Home Merken Serial 1

Serial 1

Door Slim Abid
Serial 1 elektrische fietsen

Serial 1  (by Harley Davidson) fietsen

 • Opgericht: 2020
 • Land: Verenigde Staten
 • Assortiment: Stadsfietsen en mountainbikes
 • Prijssegment: Gemiddeld tot Hoge prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om hoogwaardige, premium e-bikes met innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologie, gebaseerd op Harley-Davidson’s lange ervaring in tweewielige voertuigen.
 • Uitstraling: Premium en innovatief, met een focus op gebruiksvriendelijkheid en laag onderhoud.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met nadruk op balans, handling en duurzaamheid.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste ontwerpen en onderdelen van hoge kwaliteit.
 • Klantendienst: Goed, met ondersteuning via dealers en servicecentra in de VS en Europa.
 • Dienst na verkoop: Goed, met mogelijkheden voor onderhoud en ondersteuning via dealers en officiële servicecentra.

Wie of wat is Serial 1 ?

Serial 1 is een merk van elektrische fietsen dat oorspronkelijk in 2020 door Harley-Davidson werd gelanceerd. Het merk is vernoemd naar Harley-Davidson’s oudste bekende motorfiets, “Serial Number One,” en is ontstaan als een intern project binnen Harley-Davidson’s Product Development Center in Milwaukee, Wisconsin.

Serial 1 richt zich op het combineren van Harley-Davidson’s uitgebreide ervaring in tweewielige voertuigen met moderne e-bike technologie om innovatieve en hoogwaardige elektrische fietsen te creëren.

Wat maakt Serial 1 fietsen goed of uniek?

Wat een Serial 1 goed maakt, zijn verschillende unieke kenmerken die het merk onderscheiden in de markt. Ten eerste maakt Serial 1 gebruik van Harley-Davidson’s expertise in voertuigbalans en handling, wat resulteert in fietsen die zeer stabiel en gemakkelijk te besturen zijn. De fietsen zijn ontworpen met een laag zwaartepunt en een centraal geplaatste batterij, wat zorgt voor optimale balans en controle. Daarnaast zijn alle fietsen uitgerust met duurzame en onderhoudsarme onderdelen, zoals de Gates riemaandrijving en de Enviolo Automatiq traploze versnellingsnaaf, die automatisch schakelt en altijd de juiste versnelling kiest​.

Een mogelijke nadelen van Serial 1 fietsen zijn hun gewicht en prijs. De fietsen, zoals de RUSH/CTY modellen, zijn relatief zwaar vanwege hun robuuste frame en brede banden. Daarnaast vallen de fietsen in het hogere prijssegment.

De Unique Selling Point (USP) van Serial 1 ligt in hun combinatie van Harley-Davidson’s erfgoed en innovatieve e-bike technologie. Dit omvat een uitzonderlijke rijervaring dankzij de geavanceerde voertuigtechnologie die rechtstreeks is afgeleid van Harley-Davidson’s motorfietsen. De fietsen zijn ontworpen om een hoogwaardige en onderhoudsarme rijervaring te bieden, met geïntegreerde verlichting, interne kabels en hoogwaardige componenten.

Serial 1 elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Serial 1

Serial 1 geschiedenis

Serial 1 is een merk van elektrische fietsen dat in 2020 door Harley-Davidson werd opgericht. De naam Serial 1 verwijst naar Harley-Davidson’s oudste bekende motorfiets, “Serial Number One.” Het merk werd ontwikkeld als een intern project binnen het Product Development Center van Harley-Davidson in Milwaukee, Wisconsin.

Dit project begon in 2018 met een klein team van enthousiaste motor- en fietsdeskundigen die de beste en meest capabele e-bikes wilden ontwerpen en ontwikkelen. Serial 1 werd uiteindelijk een onafhankelijke dochteronderneming van Harley-Davidson in 2020, wat de flexibiliteit en focus bood om specifiek op de e-bike markt te richten​.

Tijdslijn van Serial 1

 • 2018: Start van het e-bike project binnen Harley-Davidson’s Product Development Center.
 • 2020: Officiële oprichting van Serial 1 als een onafhankelijke dochteronderneming van Harley-Davidson.
 • 2020: Introductie van de eerste e-bike modellen, waaronder de MOSH/CTY en RUSH/CTY, geïnspireerd door Harley-Davidson’s motorfietsontwerpen.
 • 2021: Uitbreiding van de beschikbaarheid van de e-bikes naar Europa.
 • 2023: Overname van Serial 1 door LEV Manufacturing en Lane VC, met een verschuiving van de productie naar Florida om kosten te verlagen en de toegankelijkheid voor Amerikaanse consumenten te verbeteren​.

Nieuws over Serial 1 in 2024

In 2024 heeft Serial 1 enkele belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. In een persbericht in november 2023 werd aangekondigd dat Serial 1 was overgenomen door LEV Manufacturing, een in Florida gevestigde fabrikant van lichte elektrische voertuigen, en Lane VC, een mobiliteitsgerichte investeringsfirma.

Deze overname omvatte de verhuizing van de productie van Taiwan naar de Verenigde Staten, wat zou resulteren in lagere productiekosten en lagere verkoopprijzen voor consumenten.

Daarnaast wordt verwacht dat deze verschuiving ook meer banen in de VS zal creëren en de service- en ondersteuningsteams in het land zal versterken. Serial 1 en LEV Manufacturing benadrukten dat de samenwerking de productie-efficiëntie zou verhogen en de toegankelijkheid van premium e-bikes zou verbeteren.

Serial 1 contact en garantie

Serial 1 biedt verschillende garantieopties voor hun e-bikes om ervoor te zorgen dat klanten beschermd zijn tegen fabricagefouten en andere problemen. De belangrijkste garantievoorwaarden zijn als volgt:

 • 2 Jaar Garantie op de Batterij: De batterijen van Serial 1 worden gedurende twee jaar vanaf de aankoopdatum gedekt tegen fabricagefouten in materialen en vakmanschap. Deze garantie dekt echter geen schade door stroomstoten, onjuist gebruik van de oplader, onjuist onderhoud of andere vormen van misbruik zoals water- of fysieke schade​.
 • 30 Dagen Garantie op Onderdelen: Onderdelen die door Serial 1 aan de eigenaar worden geleverd, zijn gedurende 30 dagen vanaf de verzenddatum gedekt tegen fabricagefouten in materialen en vakmanschap. Dit geldt ook voor vervangende batterijen die op elk moment worden gekocht en die een garantie van twee jaar hebben​.
 • 30 Dagen Volledige Vervangingsgarantie: Binnen de eerste 30 dagen na aankoop zal Serial 1, naar eigen goeddunken en op eigen kosten, defecte fietsen of onderdelen repareren of vervangen, mits het defect te wijten is aan een groot defect. Arbeids- en verzendkosten worden alleen tijdens deze initiële 30 dagen van eigendom gedekt.

Voor alle garantieclaims moeten klanten hun fiets registreren bij Serial 1 en een aankoopbewijs kunnen overleggen.

Contactinformatie

Serial 1 biedt verschillende manieren om in contact te komen voor ondersteuning, aankopen en andere vragen: