Home Merken Lombardo

Lombardo

Door Slim Abid
Lombardo elektrische fietsen merk informatie

Lombardo fietsen

 • Opgericht: 1952
 • Land: Italië
 • Assortiment: Elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes, trekkingfietsen, racefietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om hoogwaardige kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Het merk combineert traditioneel Italiaans vakmanschap met moderne technologie.
 • Uitstraling: Stijlvol en duurzaam, met een focus op prestatie en milieuvriendelijkheid
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen
 • Levensduur: Hoog, met fietsen ontworpen voor langdurig gebruik en betrouwbaarheid
 • Klantendienst: Goed, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning
 • Dienst na verkoop: Goed, met aandacht voor service en klantondersteuning

Wie of wat is Lombardo ?

Lombardo is een relatief bekend Italiaans fietsenmerk, opgericht in 1952. Het bedrijf, officieel bekend als Cicli Lombardo S.p.A., is gevestigd in Buseto Palizzolo, Sicilië. Lombardo Bikes staat bekend om zijn fietsen die traditioneel Italiaans vakmanschap combineren met moderne technologische innovaties.

Het merk biedt een breed scala aan fietsen, waaronder elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes, trekkingfietsen en racefietsen. Lombardo heeft een sterke reputatie opgebouwd in de Europese markt en breidt zijn bereik wereldwijd uit.

Wat maakt Lombardo goed of uniek?

Wat een Lombardo fiets goed maakt, is de combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. De fietsen zijn ontworpen met oog voor detail en gebruik van kwalitatieve materialen. De frames zijn meestal gemaakt van lichte maar sterke legeringen.

Hun focus op duurzaamheid en het gebruik van ecovriendelijke materialen spreken vooral milieubewuste consumenten aan.

Lombardo Bikes vallen meestal in de midden tot hogere prijsklasse, wat hun focus op kwaliteit en innovatie weerspiegelt. De exacte prijs kan variëren afhankelijk van het model en de specificaties, maar over het algemeen positioneren ze zich als een premium merk binnen de fietsindustrie.

Lombardo elektrische fietsen van 2024

 • Stadsfietsen: Firenze, Tivoli, Bolsena Sport, Montecatini 3.0 Agevole
 • Compacte en speciale fietsen: Mondello Agevole, Aurelia Agevole, Appia, Amalfi
 • Full Suspension Mountainbikes: Etna DC90 Edition, Etna Team, Vettore
 • Hardtail Mountainbikes: Chamonix 2.0, Selinunte, Brennero Agevole
 • Trekking & SUV-fietsen: Gardena Agevole, Roma 9.5
 • Race & Gravel fietsen: Lagonegro, Mugello R52

Onze artikels over Lombardo

Lombardo geschiedenis

Lombardo is een Italiaans fietsenmerk dat werd opgericht in 1952 door Gaspare Lombardo in Buseto Palizzolo, Sicilië. Het bedrijf begon als een kleine werkplaats, waar handgemaakte fietsen werden geproduceerd. In de loop der jaren groeide Lombardo uit tot een prominente speler op de internationale fietsenmarkt, dankzij hun inzet voor kwaliteit, innovatie en Italiaans vakmanschap.

Door de decennia heen heeft Lombardo zich voortdurend aangepast aan technologische veranderingen en markteisen. In de jaren ’70 en ’80 introduceerde het bedrijf nieuwe modellen en breidde het zijn productiecapaciteit uit. In de jaren ’90 begon Lombardo met de productie van mountainbikes, die al snel populair werden onder zowel recreatieve als professionele fietsers.

In het nieuwe millennium zette Lombardo een belangrijke stap door de ontwikkeling van elektrische fietsen, wat een aanzienlijke groei in hun productportfolio betekende.

Tegenwoordig staat Lombardo bekend om zijn uitgebreide assortiment aan fietsen, waaronder elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes, trekkingfietsen en racefietsen. Het bedrijf blijft zich inzetten voor duurzaamheid en innovatie, met de nadruk op hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën.

Tijdslijn van Lombardo

 • 1952: Oprichting van Lombardo door Gaspare Lombardo in Buseto Palizzolo, Sicilië.
 • 1970-1980: Uitbreiding van de productiecapaciteit en introductie van nieuwe fietsmodellen.
 • 1990: Begin van de productie van mountainbikes.
 • 2000: Lancering van elektrische fietsen.
 • 2010: Verdere uitbreiding van het productassortiment met een focus op duurzaamheid en technologische innovaties.
 • 2020: Partnerschappen met organisaties zoals Enel X Way om elektrische mobiliteitsoplossingen te promoten.
 • 2024: Introductie van nieuwe modellen en verdere technologische verbeteringen, waaronder geavanceerde full suspension e-bikes met Bosch motoren.

Nieuws van Lombardo in 2024

In 2024 heeft Lombardo Bikes zijn nieuwste catalogus uitgebracht, waarin verschillende innovatieve modellen worden gepresenteerd. Een belangrijk nieuwtje is de introductie van geavanceerde full suspension elektrische fietsen, uitgerust met Bosch motoren die optimale prestaties bieden voor zowel bergopwaarts als bergafwaarts rijden. Deze modellen benadrukken de voortdurende inzet van Lombardo voor technologische vooruitgang en gebruiksgemak.

Daarnaast heeft Lombardo aangekondigd dat ze hun samenwerking met Enel X Way voortzetten om duurzame mobiliteitsoplossingen te bevorderen. Dit partnerschap richt zich op het vergroten van de reikwijdte van elektrische mobiliteit en het verminderen van schadelijke uitstoot in stedelijke gebieden.

Lombardo contact en garantie

Lombardo Bikes biedt een garantieperiode van 2 jaar (24 maanden) voor al hun producten vanaf de datum van levering aan de eindklant, mits de aankoop is gedaan bij een van de geautoriseerde Lombardo dealers. Voor commerciële gebruikers is de garantieperiode 6 maanden. Bovendien kunnen klanten de garantieperiode met een jaar verlengen door het product binnen 15 dagen na aankoop te registreren op de Lombardo website.

De garantie dekt defecten in materialen en vakmanschap, waarbij Cicli Lombardo S.p.A. defecte onderdelen kosteloos zal vervangen of repareren na ontvangst van een schriftelijk verzoek van de dealer waar de fiets is gekocht. Indien de klant niet in staat is om naar de oorspronkelijke dealer te gaan, kan hij een andere geautoriseerde dealer in dezelfde regio bezoeken met het aankoopbewijs.

De garantie dekt echter geen onderdelen die onderhevig zijn aan normale slijtage, zoals remblokken, kabels, handvatten, pedalen, kettingen, banden en andere verbruiksartikelen. Daarnaast vervalt de garantie bij gebruik van niet-originele onderdelen, structurele veranderingen aan de fiets, of onderhoud dat niet is uitgevoerd door een geautoriseerde Lombardo dealer.

Schade veroorzaakt door ongelukken, nalatigheid of onjuist gebruik valt niet onder de garantie. Klanten moeten ook rekening houden met het feit dat het accepteren van garantie op een onderdeel of het gehele product de dekkingstermijn niet vernieuwt; de einddatum blijft ongewijzigd vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum.

Lombardo Contactinformatie

Lombardo Bikes kan worden bereikt via verschillende kanalen. Hun officiële website is www.lombardobikes.com, waar klanten informatie kunnen vinden over hun producten, garantie en ondersteuning.

Voor directe communicatie kunnen klanten een e-mail sturen naar info@lombardobikes.com of telefonisch contact opnemen via +39 0923 851181.

Lombardo is ook actief op verschillende sociale media platforms: