Home Merken Zerode

Zerode

Door Slim Abid
Zerode mountainbikes merk informatie

Zerode fietsen

 • Opgericht: 2001
 • Land: Nieuw-Zeeland
 • Assortiment: Trail-, enduro- en downhill-mountainbikes
 • Prijssegment: Hoge prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk bekend om zijn geavanceerde versnellingsbaktechnologie, lage onderhoudsvereisten en uitstekende prestaties.
 • Uitstraling: Duurzaam en hoogwaardig, met een focus op prestatieverbetering en betrouwbaarheid.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met geavanceerde technologieën zoals de Pinion versnellingsbak en Gates Carbon Drive systeem.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructies en onderdelen die ontworpen zijn voor langdurig gebruik en minimale onderhoudsbehoeften.
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Zerode ?

Zerode is een Nieuw-Zeelands fietsbedrijf dat zich richt op het ontwerpen en produceren van high-end mountainbikes. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Rob Metz, een gepassioneerde mountainbiker en werktuigbouwkundig ingenieur.

Zerode staat bekend om zijn innovatieve benadering van mountainbike-fietstechnologie, met name door het gebruik van een versnellingsbaksysteem in plaats van traditionele derailleurversnellingen.

Wat maakt Zerode goed of uniek?

Wat Zerode-fietsen onderscheidt, is hun gebruik van de Pinion-versnellingsbak en het Gates Carbon Drive-systeem. Deze technologieën bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele ketting- en derailleursystemen. Een ander uniek aspect van Zerode-fietsen is de centralisatie van de versnellingsbak in het frame, wat leidt tot een lagere ongeveerde massa en daardoor betere veringprestaties​​.

Zerode richt zich op serieuze mountainbikers en professionals die hoge eisen stellen aan de prestaties en betrouwbaarheid van hun fietsen. Hun producten vallen in het hogere prijssegment, met prijzen die variëren van ongeveer €4895 voor basisuitvoeringen tot meer dan €8395 voor de luxere modellen. Deze doelgroep waardeert de innovatieve technologie, duurzaamheid en het lage onderhoud van Zerode-fietsen, en is bereid een premium prijs te betalen voor deze voordelen​.

Zerode Mountainbikes van 2024

 

Onze artikels over Zerode

Zerode geschiedenis

Zerode is een Nieuw-Zeelands bedrijf, opgericht in 2001 door Rob Metz, een gepassioneerde mountainbiker en werktuigbouwkundig ingenieur. Metz begon zijn reis in de wereld van mountainbikes in de jaren ’90, gedreven door de wens om de prestaties en betrouwbaarheid van zijn fietsen te verbeteren.

Zijn inspanningen resulteerden in het oprichten van Zerode, een merk dat bekend staat om zijn innovatieve gebruik van versnellingsbaktechnologie in plaats van de traditionele derailleurversnellingen. Deze aanpak biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van onderhoud, duurzaamheid en rijervaring​.

Tijdslijn van Zerode

 • 2001: Oprichting van Zerode door Rob Metz in Nieuw-Zeeland.
 • 2005-2006: Metz experimenteert met de eerste zelfgebouwde versnellingsbakken en hoogpivoterende frames.
 • 2011: Lancering van de Zerode G1, de eerste productiefiets van het merk, die snel een reputatie opbouwt voor uitstekende vering en betrouwbaarheid.
 • 2016: Introductie van de Taniwha, een baanbrekende trailbike met de Pinion-versnellingsbak en Gates Carbon Drive-systeem.
 • 2018: Zerode breidt uit naar de Europese markt met een kantoor in Nederland om de groeiende vraag in Europa te ondersteunen.
 • 2020: Lancering van de Katipo, een endurobike die verder bouwt op het succes van de Taniwha en innovatieve technologieën introduceert.
 • 2023: Voortdurende ontwikkeling en verfijning van de bestaande modellen, met nadruk op verbeterde prestaties en duurzaamheid​​.

Nieuws over Zerode in 2024

In 2024 heeft Zerode meerdere belangrijke aankondigingen gedaan die hun positie als innovatief merk in de mountainbike-industrie verder versterken. Een van de opvallendste aankondigingen is de samenwerking met professionele rijders zoals Sam Blenkinsop en Taylor Vernon, die het merk vertegenwoordigen in internationale competities zoals de Wereldbeker Downhill.

Daarnaast heeft Zerode in 2024 nieuwe modelupdates en technologische verbeteringen aangekondigd voor hun bestaande lijnen. De focus ligt op het verbeteren van de rijervaring door de introductie van nieuwe materialen en verfijnde ontwerpdetails. Bijvoorbeeld, de G3 Downhill-fiets heeft verbeterde vering en geometrie, wat zorgt voor nog betere prestaties op uitdagende terreinen.

Ook blijven ze hun unieke versnellingsbaktechnologie promoten, die hen onderscheidt van de concurrentie door een stillere, soepelere en onderhoudsvriendelijke rijervaring te bieden.

Zerode contact en garantie

Zerode Bikes biedt een uitgebreide garantie op hun frames, wat bijdraagt aan hun reputatie van kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle Zerode-frames komen met een levenslange garantie tegen fabricagefouten in materialen en vakmanschap, mits de fiets onderhouden wordt en binnen de beoogde gebruiksgrenzen blijft. De garantie is alleen van toepassing op de originele eigenaar met een bewijs van aankoop en dekt geen slijtage, schade door onjuist onderhoud of ongevallen​.

Garantie voorwaarden Zerode

 • Levenslange garantie: Geldig voor productiefouten en alleen van toepassing op frames en machinaal bewerkte onderdelen.
 • Uitsluitingen: Slijtage, lakwerk (2 jaar garantie op lakdefecten), schade door onvoldoende onderhoud, ongelukken en andere vormen van misbruik vallen niet onder de garantie.
 • Garantieproces: Zerode vraagt meestal om foto’s van de schade om een claim te beoordelen. In zeldzame gevallen kan gevraagd worden het beschadigde deel op te sturen, waarbij de eigenaar verantwoordelijk is voor de verzendkosten, die vergoed worden als de claim wordt goedgekeurd​ (Zerode Bikes)​.

Contactinformatie:

Zerode Bikes heeft ook een Europese vestiging in Nederland, wat het voor Europese klanten gemakkelijker maakt om contact op te nemen en ondersteuning te krijgen.