatieve werk daar, inclusief de ontwikkeling van de unieke twin tube technologie en het compacte driehoekige frame, legde de basis voor zijn latere ondernemingen bij Sugg eBikes​.

Samen met medeoprichter Philippe Lefrancq, streefde Mertens naar het oplossen van veelvoorkomende barrières voor fietsen, zoals vermoeidheid en diefstal, waardoor hun producten aantrekkelijk zijn voor zowel huidige als potentiële fietsers. Hun toewijding aan innovatie en stedelijke mobiliteit heeft een aanzienlijke invloed gehad op de benadering van Sugg eBikes​.

Tijdslijn van Sugg

 • 2010: Oprichting van Sugg eBikes in Brussel, België.
 • 2012: Introductie van de eerste compacte stads-e-bike.
 • 2015: Uitbreiding van het productaanbod met de introductie van langere afstandsmodellen.
 • 2018: Invoering van geavanceerde veiligheidskenmerken en geïntegreerde verlichtingssystemen.
 • 2020: Bekroning als een van de topmerken voor stedelijke mobiliteit in Europa.
 • 2024: Lancering van nieuwe modellen zoals de Urban Mini, Trekker en Commuter Pro​

Sugg contact en garantie

Sugg eBikes biedt een standaard garantie van twee jaar op hun e-bikes, inclusief de batterij en elektrische componenten. Ze hebben een uitgebreid netwerk van onderhoudscentra en bieden verschillende services aan, waaronder fietsklassen, fietsvriendelijke routes, diefstalverzekering en onderhoudsnetwerken die strategisch zijn geplaatst rond elke hoek in Brussel​ (Sugg)​​ (Sugg)​.

Contactinformatie: