Home Merken Gitane

Gitane

Door Slim Abid
Gitane elektrische fietsen

Gitane fietsen

 • Opgericht: 1930
 • Land: Frankrijk
 • Assortiment: Racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, trekkingfietsen, elektrische fietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Historisch merk met een sterke reputatie in de wielersport, bekend om kwaliteit en innovatie
 • Uitstraling: Combinatie van traditie en moderniteit, met focus op prestaties en stijl
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met handgemaakte frames en strenge kwaliteitscontroles
 • Levensduur: Hoog, dankzij de ambachtelijke productie en duurzame materialen
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor detail en klanttevredenheid
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met continue ondersteuning en service wereldwijd

Wie of wat is Gitane?

Gitane is een historisch fietsmerk uit Frankrijk, opgericht in 1930 door Marcel Brunelière in Machecoul. Het merk staat bekend om zijn rijke erfgoed in de wielersport, vooral dankzij legendarische wielrenners zoals Jacques Anquetil en Bernard Hinault die met Gitane-fietsen meerdere Tours de France wonnen.

Gitane combineert traditionele vakmanschap met moderne technologie om hoogwaardige fietsen te produceren die zowel door professionele wielrenners als recreatieve fietsers gewaardeerd worden​.

Wat maakt Gitane e-bikes goed of uniek?

Gitane fietsen worden gewaardeerd om hun kwaliteit, prestaties en duurzame constructie. De frames worden met de hand gemaakt in Frankrijk, wat zorgt voor nauwkeurige afwerking en hoge standaarden. De combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën resulteert in fietsen die betrouwbaar en performant zijn. Een mogelijk nadeel kan de hogere prijs zijn in vergelijking met sommige andere merken, wat ze minder toegankelijk maakt voor budgetgerichte consumenten​.

De unieke verkoopargumenten (USP) van Gitane zijn hun rijke geschiedenis in de wielersport en de combinatie van traditioneel Frans vakmanschap met geavanceerde technologie. Dit maakt Gitane aantrekkelijk voor serieuze wielrenners en stadsfietsers die op zoek zijn naar betrouwbare en stijlvolle fietsen. Gitane valt meestal in het middensegment tot hogere prijssegment, wat de hoge kwaliteit en innovatieve ontwerpen weerspiegelt​.

Gitane elektrische fietsen van 2024

Gitane Life Urban:

Een elektrische stadsfiets die ideaal is voor dagelijkse woon-werkverkeer. Voordelen zijn het comfortabele ontwerp en de betrouwbare prestaties, terwijl de hogere prijs een nadeel kan zijn voor sommige consumenten. Geschikt voor stedelijke forenzen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke vervoersoplossing.

Gitane  Life Compact:

Deze compacte e-bike is ontworpen voor gemakkelijke manoeuvreerbaarheid in stedelijke omgevingen. Het biedt uitstekende mobiliteit en gemak, maar de beperkte batterijduur kan een nadeel zijn voor lange ritten. Gemaakt voor stedelijke fietsers die flexibiliteit en gemak waarderen.

Gitane One Black Hill:

Een elektrische mountainbike die geschikt is voor off-road avonturen. Voordelen zijn de robuuste constructie en krachtige motor, terwijl het hogere gewicht een nadeel kan zijn voor sommige rijders. Ideaal voor avontuurlijke fietsers die graag op ruig terrein rijden.

Gitane Verso:

Een trekkingfiets die perfect is voor lange afstanden en diverse terreinen. Voordelen zijn de duurzaamheid en het veelzijdige ontwerp, terwijl de hogere kosten een belemmering kunnen zijn voor prijsbewuste consumenten. Geschikt voor langeafstandsfietsers en toeristen.

Onze artikels over Gitane

Gitane geschiedenis

Gitane werd opgericht in 1930 en begon met het produceren van racefietsen die snel populair werden in de wielersport. In de jaren ’60 en ’70 sponsorde Gitane enkele van de meest succesvolle wielrenners, wat het merk wereldwijde bekendheid gaf. Na enkele financiële problemen in de jaren ’80 en ’90 werd de productie hervat onder nieuwe leiding, waarbij de focus bleef liggen op innovatie en kwaliteit​.

Tijdslijn van Gitane

 • 1930: Oprichting door Marcel Brunelière in Machecoul, Frankrijk.
 • 1960-1970: Sponsoring van succesvolle wielrenners zoals Jacques Anquetil.
 • 1980: Verdere uitbreiding en populariteit in de wielersport.
 • 1990: Financiële moeilijkheden en herstructurering.
 • 2013: Overname door Intersport en hervatting van de productie.
 • 2023: Verdere uitbreiding en innovatie in e-bikes en andere fietssegmenten​.

Nieuws van Gitane in 2024

In 2024 heeft Gitane verschillende nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder verbeterde versies van hun populaire G-Life en G-One series. Deze modellen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en bieden verbeterde prestaties en duurzaamheid. Ook heeft Gitane aangekondigd dat ze hun productiecapaciteit verder uitbreiden in hun fabriek in Machecoul om aan de groeiende vraag te voldoen​.

Gitane garantie en contact.

Gitane biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, meestal variërend van twee tot vijf jaar afhankelijk van het model en de onderdelen. Voor gedetailleerde garantievoorwaarden en service kunt u terecht op hun officiële website Gitane.

Voor verdere vragen en ondersteuning kunt u contact opnemen via hun sociale media kanalen (Facebook, Instagram, YouTube) of via email en telefoon, die beschikbaar zijn op hun website.