Home Merken Simplon

Simplon

Door Slim Abid
simplon elektrische fietsen merk informatie

Simplon fietsen

 • Opgericht: 1961
 • Land: Oostenrijk
 • Assortiment: E-MTB’s, e-gravel bikes, e-trekking fietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Oostenrijks merk bekend om hoogwaardige, duurzame e-bikes met geavanceerde technologieën
 • Uitstraling: Elegant en robuust, met een nadruk op precisie en vakmanschap
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op geavanceerde materialen zoals carbon en state-of-the-art technologie
 • Levensduur: Hoog, met handgemaakte frames die ontworpen zijn voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Simplon ?

Simplon is een Oostenrijks fietsmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige elektrische fietsen. Opgericht in 1961, heeft het bedrijf meer dan 60 jaar ervaring in de fietsindustrie en is het gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van e-bikes.

De productiefaciliteiten van Simplon bevinden zich in Oostenrijk, waar ze gebruik maken van geavanceerde technologieën en materialen om fietsen van topkwaliteit te maken. Simplon onderscheidt zich door zijn focus op innovatie en precisie, met bijzondere aandacht voor carbon frames en hoogwaardige componenten.

Wat maakt Simplon fietsen goed of uniek?

Wat Simplon-fietsen goed maakt, is hun inzet voor precisie en kwaliteit. De fietsen zijn handgemaakt met nauwkeurigheid en vakmanschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde materialen zoals carbon. Daarnaast biedt Simplon maatwerkopties.

Dit resulteert in lichte, maar sterke frames die optimale prestaties bieden. Daarnaast zijn Simplon-fietsen uitgerust met state-of-the-art technologie, zoals de nieuwste e-bike motoren en batterijtechnologieën, wat zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring.

Een mogelijk nadeel van Simplon-fietsen kan zijn dat ze in het hogere prijssegment vallen, waardoor ze minder toegankelijk zijn voor consumenten met een beperkt budget. De focus op hoogwaardige materialen en technologieën kan de prijs opdrijven​.

Simplon elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Simplon

Simplon geschiedenis

Simplon is een gerenommeerd Oostenrijks fietsmerk, opgericht in 1961 in Hard, Vorarlberg. Het bedrijf begon als een kleine werkplaats waar traditionele fietsen werden geproduceerd. In de jaren ’70 en ’80 groeide Simplon uit tot een vooraanstaande producent van hoogwaardige racefietsen en mountainbikes. Deze groei werd mede mogelijk gemaakt door de voortdurende investering in innovatie en technologie, waardoor Simplon bekend kwam te staan om zijn precisie en kwaliteit.

In de jaren ’90 introduceerde Simplon de eerste carbon frames, wat een grote stap voorwaarts was in de fietsindustrie. Deze frames combineerden lichtgewicht met duurzaamheid, wat de prestaties van de fietsen aanzienlijk verbeterde.

Met de opkomst van e-bikes in de jaren 2000, begon Simplon ook elektrische fietsen te ontwikkelen. Deze e-bikes werden gekenmerkt door dezelfde hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën die het merk beroemd hadden gemaakt.

Door de jaren heen heeft Simplon talrijke prijzen en erkenningen ontvangen voor hun innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft altijd gefocust op het bieden van maatwerkoplossingen, waardoor klanten hun fietsen kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Tijdslijn van Simplon

 • 1961: Oprichting van Simplon in Hard, Oostenrijk.
 • 1970s-1980s: Groei naar een vooraanstaande producent van racefietsen en mountainbikes.
 • 1990s: Introductie van de eerste carbon frames.
 • 2000s: Start met de productie van e-bikes.
 • 2010s: Uitbreiding van het assortiment met geavanceerde e-mountainbikes en e-gravel bikes.
 • 2023: Introductie van nieuwe modellen zoals de Pavo IV en de Rapcon PMAX Pinion​.

Nieuws over Simplon in 2024

In 2024 blijft Simplon zijn positie als innovatief marktleider versterken door de introductie van nieuwe modellen en technologieën. Een van de hoogtepunten is de lancering van de Pavo IV, een ultralichte aero-racer met geoptimaliseerde aerodynamica en geavanceerde carbon frames. Deze fiets is ontworpen voor zowel prestaties als veelzijdigheid, ideaal voor zowel klim- als vlakke trajecten.

Daarnaast introduceert Simplon de Rapcon PMAX Pinion, een revolutionaire e-mountainbike met een geïntegreerd motor-en-versnellingssysteem. Deze fiets biedt een centrale gewichtsverdeling en is beschikbaar in varianten met verschillende veerwegopties, wat zorgt voor ongeëvenaarde rijprestaties op uitdagende terreinen.

In 2024 zal Simplon ook deelnemen aan verschillende fietsevenementen, zoals Eurobike 2024, de VELO Berlin, het E-Bike Festival in Dortmund, en de E-Bike Days in München.

Simplon contact en garantie

Simplon biedt uitgebreide garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat klanten jarenlang plezier hebben van hun fietsen. Voor de frames en vaste vorken van Simplon geldt een standaardgarantie van vier jaar vanaf de aankoopdatum, die kan worden verlengd tot zes jaar indien de fiets binnen 20 dagen na aankoop online wordt geregistreerd. Deze garantie dekt materiaal- en fabricagefouten. Voor onderdelen geldt een garantie van twee jaar.

Om in aanmerking te komen voor de verlengde garantie, moet de oorspronkelijke koper de fiets registreren op de website van Simplon en het aankoopbewijs bewaren. De garantie is niet overdraagbaar en geldt alleen voor de eerste eigenaar. Bovendien moeten alle bewegende delen na 100-200 kilometer worden gecontroleerd en opnieuw worden afgesteld, wat moet worden bevestigd in het serviceboekje van de fiets.

De garantie dekt geen schade veroorzaakt door ongevallen, oneigenlijk gebruik, of reparaties uitgevoerd door niet-geautoriseerde dealers. Ook normale slijtageonderdelen zoals banden, kettingen en remblokken vallen buiten de garantie. Bij een garantieclaim kan Simplon ervoor kiezen om defecte onderdelen te repareren of te vervangen, waarbij eventueel een opvolgeronderdeel kan worden gebruikt als het originele onderdeel niet meer beschikbaar is​ (Simplon)​​ (Simplon)​​ (Simplon)​.

Simplon Contactinformatie

Simplon biedt verschillende manieren om in contact te komen voor vragen, ondersteuning en advies. Hier zijn de belangrijkste contactgegevens:

Voor specifieke vragen of ondersteuning kunnen klanten ook gebruik maken van het contactformulier op de website, waar ze hun naam, e-mailadres en bericht kunnen invullen om hulp te krijgen van het Simplon serviceteam.

Op sociale media is Simplon actief op de volgende platforms: