Home Merken Elian Cycles

Elian Cycles

Door Slim Abid
elian cycles cargofietsen

Elian fietsen

 • Opgericht: 2012 (?)
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Handgemaakte elektrische bakfietsen en niet-elektrische bakfietsen
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om innovatieve ontwerpen, hoge kwaliteit en exclusiviteit met slechts 40 fietsen per jaar
 • Uitstraling: Exclusief en gepersonaliseerd, met focus op kwaliteit en maatwerk
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van hoogwaardige materialen zoals Chromoly staal en gepatenteerde stuurnaven
 • Levensduur: Hoog, met fietsen die zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan
 • Klantendienst: Persoonlijk en op maat, met aandacht voor individuele wensen
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Elian Cycles?

Elian Cycles is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige, handgemaakte bakfietsen. Opgericht door Elian Veltman, een automotive engineer met een passie voor fietsen, heeft Elian Cycles zich gespecialiseerd in zowel elektrische als niet-elektrische bakfietsen.

Wat maakt Elian fietsen goed of uniek?

Wat Elian bijzonder maakt, is hun toewijding aan maatwerk en vakmanschap, waarbij elke fiets volledig wordt aangepast aan de wensen van de klant. Het bedrijf produceert slechts 40 fietsen per jaar, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en kwaliteit van hun producten. Elian Cycles richt zich op het hogere prijssegment, met startprijzen voor hun elektrische modellen rond de $9.500.

Een Elian bakfiets onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals Chromoly staal, en innovatieve technieken zoals de gepatenteerde stuurnaaf die zorgt voor een soepele en gecontroleerde rijervaring. Deze focus op kwaliteit en innovatie zorgt ervoor dat Elian fietsen zeer duurzaam en betrouwbaar zijn.

Elian elektrische cargofietsen van 2024

Classic Cargo E-Drive

De Classic Cargo E-Drive is een elektrische bakfiets die perfect is voor diegenen die extra kracht en soepelheid nodig hebben bij het vervoeren van zware ladingen in uitdagende omgevingen. Deze fiets is uitgerust met een ultrastille direct drive motor, die zorgt voor een krachtige en stille rit. Het bijzonder aan deze fiets is de achterwielmotor die, in tegenstelling tot veel middenmotoren, eenvoudig te onderhouden en aan te passen is. Hierdoor blijft de fiets functioneel, zelfs bij motorproblemen.

Classic Cargo Urban

De Classic Cargo Urban is ontworpen voor dagelijks woon-werkverkeer en biedt comfort en gemak in drukke stedelijke omgevingen. Deze fiets is uitgerust met tramrailbestendige banden, een Gates riemaandrijving en een Rohloff 14-speed geïntegreerde naafversnelling, waardoor het onderhoud minimaal is. Wat deze fiets speciaal maakt, is de combinatie van duurzame materialen en het innovatieve ontwerp dat zorgt voor een soepele en betrouwbare rijervaring in de stad.

Classic Cargo Tour

De Classic Cargo Tour is een lichtgewicht bakfiets die ideaal is voor lange afstanden. Met een 11-speed Shimano XT groep en een 650B achterwiel biedt deze fiets een soepele rit over verschillende terreinen. Deze fiets is speciaal ontworpen voor avontuurlijke ritten en lange toertochten, waarbij comfort en prestaties voorop staan. Het gebruik van hoogwaardige componenten en een doordacht ontwerp maken deze fiets perfect voor de fervente fietser die op zoek is naar nieuwe bestemmingen.

Onze artikels over Elian

Elian geschiedenis

Elian Cycles heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan tien jaar geleden. Het bedrijf begon met het maken van niet-elektrische bakfietsen en breidde later hun assortiment uit met elektrische modellen. In 2019 introduceerden ze hun eerste elektrische bakfiets, de Cargo E-Drive, waarmee ze een nieuwe markt betraden.

Tijdslijn van Elian Cycles:

 • Oprichting door Elian Veltman (datum onbekend, meer dan tien jaar actief)
 • 2019: Lancering van de eerste elektrische bakfiets, de Cargo E-Drive
 • 2023: Continuering van de productie van hoogwaardige, handgemaakte bakfietsen met een beperkte oplage van 40 stuks per jaar

Elian contact en garantie

Voor meer informatie over Elian Cycles, hun producten en maatwerkopties, kunnen klanten terecht op hun website of contact opnemen via e-mail of telefoon.