Home Merken Lacros

Lacros

Door Slim Abid
Lacros elektrische fietsen merk informatie

Lacros fietsen

 • Opgericht: Datum onbekend
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Elektrische vouwfietsen
 • Prijssegment: Gemiddeld tot hoog
 • Reputatie: Bekend om kwaliteit, comfort en uitstekende klantenservice. Meerdere malen bekroond als beste elektrische vouwfiets door ANWB.
 • Uitstraling: Compact, krachtig en duurzaam. Ideaal voor woon-werkverkeer en reizen.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met zorgvuldig geselecteerde en geteste onderdelen voor optimale prestaties.
 • Levensduur: Hoog, met een sterke focus op onderhoud en langdurige mobiliteit.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een zeer gewaardeerde after-sales service en hoge klanttevredenheid.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met voortdurende ondersteuning om de fiets in optimale conditie te houden.

Wie of wat is Lacros ?

Lacros is een Nederlands merk van fietsen dat gespecialiseerd is in elektrische vouwfietsen. Het merk staat bekend om zijn focus op kwaliteit, comfort en gebruiksgemak, wat hen een goede reputatie heeft opgeleverd binnen de e-bike markt.

Lacros is gevestigd in Schijndel, waar zij ook een showroom hebben waar klanten de verschillende modellen kunnen uitproberen en accessoires kunnen bekijken.

Wat maakt Lacros goed of uniek?

Wat een Lacros fiets goed maakt, is de combinatie van kwalitatieve componenten en de zorgvuldige assemblage die resulteert in betrouwbare en duurzame fietsen. Hun vouwfietsen worden ook vaak gebruikt om mee te nemen, zoals in de camper of mee in de auto.

Een ander sterk punt is hun klantenservice, die zeer gewaardeerd wordt door klanten vanwege de persoonlijke aandacht en uitgebreide service na aankoop. Dit draagt bij aan de langdurige tevredenheid en mobiliteit van de gebruikers. Daarnaast heeft het merk meerdere keren prijzen gewonnen voor hun modellen, zoals de Lacros Scamper, die herhaaldelijk is uitgeroepen tot de beste elektrische vouwfiets.

Lacros elektrische fietsen van 2024

Lacros biedt een breed scala aan elektrische vouwfietsen, waaronder modellen zoals de Scamper, Ambling, Canter, Trotter, Mustang, TX Carbon, Gemini en Sierra.

Onze artikels over Lacros

Lacros geschiedenis

Lacros is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de productie van elektrische vouwfietsen. Hoewel de exacte oprichtingsdatum niet beschikbaar is, heeft het merk zich door de jaren heen gevestigd als een toonaangevende naam in de e-bike markt. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd door het leveren van hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice.

Tijdslijn van Lacros:

 • 2017: De Lacros Scamper model wordt voor het eerst uitgeroepen tot beste elektrische vouwfiets door ANWB.
 • 2018: Lacros blijft prijzen winnen voor hun elektrische vouwfietsen, wat hun positie in de markt verder versterkt.
 • 2019: De Scamper modellen winnen opnieuw prijzen.
 • 2023: Het merk zet zijn succes voort met de introductie van nieuwe modellen en blijft prijzen winnen.
 • 2024: De Lacros Scamper wordt opnieuw uitgeroepen tot beste elektrische vouwfiets in Nederland, wat het totaal op vijf overwinningen brengt.

Nieuws van Lacros in 2024

In 2024 heeft Lacros verschillende belangrijke ontwikkelingen aangekondigd. Het bedrijf heeft zijn nieuwe modellen gelanceerd, waaronder de Lacros TX Carbon en de Lacros Volte, die beide aanzienlijke verbeteringen en innovaties bevatten. Daarnaast heeft het merk de Lacros Mustang M250 Fatbike geïntroduceerd, een robuuste en krachtige elektrische vouwfiets die ontworpen is voor een breed scala aan terreinen​.

Lacros contact en garantie

Lacros biedt uitgebreide garantievoorwaarden op hun elektrische vouwfietsen, gericht op het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. De garantie is van toepassing op de eerste eigenaar van de fiets en is niet overdraagbaar aan een volgende eigenaar.

Lacros biedt vijf jaar garantie op constructie- en materiaaldefecten van de frames en niet-verende voorvorken. Voor verende voorvorken en schokdempers geldt een garantieperiode van twee jaar, terwijl de lak van het frame en de vork een garantie van één jaar heeft tegen roest, mits goed onderhouden.

Daarnaast vallen onderdelen zoals banden, kettingen en remblokjes niet onder de garantie tenzij er sprake is van constructie- of materiaaldefecten. Het elektrische systeem, inclusief de batterij en de naafmotor, heeft een garantie van twee jaar.

Bij garantieclaims moeten klanten een aankoopbewijs overleggen en de fiets ter inspectie aanbieden in Schijndel. Transportkosten zijn voor rekening van de eigenaar van de fiets.

Contactinformatie van Lacros

Lacros is gevestigd in Schijndel, Nederland. Voor klantenservice en vragen over hun producten kunnen klanten contact opnemen via telefoon, e-mail of hun website. Hier zijn de specifieke contactgegevens:

Lacros heeft ook een showroom in Schijndel waar klanten de mogelijkheid hebben om de fietsen te testen en advies te krijgen van experts.