Home Merken Rotwild

Rotwild

Door Slim Abid
rotwild sportieve fietsen merk informatie

Rotwild fietsen

 • Opgericht: n.v.t.
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-mountainbikes , All Mountain, Enduro, Gravity, Cross Over, Gravel
 • Prijssegment: Hoog
 • Reputatie: Rotwild staat bekend om zijn geavanceerde technologie, hoogwaardige constructie en exclusieve designs. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd in de premium e-bike markt en wordt vaak geprezen in competitieve reviews en tests.
 • Uitstraling: Innovatief en exclusief, met een focus op precisie-engineering en hoogwaardige materialen. Rotwild e-bikes worden vaak gezien als statussymbolen binnen de fietsgemeenschap.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een nadruk op geavanceerde technologie en precisie-engineering.
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en innovatieve technologieën die zorgen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid.
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide serviceopties. Rotwild biedt diverse ondersteuningsmogelijkheden, zoals productregistratie, software-updates, en crashvervanging.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een sterke focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning. Rotwild biedt uitgebreide garantie-opties en een breed scala aan reserveonderdelen en accessoires.

Wie of wat is Rotwild ?

Rotwild is een Duits merk dat gespecialiseerd is in high-performance elektrische mountainbikes (e-MTBs). Het merk staat bekend om zijn geavanceerde technologie en exclusieve ontwerpen. Rotwild combineert precisie-engineering met hoogwaardige materialen zoals hoogmodulair koolstofvezel, wat resulteert in lichte, duurzame en krachtige fietsen. Hun modellen zijn ontworpen om te presteren in diverse omstandigheden, van ruige bergpaden tot technische trails, wat ze een favoriet maakt onder veeleisende fietsers en professionals.

Wat maakt Rotwild fietsen goed of uniek?

Wat Rotwild-fietsen goed maakt, is de combinatie van innovatieve technologieën en zorgvuldig vakmanschap. Bijvoorbeeld, de integratie van de Pinion MGU en/of TQ-motoren in sommige van hun modellen zorgt voor een efficiënte en krachtige aandrijving, gecombineerd met een elektronisch schakelsysteem dat naadloos schakelt.

Hun gebruik van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel zorgt voor een stevige maar lichte constructie, wat cruciaal is voor zowel prestaties als duurzaamheid​. Aan de andere kant kunnen sommige modellen, vanwege hun geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen, hoger geprijsd zijn, wat ze minder toegankelijk maakt voor recreatieve fietsers of beginners.

De doelgroep van Rotwild bestaat voornamelijk uit enthousiaste en professionele rijders die op zoek zijn naar topkwaliteit en innovatieve technologieën in hun e-bikes. Deze rijders zijn bereid te investeren in hoogwaardige prestaties en exclusieve ontwerpen.

Rotwild elektrische fietsen van 2024

Modellen per Categorie:

 • All Mountain: R.X1000, R.X750, R.X275, R.X735
 • Enduro: R.EX, R.EXC
 • Gravity: R.G375
 • Cross Over: R.C750, R.C1000
 • Gravel: R.R275

Onze artikels over Rotwild

Rotwild geschiedenis

Rotwild, een Duits merk, staat bekend om zijn innovatieve elektrische mountainbikes (e-MTBs). De geschiedenis van het merk gaat terug tot de oprichting in Duitsland, waar het begon met het ontwerpen en produceren van hoogwaardige fietsen. De naam “Rotwild”, wat roodwild betekent in het Engels, weerspiegelt de kracht en gratie van hun ontwerpen.

In de afgelopen zeven jaar heeft Rotwild zich volledig gericht op de ontwikkeling van elektrische mountainbikes, wat resulteerde in een reeks geavanceerde modellen die de grenzen van technologie en prestaties verleggen. Het merk heeft voortdurend geïnnoveerd, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van baanbrekende technologieën zoals de Pinion Motor-Gearbox Unit (MGU) en de integratie van hoogmodulair koolstofvezel in hun fietsframes​​.

Tijdslijn van Rotwild 

 • 1996: Oprichting van Rotwild in Duitsland.
 • 2000: Introductie van de eerste mountainbikes met geavanceerde veringstechnologie.
 • 2010: Eerste deelname aan internationale mountainbikewedstrijden.
 • 2015: Begin van de ontwikkeling van elektrische mountainbikes (e-MTBs).
 • 2017: Lancering van de eerste e-MTB met de Pinion Motor-Gearbox Unit (MGU).
 • 2019: Introductie van het R.X1000 model met hoogmodulair koolstofvezel frame.
 • 2020: Lancering van het R.X275 model, een ultralichte trail e-MTB.
 • 2021: Uitbreiding van het assortiment met de R.EXC, een raceklare e-MTB met een innovatief ophangsysteem.
 • 2023: Introductie van nieuwe modellen zoals de R.X735 ULTRA en de R.R275 X, die beide lovende kritieken ontvingen voor hun prestaties en ontwerp​​.

Nieuws over Rotwild in 2024

In 2024 blijft Rotwild innoveren met nieuwe releases en updates. Een van de opvallende nieuwe modellen is de Rotwild R.X1000, een e-MTB die een combinatie biedt van geavanceerde technologie en uitzonderlijke prestaties. Deze fiets beschikt over de Pinion Motor-Gearbox Unit (MGU) en een 960Wh batterij, wat zorgt voor een groot bereik en krachtige ondersteuning. Het ontwerp van de R.X1000 richt zich op optimale gewichtsverdeling en duurzaamheid, met een volledig koolstofvezel frame dat handgemaakt is voor precisie en sterkte.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de introductie van de Rotwild R.C1000, een veelzijdige e-crossover die zowel geschikt is voor dagelijks woon-werkverkeer als off-road avonturen. Deze fiets is uitgerust met spatborden, een bagagedrager en geïntegreerde verlichting, waardoor hij uiterst praktisch is voor verschillende rijomstandigheden.

Rotwild contact en garantie

Rotwild biedt een uitgebreide garantie voor hun fietsen, die bestaat uit een wettelijke garantie van 24 maanden op nieuwe producten. Daarnaast biedt Rotwild een vrijwillige fabrieksgarantie aan, die van toepassing is na succesvolle productregistratie en onder bepaalde specificaties. Deze fabrieksgarantie kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de gebruiksvoorwaarden.

Voor framegaranties biedt Rotwild een garantie van vijf jaar op hun frames, mits het product correct geregistreerd is. Alle garantieclaims en technische problemen moeten worden gemeld bij de erkende Rotwild dealer waar het product is aangeschaft. Deze dealers zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van garantieclaims en het bieden van technische ondersteuning.

Contactinformatie van Rotwild

Rotwild heeft verschillende kanalen voor klanten om contact op te nemen of op de hoogte te blijven van hun nieuwste producten en nieuws: