Home Merken Puch Bikes

Puch Bikes

Door Slim Abid
puch bikes elektrische fietsen merk info

Puch fietsen

 • Opgericht: 1899
 • Land: Oostenrijk
 • Assortiment: Stadsfietsen, Trekkingfietsen, SUV-fietsen, Mountainbikes, Vakantiefietsen
 • Prijssegment: Midden- tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Betrouwbaar en duurzaam merk, bekend om hoogwaardige componenten en robuuste constructie
 • Uitstraling: Traditioneel en innovatief, met een focus op kwaliteit en comfort
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van componenten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bosch, Shimano en Bafang
 • Levensduur: Hoog, met robuuste ontwerpen geschikt voor dagelijks intensief gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met een uitgebreid netwerk van distributie- en ervaringscentra in Europa
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een sterke focus op klanttevredenheid en ondersteuning na aankoop

Wie of wat is Puch bikes?

Puch Bikes is een historisch merk dat in 1899 in Oostenrijk werd opgericht door Johann Puch. Het merk heeft een lange en rijke geschiedenis in de productie van verschillende soorten voertuigen, waaronder fietsen, motorfietsen en bromfietsen.

Tegenwoordig richt Puch zich voornamelijk op de productie van fietsen en e-bikes, met een breed assortiment dat varieert van stadsfietsen en trekkingfietsen tot SUV-fietsen en mountainbikes. Het merk staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, met een sterke focus op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Wat maakt Puch goed of uniek?

Wat Puch Bikes goed maakt, is hun toewijding aan het gebruik van hoogwaardige componenten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bosch, Shimano en Bafang.

De fietsen zijn ontworpen voor dagelijks gebruik en zijn geschikt voor een breed scala aan fietsomstandigheden, van stedelijke omgevingen tot meer avontuurlijke terreinen.

De unieke verkooppunten van Puch liggen in hun rijke erfgoed, hoogwaardige componenten en de robuustheid van hun fietsen. Hun lange geschiedenis en traditie in de fietsindustrie geven het merk een zekere mate van prestige en vertrouwen onder consumenten. Bovendien biedt Puch een breed scala aan modellen die inspelen op verschillende fietswensen, van dagelijks woon-werkverkeer tot sportieve en recreatieve fietstochten.

Puch elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Puch

Puch geschiedenis

Puch Bikes werd opgericht in 1899 door Johann Puch in Oostenrijk. Het bedrijf begon als een fabrikant van fietsen en groeide al snel uit tot een toonaangevende producent van motorfietsen, bromfietsen en scooters. Gedurende de 20e eeuw verwierf Puch een sterke reputatie voor kwaliteit en innovatie, met een breed scala aan voertuigen die populair waren in Europa en daarbuiten. Het merk speelde een belangrijke rol in de opkomst van de tweewielercultuur in de jaren ’50 en ’60, vooral in Oostenrijk en Nederland.

Na de Tweede Wereldoorlog breidde Puch zijn productie uit met nieuwe modellen en technologieën, waaronder de ontwikkeling van de beroemde Puch Maxi, een populaire bromfiets die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. In de jaren ’80 diversifieerde Puch verder met de introductie van mountainbikes en andere soorten fietsen. Ondanks veranderingen in eigendom en markttrends bleef Puch zich aanpassen en innoveren, waardoor het merk zijn positie in de fietsindustrie kon behouden.

Tijdslijn van Puch Bikes

 • 1899: Oprichting van Puch door Johann Puch in Oostenrijk.
 • 1901: Begin van de productie van motorfietsen.
 • 1930s: Puch groeit uit tot een belangrijke speler in de Europese tweewielermarkt.
 • 1952: Lancering van de Puch 125cc motorscooter.
 • 1960s: Puch mopeds worden populair in Oostenrijk en Nederland, vooral de Puch Maxi.
 • 1983: Joint ventures met Volkswagen en Fiat voor de productie van auto-onderdelen.
 • 1987: Puch wordt overgenomen door Piaggio & C. SpA.
 • 1990s: Focus op de productie van fietsen en mountainbikes.
 • 2019: Puch viert 120 jaar geschiedenis en richt zich op uitbreiding in Europa.
 • 2023: Puch introduceert e-bikes met de nieuwste technologieën en componenten van Bosch, Shimano en Bafang.

Nieuws van Puch Bikes in 2024

In 2024 heeft Puch Bikes verschillende spannende aankondigingen gedaan. Tijdens de Eurobike Frankfurt, een van de grootste fietsbeurzen ter wereld, introduceerde Puch een slimme verbonden e-bike, een nieuwe toevoeging aan hun al uitgebreide assortiment. Deze e-bike is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder geïntegreerde navigatie, real-time prestatiemonitoring en een geavanceerd anti-diefstalsysteem.

Daarnaast heeft Puch de E-Symphony Active 400 N7 gelanceerd, een model dat de nadruk legt op comfort en prestaties, speciaal ontworpen voor stedelijke forenzen. Dit model is uitgerust met een Bosch middenmotor en een Shimano Nexus 7-speed interne naafversnelling, wat zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring.

Ook heeft Puch aangekondigd dat ze hun distributienetwerk in Europa verder zullen uitbreiden, met nieuwe ervaringscentra in Duitsland, Nederland en België, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om de nieuwste modellen uit te proberen en persoonlijke service te ontvangen.

Puch contact en garantie

Puch Bikes biedt een uitgebreide garantie op hun producten om de klanttevredenheid te waarborgen. De garantievoorwaarden dekken meestal fabrieksfouten en defecten die optreden bij normaal gebruik van de fiets. Specifieke details over de garantieduur kunnen variëren afhankelijk van het model en het type fiets.

Over het algemeen bieden zij een garantie van twee jaar op elektrische systemen en een langere garantieperiode op het frame, vaak tot vijf jaar. Voor de exacte details van de garantie is het raadzaam om de bijgeleverde documentatie van de fiets te raadplegen of contact op te nemen met een erkende Puch-dealer​​.

Contactinformatie van Puch Bikes

Puch Bikes is te bereiken via verschillende kanalen voor klantenservice en ondersteuning. Hun officiële website is www.puch-bikes.com, waar je uitgebreide informatie kunt vinden over hun assortiment, garantie en andere diensten. Voor specifieke vragen of ondersteuning kun je ook contact opnemen via e-mail op info@moveandmore.nl.

Wat betreft sociale media, Puch is actief op verschillende platforms om hun klanten te informeren en te ondersteunen:

Deze kanalen bieden updates over nieuwe producten, evenementen en andere relevante informatie, evenals een manier voor klanten om in contact te komen met het merk.