Home Merken Stella bikes

Stella bikes

Door Slim Abid
stella fietsen merk informatie

Stella fietsen

  • Opgericht: 2008
  • Land: Nederland
  • Assortiment: Elektrische fietsen voor mannen, vrouwen en scholieren
  • Prijssegment: Middel tot hoge prijsklasse
  • Reputatie: Betrouwbaar merk bekend om gebruiksvriendelijke en kwalitatieve e-bikes
  • Uitstraling: Klantgericht met nadruk op gebruiksgemak en service
  • Algemene kwaliteit: Hoog, met focus op kwaliteit en betaalbaarheid
  • Levensduur: Lang, met duurzame ontwerpen en betrouwbare technologie
  • Klantendienst: Uitstekend, inclusief thuisdemonstraties en uitgebreide garantiepakketten
  • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Stella ?

Stella Fietsen is een bekend Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen, opgericht in 2008 door Daan Van Renselaar en Wilco van de Kamp. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nunspeet, Nederland, en wordt geleid door CEO Aldert de Boerโ€‹โ€‹.

Stella is gespecialiseerd in het produceren van e-bikes voor een breed scala aan gebruikers, waaronder mannen, vrouwen en scholieren. Het merk staat bekend om zijn missie om betaalbare en hoogwaardige elektrische fietsen toegankelijk te maken voor iedereen

Wat maakt Stella goed of uniek?

Wat Stella Fietsen goed maakt, is hun klantgerichte benadering en de hoge kwaliteit van hun fietsen. De e-bikes van Stella zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar, met modellen die ontworpen zijn voor zowel stedelijke als recreatieve fietsers.

De mogelijkheid om thuisdemonstraties aan te bieden en uitgebreide garantiepakketten maken deel uit van hun uitstekende klantenserviceโ€‹. Aan de andere kant kan het zijn dat sommige klanten de fietsen als minder aantrekkelijk ervaren vanwege eventuele beperkingen in geavanceerde functies of esthetische voorkeuren, maar dat zijn eerder persoonlijke voorkeuren.

De doelgroep van Stella bestaat uit een breed spectrum van gebruikers. Dit varieert van jonge scholieren die een betrouwbare fiets nodig hebben voor hun dagelijkse ritten naar school, tot oudere volwassenen die op zoek zijn naar een comfortabele en duurzame fiets voor recreatief gebruik.

Stella elektrische fietsen van 2024

Stella richt zich op verschillende productcategorieรซn, waaronder stads- en tourfietsen. Populaire modellen zijn onder andere de Stella Livorno, Stella Morena en Stella Vicenza. Deze fietsen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van dagelijkse pendelaars, recreatieve fietsers en senioren.

Onze artikels over Stella

Stella fietsen geschiedenis

Stella Fietsen is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2008 door Daan Van Renselaar en Wilco van de Kamp. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nunspeet, Nederland, en richt zich op de productie van elektrische fietsen.

Stella begon met het doel om betaalbare, hoogwaardige elektrische fietsen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Vanaf het begin richtten ze zich op gebruiksvriendelijke ontwerpen en betrouwbare technologie, wat hen onderscheidde van andere fabrikanten. Hun aanpak omvatte directe verkoop aan consumenten, inclusief thuisdemonstraties, wat een unieke klantbeleving bood en hen hielp snel een loyale klantenbasis op te bouwenโ€‹โ€‹.

In de daaropvolgende jaren breidde Stella zijn productlijn uit met verschillende modellen, die elk gericht zijn op specifieke doelgroepen zoals stadsfietsen voor pendelaars, toerfietsen voor recreatieve rijders, en speciale modellen voor senioren. De constante focus op innovatie en klanttevredenheid heeft hen geholpen om hun marktpositie te versterken en een sterke reputatie op te bouwenโ€‹โ€‹.

Tijdslijn van Stella:

  • 2008: Oprichting van Stella Fietsen door Daan Van Renselaar en Wilco van de Kamp in Nunspeet, Nederland.
  • 2010: Introductie van de eerste reeks elektrische fietsen, gericht op zowel stads- als recreatief gebruik.
  • 2012: Uitbreiding van de productlijn met specifieke modellen voor vrouwen en scholieren.
  • 2015: Lancering van een reeks premium e-bikes met geavanceerde technologieรซn zoals geรฏntegreerde batterijen en verbeterde motoren.
  • 2018: Bereik van een mijlpaal van 100.000 verkochte fietsen en verdere uitbreiding van de productiefaciliteiten.
  • 2020: Versterking van de klantenservice met thuisdemonstraties en uitgebreide garantiepakketten.
  • 2022: Stella wordt een van de meest erkende merken in Nederland voor elektrische fietsen, met een breed scala aan modellen.
  • 2023: Verdere internationale uitbreiding en introductie van nieuwe modellen met verbeterde technologieรซnโ€‹โ€‹.

Nieuws over Stella bikes in 2024:

In 2024 blijft Stella Fietsen innoveren en hun aanbod uitbreiden. Recente persberichten geven aan dat Stella nieuwe modellen heeft geรฏntroduceerd, zoals de Stella Livorno Superior MDS en de Stella Vicenza Pro MDS FI, die zijn uitgerust met de nieuwste elektrische motoren en batterijsystemen voor een langere actieradius en betere prestaties. Daarnaast hebben ze verbeterde klantenservice-initiatieven gelanceerd om de ervaring van hun klanten verder te verbeteren. De focus blijft liggen op het bieden van hoogwaardige, betrouwbare e-bikes die aan de behoeften van een breed scala aan gebruikers voldoen .

Stella contact en garantie

Stella Fietsen biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun e-bikes. Bij de aankoop van een nieuwe elektrische fiets biedt Stella standaard een garantieperiode van vijf jaar op het frame en de vaste voorvork. Daarnaast is er een garantie van drie jaar op de Eleon-accu’s en twee jaar op Bosch en Shimano accu’s. Andere losse onderdelen, zoals motoren en displays, vallen ook onder een garantie van vijf jaar, mits de fiets regelmatig onderhouden wordt en correct gebruikt wordtโ€‹.

Het garantiebeleid van Stella dekt materiaal-, fabricage- en montagefouten. Indien er binnen de garantieperiode iets stuk gaat, repareert of vervangt Stella het defecte onderdeel kosteloos. Dit kan ook betekenen dat het vervangende onderdeel niet nieuw, maar gebruikt of gereviseerd is. Het is belangrijk op te merken dat slijtageonderdelen, zoals kettingen, banden en remblokken, uitgesloten zijn van de garantie. Ook vervalt de garantie bij onjuist gebruik, schade door ongevallen of reparaties door derdenโ€‹โ€‹.

Contactinformatie van Stella Fietsen:

Social Media:

Stella biedt niet alleen een breed scala aan e-bikes, maar ook een uitstekende klantenservice, waaronder proefritten aan huis en reparatieservices