Home Merken Merida

Merida

Door Slim Abid
Merida elektrische fietsen

Merida elektrische fietsen

 • Opgericht: 1972
 • Land: Taiwan
 • Assortiment: Racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, elektrische fietsen (e-bikes)
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijssegment
 • Reputatie: Bekend merk met een sterke reputatie voor kwaliteit en innovatie, betrokken bij professionele wielerploegen
 • Uitstraling: Hoogwaardige constructie met aandacht voor technologische vooruitgang en prestaties, esthetisch modern en functioneel
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen
 • Levensduur: Lange levensduur, weinig klachten over duurzaamheid en prestaties op lange termijn
 • Klantendienst: Goed
 • Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Merida?

Merida is een toonaangevende fabrikant van fietsen, gevestigd in Yuanlin, Taiwan. Het bedrijf werd opgericht in 1972 door Ike Tseng met de missie om de perceptie van Taiwanese fietsen te verbeteren door hoogwaardige producten te leveren.

Merida heeft een sterke reputatie opgebouwd in de fietsindustrie door de jaren heen, met een breed scala aan producten, waaronder racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen en elektrische fietsen. Het merk is wereldwijd bekend en wordt verkocht in meer dan 77 landen.

Wat maakt Merida e-fietsen goed of uniek?

Wat Merida-fietsen goed maakt, is hun toewijding aan kwaliteit en innovatie. Merida staat bekend om het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals aluminium TIG-lastechnologie en carbonframes, wat resulteert in lichte, sterke en duurzame fietsen.

Hun samenwerking met professionele wielerploegen, zoals Team Bahrain Victorious, draagt ook bij aan hun reputatie, aangezien deze teams Merida-fietsen gebruiken in internationale wedstrijden.

 • Innovatie: Continu onderzoek en ontwikkeling om de nieuwste technologieën toe te passen.
 • Kwaliteit: Hoogwaardige materialen en vakmanschap.
 • Diversiteit: Breed assortiment voor verschillende fietsdisciplines en gebruikers.
 • Sponsoring: Actieve betrokkenheid bij professionele wielerploegen.

Merida e-bikes van 2024

Merida eOne-Forty:

Deze e-mountainbike heeft een minder agressieve geometrie en 140 mm veerweg, waardoor hij uitstekend is voor klimmen en technische afdalingen. Ideaal voor rijders die zowel uitdagende paden als lange tochten willen aanpakken.

Merida eOne-Sixty:

Een van de meest bekroonde e-bikes van Merida, ontworpen voor enduro-rijden. Met een perfecte balans tussen wendbaarheid en stabiliteit is deze bike ideaal voor serieuze trailrijders.

Merida eBig:

Deze hardtail e-mountainbike is robuust en veelzijdig, perfect voor zowel recreatieve ritten als ruigere paden.

Merida eScultura:

Een e-racefiets die snelheid en efficiëntie biedt op de weg. Lichtgewicht en aerodynamisch, ideaal voor prestatiegerichte rijders.

Merida eSilex:

Een veelzijdige gravel e-bike, geschikt voor verschillende ondergronden. Met opties voor zowel 650B als 700C wielen, biedt hij flexibiliteit en comfort voor lange avonturen.

Merida eSpeeder:

Een urban e-bike die nauwelijks te onderscheiden is van een traditionele fiets, ontworpen voor stadsritten en woon-werkverkeer.

Merida Centurion Vario R960i:

Een veelzijdige elektrische longtail bike geschikt voor dagelijks gebruik en recreatieve ritten.

Merida eSpresso:

Een comfortabele en praktische e-city bike, perfect voor stadsverkeer en dagelijkse boodschappen, met een focus op gebruiksgemak en stabiliteit.

Merida eFloat:

Een innovatieve e-bike die een nieuwe rijervaring biedt met nadruk op comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Concurrenten van Merida

Merida’s grootste concurrenten in de e-bike markt zijn enkele van de toonaangevende merken die ook bekend staan om hun innovatieve en hoogwaardige modellen. Deze concurrenten omvatten:

 1. Trek – Bekend om zijn brede assortiment aan e-bikes, waaronder de krachtige Rail-serie e-mountainbikes en veelzijdige Allant+ stadsfietsen.
 2. Giant – Een grote speler in de e-bike markt met modellen zoals de Trance X Advanced E+ voor mountainbiken en de Explore E+ voor trekking en stadsgebruik.
 3. Specialized – Biedt een uitgebreide lijn van premium e-bikes, zoals de Turbo Levo voor mountainbiken en de Turbo Vado voor stads- en woon-werkverkeer.
 4. Canyon – Bekend om zijn robuuste en prestatiegerichte e-mountainbikes zoals de Torque en de Spectral.
 5. Cube – Een Duitse fabrikant die bekend staat om zijn veelzijdige en betrouwbare e-mountainbikes, zoals de Cube Stereo Hybrid-serie.
 6. Focus – Een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige e-bikes zoals de Focus JAM² en de SAM² voor mountainbiken.
 7. Orbea – Biedt een breed scala aan e-bikes, waaronder de Rise-serie die bekend staat om zijn lichte gewicht en krachtige prestaties.

Onze artikels over Merida

Merida geschiedenis

Merida werd opgericht in 1972 door Ike Tseng met als doel hoogwaardige fietsen te produceren en de perceptie van Taiwanese fietsen te verbeteren. Het bedrijf groeide snel en introduceerde in 1992 aluminium TIG-lastechnologie en de eerste generatie e-bikes in de jaren ’90.

Merida werd het eerste beursgenoteerde fietsfabrikant op de Taiwanese effectenbeurs. In de loop der jaren heeft Merida zijn productassortiment uitgebreid en blijft het innoveren met geavanceerde technologieën.

Tijdslijn van Merida

 • 1972: Oprichting door Ike Tseng.
 • 1988: Eerste Merida-fietsen gelanceerd.
 • 1992: Beursnotering op de Taiwanese effectenbeurs.
 • 1995: Introductie van aluminium TIG-lastechnologie.
 • 1995: Eerste generatie e-bikes geïntroduceerd.
 • 2021: Team Bahrain Victorious wint Parijs-Roubaix.
 • 2022: 50-jarig jubileum en overwinning van Team Bahrain Victorious in Milano-Sanremo

 

Merida contact en garantie

Merida biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, die kan variëren afhankelijk van het model en de componenten. Voor specifieke garantie-informatie en contactgegevens kunnen klanten de officiële Merida-website bezoeken of contact opnemen met geautoriseerde dealers. Het bedrijf heeft ook klantenservicecentra in verschillende regio’s om ondersteuning te bieden.