Home Merken VIA cargobikes

VIA cargobikes

Door Slim Abid
via cargofietsen merk informatie

VIA cargofietsen

  • Opgericht: Niet specifiek vermeld
  • Land: Duitsland
  • Assortiment: E-cargobikes
  • Prijssegment: Middel- tot hogere prijsklasse
  • Reputatie: Betrouwbaar merk met sterke achtergrond in de motorfietsindustrie, bekend om duurzaamheid en praktisch ontwerp
  • Uitstraling: Milieuvriendelijk en krachtig, met focus op stedelijk gebruiksgemak
  • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met stevige constructies van aluminium en staal
  • Levensduur: Hoog, met zorgvuldig vervaardigde frames
  • Klantendienst: Goed, met focus op klanttevredenheid
  • Dienst na verkoop: Betrouwbaar, met voortdurende ondersteuning en zorg

Wie of wat is VIA ?

VIA is een Duitse fabrikant van e-cargobikes, gevestigd in Rauschenberg. Het bedrijf is voortgekomen uit een lange geschiedenis in de motorfietsindustrie, waar het meer dan twintig jaar ervaring heeft opgedaan in het maken van hoogwaardige metalen componenten en bagage-oplossingen.

Deze achtergrond heeft VIA een solide basis gegeven in het produceren van robuuste en betrouwbare fietsen. De missie van VIA is om een duurzaam en efficiรซnt alternatief te bieden voor auto’s in stedelijke gebieden, met een sterke nadruk op milieuvriendelijkheid en praktisch gebruik

Wat maakt VIA fietsen goed of uniek?

Wat een VIA-cargobike goed maakt, is de combinatie van duurzaamheid en praktisch ontwerp. De fietsen zijn ontworpen om stevig en betrouwbaar te zijn, met frames die worden geproduceerd in Tsjechiรซ en geassembleerd in Duitsland. Deze hoge productiestandaarden zorgen ervoor dat de fietsen bestand zijn tegen intensief dagelijks gebruik.

Bovendien zijn de fietsen uitgerust met krachtige motoren, wat ze geschikt maakt voor het vervoeren van zware lasten of meerdere passagiers zonder in te boeten op rijcomfortโ€‹.

VIA heeft jarenlange ervaring in de motorindustrie, wat zich vertaalt naar de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun cargobikes.ย  De focus ligt op het bieden van een krachtig, praktisch en duurzaam alternatief voor auto’s, wat hen onderscheidt van veel andere merken op de marktโ€‹

VIA cargofietsen van 2024

 

Onze artikels over VIA

VIA geschiedenis

VIA heeft een uitgebreide en interessante geschiedenis die begint in de motorfietsindustrie. Het bedrijf heeft meer dan twintig jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige metalen componenten en bagage-oplossingen voor motorfietsen. Deze diepgaande kennis en expertise in de motorfietssector hebben de basis gelegd voor hun latere overgang naar de productie van cargobikes. De ervaring die VIA heeft opgedaan in de motorfietsindustrie is direct van invloed geweest op de kwaliteit en duurzaamheid van hun huidige producten.

In hun geschiedenis heeft VIA zich altijd gericht op innovatie en kwaliteit. De overstap naar de cargobike-markt was een logische volgende stap, gezien de toenemende vraag naar duurzame en efficiรซnte vervoersoplossingen in stedelijke gebieden. Het bedrijf heeft zorgvuldig onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd om hun eerste cargobike-model te perfectioneren, waarbij ze hun uitgebreide kennis van metalen en constructietechnieken hebben toegepast.

Tijdlijn van VIA

  • Begin 2000s: Oprichting van het bedrijf, aanvankelijk gericht op de productie van metalen componenten en bagage-oplossingen voor motorfietsen.
  • 2010s: Verdere uitbreiding en verfijning van hun producten in de motorfietsindustrie, met een focus op hoge kwaliteit en duurzaamheid.
  • 2020: Besluit om de expertise in te zetten voor de ontwikkeling van duurzame transportoplossingen, specifiek cargobikes.
  • 2021: Start van het ontwikkelingsproces van hun eerste cargobike, waarbij de nadruk ligt op innovatie en milieuvriendelijkheid.
  • 2022: Lancering van het eerste model, de VIA 1, in drie varianten: Flatbed, Box, en Family.
  • 2023: Verdere uitbreiding van de productie en distributie, met positieve feedback van gebruikers en groeiende marktaanwezigheid in verschillende Europese steden.

Nieuws over VIA in 2024

In 2024 heeft VIA verschillende nieuwe initiatieven en aankondigingen gedaan. Een van de belangrijkste gebeurtenissen was de organisatie van hun derde Gemeentedag in november 2023, waarbij burgemeesters en beleidsmakers uit diverse gemeenten werden uitgenodigd om kennis te maken met de VIA-cargobikes. Dit evenement onderstreepte de inzet van VIA om duurzame mobiliteitsoplossingen te promoten op lokaal niveauโ€‹โ€‹.

Daarnaast heeft VIA in 2024 hun productielocatie in Tsjechiรซ verder ontwikkeld om aan de groeiende vraag te voldoen. Dit heeft geresulteerd in een verhoogde productiecapaciteit en verbeterde efficiรซntie in hun productielijnen

VIA contact en garantie

VIA biedt een garantie die de kwaliteit en duurzaamheid van hun cargobikes weerspiegelt. De garantievoorwaarden omvatten een beperkte garantie op fabricagefouten in de frames en andere onderdelen van de fiets. Deze garantie dekt geen schade als gevolg van normale slijtage, ongevallen, of verkeerd gebruik.

Bovendien zijn componenten van andere fabrikanten, zoals motoren of batterijen, onderworpen aan de garantievoorwaarden van die specifieke fabrikanten. Klanten worden geadviseerd om hun fiets regelmatig te controleren en te onderhouden om de levensduur te maximaliserenโ€‹.

Voor specifieke garantieclaims moeten klanten een retourautorisatieaanvraag indienen. Dit proces omvat het verstrekken van gedetailleerde foto’s van de schade en een kopie van het originele aankoopbewijs. VIA zal dan beoordelen of de schade onder de garantie valt en de klant informeren over de verdere stappen.

Contactinformatie van VIA

VIA Cargobikes heeft verschillende contactmethoden beschikbaar voor hun klanten. De belangrijkste contactinformatie omvat hun website, e-mail, en aanwezigheid op sociale media. Hier zijn de details: