Home Merken Moustache bikes

Moustache bikes

Door Slim Abid
Moustache elektrische fietsen

Moustache fietsen

 • Opgericht: 2011
 • Land: Frankrijk
 • Assortiment: E-bikes voor stedelijk gebruik, veelzijdige e-bikes, elektrische mountainbikes (eMTB), cargobikes, gravelbikes, racefietsen, fatbikes en tandemfietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Frans merk bekend om hoogwaardige, stijlvolle en betrouwbare e-bikes met geavanceerde technologie
 • Uitstraling: Modern en ergonomisch, met een focus op comfort en duurzaamheid, en een sterke nadruk op Franse vakmanschap
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van Bosch-motoren en -batterijen voor betrouwbare prestaties en lange levensduur
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructie en duurzame materialen, ontworpen voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor persoonlijke service en klanttevredenheid
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide garantie en ondersteuning voor onderdelen en onderhoud

Wie of wat is Moustache ?

Moustache Bikes is een Franse merk van elektrische fietsen, opgericht in 2011 door Emmanuel Antonot en Greg Sand. Het bedrijf is gevestigd in Thaon-les-Vosges, in de Vogezen. Moustache Bikes heeft zichzelf gepositioneerd als een innovatief merk dat hoogwaardige e-bikes produceert, gericht op zowel stedelijke mobiliteit als recreatief gebruik.

Hun naam is geïnspireerd door de karakteristieke vorm van hun stuur, dat doet denken aan een snor, wat symbool staat voor hun unieke ontwerpbenadering en aandacht voor detail..

Wat maakt Moustache goed of uniek?

Wat Moustache Bikes goed maakt, is hun inzet voor kwaliteit en innovatie. Ze gebruiken Bosch-motoren en -batterijen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en prestaties. De fietsen zijn ontworpen met oog voor ergonomie en comfort, wat resulteert in een aangename rijervaring.

Daarnaast hebben ze een breed assortiment dat inspeelt op verschillende behoeften, van stedelijke forenzen tot avontuurlijke mountainbikers. Hun producten bevinden zich in het hogere prijssegment.

Moustache elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over Moustache

Moustache geschiedenis

Moustache Bikes werd opgericht in 2011 door Emmanuel Antonot en Greg Sand in Thaon-les-Vosges, Frankrijk. Het bedrijf begon met het produceren van ongeveer 1.300 fietsen per jaar en groeide snel door hun innovatieve aanpak en focus op kwaliteit. In 2019 werd het bedrijf overgenomen door private equity firma’s Arkea Capital Partners en LBO France, wat een nieuwe fase van groei en uitbreiding mogelijk maakte. Tegenwoordig produceert Moustache Bikes ongeveer 50.000 fietsen per jaar en is het een van de leidende merken in de Europese e-bikemarkt.

Tijdslijn van Moustache

 • 2011: Oprichting van Moustache Bikes door Emmanuel Antonot en Greg Sand.
 • 2012: Eerste werknemer aangenomen; productie van 1.300 fietsen per jaar.
 • 2019: Overname door Arkea Capital Partners en LBO France.
 • 2020: Finalist Trophées INPI in de categorie Merk.
 • 2021: Uitbreiding van de productiecapaciteit; groei naar 50.000 fietsen per jaar.
 • 2023: Voortdurende innovatie en uitbreiding van het productassortiment.

Nieuws van Moustache in 2024

In 2024 heeft Moustache Bikes verschillende nieuwe modellen aangekondigd die inspelen op de groeiende vraag naar veelzijdige en duurzame e-bikes. Ze hebben hun assortiment uitgebreid met nieuwe versies van de Samedi 28 en Samedi 27 Xroad, die nu nog betere batterijprestaties en comfort bieden. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten om de groeiende vraag bij te kunnen houden en heeft het meerdere prijzen gewonnen voor hun innovatieve ontwerpen en duurzame productiepraktijken.

Moustache contact en garantie

Moustache Bikes biedt een uitgebreide garantie voor hun fietsen, met een garantie van 5 jaar op het frame en 2 jaar op de componenten. Dit dekt fabricagefouten en biedt klanten de zekerheid van langdurige ondersteuning en service. Voor garantieclaims en service kunnen klanten contact opnemen via hun officiële website of sociale mediakanalen.