Home Merken Hepha

Hepha

Door Slim Abid
hepha elektriche fietsen merk informatie

Hepha fietsen

 • Opgericht: 2021
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: Trekking e-bikes (Long Range, Performance, Ultra) en Mountain e-bikes (Standaard, Carbon)
 • Prijssegment: Middel tot hoog
 • Reputatie: Innovatief Duits merk, bekend om hoogwaardige e-bikes met naadloze frameconstructie en geavanceerde aandrijfsystemen
 • Uitstraling: Modern en strak design, met een focus op technologie en esthetiek
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met alle e-bikes geassembleerd en getest in Duitsland voor levering
 • Levensduur: Hoog, met sterke focus op duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • Klantendienst: Uitstekend, met gratis levering, 14 dagen retourbeleid en 2 jaar garantie op belangrijke componenten
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning en de Hepha-app voor monitoring en configuratie van de e-bike

Wie of wat is Hepha?

Hepha GmbH, opgericht in mei 2021, is een Duits bedrijf gevestigd in Maisach, nabij München. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen, ontwikkelen en assembleren van hoogwaardige e-bikes. De naam Hepha is afgeleid van Hephaistos, de Griekse god van vuur en ambacht, wat hun toewijding aan technologische innovatie en artistiek ontwerp benadrukt.

Hepha heeft zich in korte tijd gevestigd als een prominente speler in de Europese e-bike markt, met een focus op kwaliteit en betrouwbaarheid. Op Eurobike2024 gooiden ze hoge ogen door uit te pakken met hun eigen fietsen en motoren.

Wat maakt Hepha fietsen goed of uniek?

Een Hepha e-bike onderscheidt zich door zijn hoogwaardige bouwkwaliteit, innovatieve technologie en naadloze frameconstructie. Elk model wordt in Duitsland geassembleerd en ondergaat strenge kwaliteitstests voordat het wordt geleverd. Dit garandeert een uitzonderlijk hoge standaard van duurzaamheid en prestaties.

De krachtige motoren uit eigen productie en batterijen met hoge capaciteit zorgen voor uitstekende rijervaringen, zelfs op lange afstanden of in uitdagend terrein. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in het midden- tot hoge prijssegment.

Dit wordt allemaal ondersteund door hun bekroonde ontwerpen, zoals de German Design Award 2023 en de Eurobike Award 2023 voor hun P100-aandrijfsysteem. De doelgroep van Hepha bestaat voornamelijk uit stedelijke forenzen en avontuurlijke fietsers die op zoek zijn naar betrouwbare, stijlvolle en presterende e-bikes.

Hepha elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Hepha

Hepha geschiedenis

Hepha GmbH, opgericht in mei 2021, is een relatief jong maar snel groeiend bedrijf in de e-bike industrie. Gevestigd in Maisach, nabij München, richt Hepha zich op de productie van hoogwaardige e-bikes die technologie en kunst samenbrengen.

Het bedrijf dankt zijn naam aan Hephaistos, de Griekse god van vuur en ambacht, wat hun toewijding aan zowel technologische innovatie als esthetisch ontwerp weerspiegelt. Sinds de oprichting heeft Hepha een sterke reputatie opgebouwd dankzij hun inzet voor kwaliteit, duurzaamheid en geavanceerde technologie.

Tijdslijn van Hepha

 • 2021: Oprichting van Hepha GmbH in Maisach, Duitsland.
 • 2022: Eerste lijn van e-bikes gelanceerd, gericht op de Europese markt.
 • 2023: Trekking 7 wordt uitgeroepen tot winnaar in de prijs-prestatie categorie door ElektroBike.
 • Juni 2023: Hepha P100 aandrijfsysteem wint de Eurobike Award in de categorie “Componenten”​.
 • December 2023: Trekking 7 wint opnieuw de prijs-prestatie categorie in de ElektroRad mega test​​.
 • 2024: Introductie van nieuwe modellen en de nieuwe 100 nm Hepha e-motor.

Nieuws van Hepha in 2024

In 2024 blijft Hepha zijn positie als innovatief e-bike merk versterken met verschillende nieuwe ontwikkelingen en persberichten:

 • Februari 2024: Het Trekking 7 model van Hepha wordt opnieuw sterk aanbevolen in de ElektroRad mega test, waar het hoge scores behaalt voor zijn ontwerp, rijcomfort en aandrijfsysteem​​.
 • Maart 2024: Hepha introduceert verbeteringen aan hun P101 aandrijfeenheid, waardoor deze nog beter presteert dan de vorige versies, met meer compatibiliteit en nieuwe ontwerpkenmerken​​.
 • Mei 2024: Hepha breidt zijn app-functionaliteiten uit, waarmee gebruikers nu nog meer controle en configuratieopties hebben voor hun e-bikes​​.
 • Juni 2024: Het bedrijf kondigt de lancering van nieuwe modellen in de Mountain 7 en Trekking 7 series aan, met verbeterde batterijcapaciteit en motorprestaties​​.

Hepha’s continue toewijding aan kwaliteit en innovatie, gecombineerd met hun strategische uitbreidingen en technologische verbeteringen, maakt hen tot een prominente speler in de e-bike markt.

Hepha contact en garantie

Hepha biedt een uitgebreide garantie voor hun e-bikes, wat hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid benadrukt. Hepha e-bikes worden geleverd met een standaard garantie van twee jaar op belangrijke componenten zoals de motor, batterij en display. Daarnaast bieden ze een uitgebreide garantie van vijf jaar op aluminium frames.

De garantie dekt productiefouten en materiaaldefecten, maar sluit slijtageonderdelen uit. Klanten kunnen ook profiteren van een 14-daagse retourperiode zonder gedoe, waarbij de volledige kosten van levering en retour worden gedekt.

Voor contactinformatie kunnen klanten de Hepha-website bezoeken op hepha.com. Ze bieden ook ondersteuning via e-mail op info@hepha.com en service@hepha.com, en telefonisch op +49(0) 814 2284 4480. Hepha is ook actief op sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en YouTube, waar klanten op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste producten en updates.