Home Merken LI:ON Bikes

LI:ON Bikes

Door Slim Abid
Li on fietsen voor kinderen verlichting veiligheid merk informatie

LI:ON Bikes fietsen

  • Opgericht: 2022
  • Land: Duitsland
  • Assortiment: Kinder- en tienerfietsen, inclusief e-bikes
  • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse (vanaf โ‚ฌ879)
  • Reputatie: Innovatief merk, bekend om de nadruk op veiligheid en zichtbaarheid, speciaal ontworpen voor kinderen en tieners
  • Uitstraling: Veilig, stijlvol en duurzaam, met geรฏntegreerde verlichtingssystemen en reflecterende lak
  • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak
  • Levensduur: Hoog, met recyclebare frames en onderdelen van hoge kwaliteit
  • Klantendienst: Uitstekend, met focus op klanttevredenheid en veiligheid
  • Dienst na verkoop: Uitstekend, met langdurige ondersteuning en garantie

Wie of wat is LI:ON Bikes ?

LION Bikes is een Duits merk opgericht door voormalige professionele wielrenners Marcel Kittel, Tony Martin en Franz Blechschmidt. Het merk richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige kinder- en tienerfietsen die veiligheid en zichtbaarheid centraal stellen.

Het idee achter LION Bikes komt voort uit de ervaring en expertise van de oprichters in de wielersport, gecombineerd met hun zorgen als ouders over de veiligheid van kinderen op de fiets. Het merk streeft ernaar om de kloof tussen kinder- en volwassenfietsen te overbruggen door innovatieve en veilige oplossingen te bieden voor jonge fietsers.

Wat maakt LI:ON fietsen goed of uniek?

Wat LION Bikes goed maakt, is de focus op veiligheid en duurzaamheid. Hun fietsen zijn uitgerust met geรฏntegreerde automatische 360ยฐ verlichtingssystemen en reflecterende lak die de zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren, vooral in slechte lichtomstandigheden.

De frames zijn gemaakt van een hoogwaardig polyamide composiet versterkt met gerecycleerde koolstofvezels, wat zorgt voor een duurzame en roestvrije constructie. Daarnaast worden de fietsen geproduceerd met behulp van een geautomatiseerd proces dat de CO2-uitstoot met 67% vermindert in vergelijking met aluminium frames.

Deze combinatie van innovatieve veiligheidsfuncties en duurzame productieprocessen maakt LION Bikes een uitstekende keuze voor ouders die het beste voor hun kinderen willen.

LI:ON elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over LI:ON

LI:ON geschiedenis

LION Bikes werd opgericht door de voormalige professionele wielrenners Marcel Kittel, Tony Martin en Franz Blechschmidt. De oprichters, allen met een indrukwekkende carriรจre in de wielersport, combineerden hun passie voor fietsen met hun ervaringen als ouders om een merk te creรซren dat zich richt op de veiligheid en het welzijn van jonge fietsers.

Het idee ontstond uit hun observatie dat er een groot verschil bestond tussen de kwaliteit en innovatie van kinderfietsen en volwassenfietsen. Ze besloten deze kloof te overbruggen door fietsen te ontwikkelen die zowel veilig als inspirerend zijn voor kinderen.

Tijdslijn van LION

  • 2020: Marcel Kittel, Tony Martin en Franz Blechschmidt besluiten hun expertise en ouderlijke zorgen te combineren om LION Bikes te starten.
  • 2021: De productie van de eerste LION fietsen start in Duitsland, met een focus op veiligheid en duurzaamheid.
  • 2022: Het merk introduceert innovatieve veiligheidsfuncties zoals geรฏntegreerde automatische 360ยฐ verlichtingssystemen en reflecterende lak.
  • 2023: De eindassemblage en kwaliteitscontrole worden uitgevoerd in Belgiรซ om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.
  • 2023: LION lanceert de Discover-serie met modellen zoals LION Pure, LION Light en LION Urban.

Nieuws over LION in 2024

In 2024 heeft LION Bikes verschillende persberichten uitgebracht die hun voortdurende toewijding aan innovatie en veiligheid benadrukken. Een belangrijke aankondiging betreft de introductie van nieuwe functies en modellen die nog verder gaan in het verhogen van de veiligheid en het rijplezier van jonge fietsers.

Een ander significant persbericht gaat over de uitbreiding van hun productielijnen om nog meer milieuvriendelijke en duurzame fietsen te produceren. Dit initiatief is een reactie op de groeiende vraag naar duurzame producten en de wens van LION om hun ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Daarnaast heeft LION Bikes in 2024 hun betrokkenheid bij gemeenschapsinitiatieven versterkt door samen te werken met lokale scholen en gemeenschappen om fietssafety-awareness programmaโ€™s te promoten.

LI:ON contact en garantie

LION Bikes biedt uitgebreide garantievoorwaarden aan hun klanten om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten te waarborgen. De garantie dekt fabricagefouten en defecten in materialen die kunnen optreden tijdens normaal gebruik. Hoewel de specifieke duur van de garantie niet gedetailleerd is op hun website, is het gebruikelijk dat fietsfabrikanten een garantieperiode aanbieden die varieert afhankelijk van het onderdeel van de fiets. Voor exacte garantievoorwaarden en details over wat wel en niet gedekt is, wordt aangeraden om contact op te nemen met LION Bikes via hun officiรซle kanalen.

Contactinformatie LION Bikes

LION Bikes maakt het gemakkelijk voor klanten om contact met hen op te nemen en meer informatie te verkrijgen via verschillende kanalen:

  • Website: LION Bikes
  • Email: Voor pers- en mediaverzoeken kunnen klanten contact opnemen via lion-bikes.cycling-pr.com.
  • Instagram: Volg LION Bikes op Instagram via Instagram profiel.
  • Service en ondersteuning: Klanten kunnen ook contact opnemen via de service- en ondersteuningspagina op hun website voor specifieke vragen en hulp.

De officiรซle website biedt een schat aan informatie over hun producten, inclusief gedetailleerde specificaties, aankoopopties en een klantenserviceportaal voor verdere ondersteuning.