Home Merken Megamo

Megamo

Door Slim Abid
Megamo koersfietsen merk informatie

Megamo fietsen

 • Opgericht: 1987
 • Land: Spanje
 • Assortiment: Mountainbikes, racefietsen, gravelbikes, trekking/city bikes, junior/kinderfietsen en e-bikes
 • Prijssegment: Middel tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om zijn hoge kwaliteit en betaalbare fietsen, met een sterke aanwezigheid in de mountainbike-wedstrijden en een uitstekende prestatiegeschiedenis.
 • Uitstraling: Innovatief en prestatiegericht, met een focus op competitief fietsen en technologische vooruitgang.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen die in de ontwerpen worden gebruikt.
 • Levensduur: Hoog, dankzij duurzame constructies en focus op kwaliteit in elk product.
 • Klantendienst: Zeer goed, met een betrouwbaar netwerk van dealers en snelle leveringstijden (24 uur in Spanje, 48 uur in Frankrijk en België).
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een sterk netwerk van vertrouwde wederverkopers die voor de klanten zorgen.

Wie of wat is Megamo ?

Megamo is een gerenommeerd Spaans fietsmerk dat in 1987 werd opgericht in Girona. Het merk is ontstaan uit een passie voor competitief fietsen en heeft zijn wortels in de mountainbike-wedstrijden. Het merk, een familiebedrijf, is nog steeds in handen van de oprichters.

Megamo heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig fietsmerk dat een breed scala aan fietsen aanbiedt, waaronder mountainbikes, racefietsen, gravelbikes, trekking/city bikes, junior/kinderfietsen en e-bikes. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd door hun betrokkenheid bij professionele fietsteams en deelname aan prestigieuze wedstrijden zoals de Cape Epic en de Andalucía Bike Race.

Wat maakt Megamo fietsen goed of uniek?

Wat Megamo goed maakt, is hun toewijding aan kwaliteit en innovatie. De fietsen worden ontworpen en ontwikkeld door een toegewijd R&D-team in samenwerking met hun race-teams, wat resulteert in modellen die de nieuwste trends en technologieën in de fietsindustrie weerspiegelen.

Hun mountainbikes, zoals de DX3 en TRACK R120 07, staan bekend om hun robuuste bouw, geavanceerde veringssystemen en duurzame materialen​. Een ander pluspunt is hun snelle leveringscapaciteit binnen Spanje (24 uur) en Frankrijk of België (48 uur), wat getuigt van hun efficiënte logistieke processen​​.

Aan de andere kant kan een nadeel zijn dat Megamo, ondanks hun brede assortiment, minder bekend is buiten Europa, waardoor de beschikbaarheid van sommige modellen mogelijk beperkt is in andere regio’s. Daarnaast is het merk sterk gericht op prestatiegerichte fietsen, wat betekent dat recreatieve rijders mogelijk niet altijd de specifieke voordelen van hun high-end modellen volledig benutten​​.

De doelgroep van Megamo omvat zowel professionele als recreatieve fietsers die op zoek zijn naar kwaliteit en prestaties zonder een extreem hoog prijskaartje. Hun mountainbikes en racefietsen zijn vooral populair onder serieuze fietsers en competitiegerichte rijders, terwijl hun trekking- en stadsfietsen aantrekkelijk zijn voor dagelijks gebruik en lange afstandsritten. De junior/kinderfietsen bieden jongere rijders de mogelijkheid om op te groeien met een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid.

Megamo elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Megamo

Megamo geschiedenis

Megamo werd in 1987 opgericht in Girona, Spanje, en heeft sindsdien een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de fietsindustrie. Het merk begon met een sterke focus op competitie, wat al snel resulteerde in aanzienlijke successen in bike trail en BTT-wedstrijden in de jaren ’90.

Een van de eerste grote mijlpalen was de oprichting van het legendarische Megamo Liberto team, dat bestond uit prominente Spaanse kampioenen zoals Juan Carlos Garro en Margarita Fullana. Deze vroege successen legden de basis voor Megamo’s reputatie als een toonaangevende naam in de mountainbikewereld.

In de jaren 2000 breidde Megamo zijn assortiment uit om een breder publiek te bereiken. Van de eerste full-suspension mountainbike, de Top Rally, tot hun eerste carbonfietsen, bleef het merk innoveren en groeide het geleidelijk uit tot een merk dat fietsen aanbiedt voor alle soorten rijders.

In 2011 lanceerde Megamo het UCI Factory Team, waarmee ze hun toewijding aan de competitie verder onderstreepten. Deze samenwerking resulteerde in voortdurende verbeteringen en technologische vooruitgang in hun fietsontwerpen.

Gedurende de jaren 2010 bleef Megamo zijn positie in de markt versterken door deel te nemen aan prominente wedstrijden zoals de World E-bike Series en de Titan Desert. Deze betrokkenheid bij topcompetities hielp hen om steeds geavanceerdere fietsen te ontwikkelen die voldeden aan de eisen van zowel professionele als recreatieve rijders.

Tijdslijn van Megamo

 • 1987: Oprichting van Megamo in Girona, Spanje.
 • 1990s: Succes in nationale en continentale competities met het Megamo Liberto team.
 • 2000: Uitbreiding van het assortiment met de introductie van de eerste full-suspension en carbonfietsen.
 • 2011: Lancering van het Megamo UCI Factory Team.
 • 2019: Deelname aan de eerste World E-bike Series.
 • 2020: Overwinningen in wedstrijden zoals Salamina en Titan Desert.
 • 2021: Oprichting van het BUFF®-MEGAMO Team, gericht op Marathon Mountain Bike Races (XCM).
 • 2023: Voortdurende innovatie en deelname aan internationale wedstrijden zoals Cape Epic en Andalucía Bike Race​​.

Nieuws of Megamo in 2024

In 2024 blijft Megamo in het nieuws door zijn voortdurende betrokkenheid bij topcompetities en nieuwe productlanceringen. Een belangrijk hoogtepunt dit jaar was het succes van het BUFF®-MEGAMO Team in de Cape Epic, waar ze derde en zevende werden. Dit bevestigt opnieuw hun positie als een toonaangevend merk in de competitieve mountainbike-scene. Daarnaast blijft Megamo inzetten op innovatie en kwaliteit door het ontwikkelen van nieuwe modellen en het verbeteren van hun bestaande assortiment​.

Een ander opmerkelijk nieuwsfeit is de aanstelling van een nieuwe managing director afkomstig van Orbea, wat duidt op een strategische stap om hun groei en kwaliteit te waarborgen. Dit nieuwe leiderschap zal waarschijnlijk nieuwe inzichten en verbeteringen brengen in de operationele en ontwerpstrategieën van Megamo​​.

Megamo contact en garantie

Megamo biedt verschillende garanties op hun fietsen, afhankelijk van het type en de gebruiksvoorwaarden. Vanaf 1 januari 2023 biedt Megamo een levenslange garantie op alle frames en vaste vorken van fietsen die gekocht zijn bij geautoriseerde dealers.

Om in aanmerking te komen voor deze garantie moet de originele aankoopbon worden getoond en moet de fiets correct gebruikt en onderhouden zijn. De garantie dekt fabricagefouten en materiaaldefecten, maar sluit schade uit die het gevolg is van misbruik, nalatig gebruik of deelname aan wedstrijden.

Daarnaast biedt Megamo een wettelijke garantie op de originele componenten van hun fietsen, conform de geldende wetgeving. Deze garantieperiode is meestal drie jaar vanaf de datum van aankoop. Bij defecten aan onderdelen van andere merken die op Megamo-fietsen zijn gemonteerd, zoals Shimano of SRAM, moet de koper rechtstreeks contact opnemen met de betreffende fabrikant voor garantieclaims​.

De garantie dekt geen slijtage van onderdelen zoals banden, kettingen en remblokken, noch schade door gebrek aan onderhoud, ongelukken, of het gebruik van de fiets in omstandigheden waarvoor deze niet bedoeld is, zoals commercieel gebruik of verhuur. Het vervangen of aanpassen van onderdelen die niet compatibel zijn met het originele ontwerp van de fiets valt eveneens buiten de garantie​.

Megamo Contactinformatie

Voor meer informatie over Megamo en hun producten kun je de officiële website bezoeken op www.megamo.com. Hier vind je gedetailleerde informatie over hun fietsmodellen, garantievoorwaarden en meer.

Daarnaast is Megamo actief op verschillende sociale media platforms:

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Megamo via e-mail op megamo@megamo.com of telefonisch via hun kantooradres:

 • Adres: TNT Cycles / Megamo, C/Mosquerola 61-63, (Naves 2 y 3), 17180, Vilablareix, Gerona, Spanje​​.