Home Merken Pilot Cycles

Pilot Cycles

Door Slim Abid
pilot elektrische fietsen merk informatie

Pilot fietsen

 • Opgericht: 2013
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Titanium mountainbikes, racefietsen, gravelbikes en custom-built fietsen
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Nederlands merk bekend om hoogwaardige, duurzame titanium fietsen met maatwerk opties
 • Uitstraling: Luxueus en robuust, met nadruk op titanium vakmanschap en innovatieve technologie
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid en prestaties
 • Levensduur: Hoog, dankzij titanium frames en hoogwaardige componenten
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Pilot cycles?

Pilot Cycles is een Nederlands fietsenmerk dat in 2013 is opgericht. Het merk staat bekend om zijn gebruik van titanium voor het bouwen van fietsen, wat resulteert in lichte, duurzame en corrosiebestendige frames.

Pilot Cycles biedt een assortiment aan mountainbikes, racefietsen, en gravelbikes, met de mogelijkheid voor klanten om hun fietsen volledig op maat te laten maken. Dit maatwerk en de hoogwaardige kwaliteit van de fietsen hebben bijgedragen aan hun uitstekende reputatie in de markt.

Wat maakt Pilot fietsen goed of uniek?

Wat een Pilot fiets goed maakt, is voornamelijk het gebruik van titanium als frame materiaal. Titanium biedt een uitstekende combinatie van sterkte en lichtgewicht, wat resulteert in een soepele en efficiënte rijervaring. Daarnaast zorgt de corrosiebestendigheid van titanium ervoor dat de fietsen een lange levensduur hebben, zelfs onder zware omstandigheden.

De mogelijkheid voor klanten om hun fiets volledig op maat te laten maken, zorgt ervoor dat elke fiets perfect aansluit bij de specifieke behoeften en wensen van de rijder. Dit maatwerk strekt zich uit tot de keuze van componenten, framegeometrie en afwerking, waardoor elke fiets uniek is.

Een minder goed aspect van Pilot fietsen zou de hogere prijs kunnen zijn. Dit maakt de fietsen minder toegankelijk voor de gemiddelde consument en plaatst ze in het hogere prijssegment.

Pilot elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Pilot

Pilot geschiedenis

Pilot Cycles is een Nederlands fietsenmerk dat werd opgericht in 2013. Het bedrijf heeft zijn wortels in de passie van zijn oprichters voor fietsen en de overtuiging dat titanium het beste materiaal is voor fietsframes. Sinds de oprichting heeft Pilot Cycles zich gericht op het produceren van hoogwaardige, op maat gemaakte titanium fietsen, die bekend staan om hun duurzaamheid, lichtgewicht en uitstekende prestaties.

In de beginjaren concentreerde Pilot Cycles zich op het ontwikkelen van hun productiemethoden en het perfectioneren van hun ontwerp- en fabricagetechnieken. Al snel begonnen ze met het aanbieden van custom-built fietsen, waarbij klanten hun specifieke wensen en eisen konden aangeven, wat resulteerde in unieke, gepersonaliseerde fietsen. Dit maatwerkconcept werd een kernprincipe van het merk en heeft hen geholpen om een loyale klantenkring op te bouwen.

In de jaren die volgden, breidde Pilot Cycles zijn aanbod uit met diverse modellen, waaronder mountainbikes, racefietsen en gravelbikes. Ze werden bekend om hun innovatieve ontwerpen en het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals de integratie van Pinion’s Smart.Shift elektronische versnellingssystemen in hun fietsen. Dit zette Pilot Cycles op de kaart als een merk dat niet alleen op maat gemaakte fietsen aanbiedt, maar ook voorop loopt in technologische vooruitgang binnen de fietswereld.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Pilot Cycles was de introductie van de Seiren, ‘s werelds eerste volledig 3D-geprinte titanium fiets. Deze innovatie trok veel aandacht op de Eurobike Show 2023, waar het merk veel lof kreeg voor zijn vooruitstrevende technologie en ontwerp. De Seiren symboliseert de toewijding van Pilot Cycles aan innovatie en hun vermogen om grensverleggende producten te creëren.

Tijdslijn van Pilot Cycles:

 • 2013: Oprichting van Pilot Cycles in Nederland.
 • 2014: Start van productie van titanium frames en custom-built fietsen.
 • 2015: Uitbreiding van het productassortiment met mountainbikes, racefietsen en gravelbikes.
 • 2018: Introductie van Pinion’s Smart.Shift technologie in hun fietsen.
 • 2023: Lancering van de Seiren, de eerste volledig 3D-geprinte titanium fiets, en presentatie op de Eurobike Show.

Nieuws over Pilot Cycles in 2024:

In 2024 heeft Pilot Cycles verschillende belangrijke aankondigingen en innovaties gedaan. Het merk blijft zich richten op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en heeft plannen aangekondigd om hun productielijn uit te breiden met nieuwe modellen die nog betere prestaties en personalisatiemogelijkheden bieden. Daarnaast heeft Pilot Cycles aangekondigd dat ze blijven investeren in duurzaamheid en milieuvriendelijke productiemethoden, wat aansluit bij hun visie om fietsen te produceren die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook een minimale ecologische voetafdruk hebben.

Pilot contact en garantie

Pilot Cycles biedt een uitgebreide garantie op hun titanium fietsen, die een levenslange garantie omvat op het frame. Dit betekent dat als een titanium frame faalt als gevolg van fabricagefouten in materialen of vakmanschap, het kosteloos wordt vervangen.

De garantie dekt geen schade door verkeerd gebruik, ongelukken of normale slijtage. Daarnaast hebben specifieke componenten, zoals de Pinion C-Line Smart.Shift versnellingsbak, een garantie van drie jaar, die verlengd kan worden tot vijf jaar door registratie. De garantievoorwaarden benadrukken de duurzaamheid en betrouwbaarheid van Pilot fietsen, wat hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid onderstreept​.

Pilot Cycles contactinformatie: