Home Merken Patrol Mountain

Patrol Mountain

Door Slim Abid
patrol elektrische fietsen merk informatie

Patrol fietsen

 • Opgericht: 1964
 • Land: Indonesië
 • Assortiment: Mountainbikes, e-mountainbikes, kinderfietsen, gravelbikes
 • Prijssegment: Middel tot hoog
 • Reputatie: Innovatief en hoogwaardig merk, bekend om zijn compromisloze mountainbikes en aandacht voor detail. Gebruikt feedback van Australische rijders voor continue verbetering.
 • Uitstraling: Simpel, robuust en gericht op avontuur en rijplezier. Gericht op prestaties en betrouwbaarheid voor rijders van alle niveaus.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid, innovatie en gebruiksgemak.
 • Levensduur: Hoog, met aandacht voor robuuste constructie en hoogwaardige componenten.
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service en ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met langdurige ondersteuning en focus op klanttevredenheid.

Wie of wat is Patrol?

Patrol Mountain is een familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in Indonesië en werd opgericht in 1964 onder de naam United Bicycle Co. In 1991 begon het bedrijf met de productie van hun eigen fietsen en in 2013 lanceerde Arifin Tedja, de kleinzoon van de oprichters, het merk Patrol als een hoogwaardig internationaal fietsmerk.

Patrol Mountain is gevestigd in Jakarta en heeft diepe wortels in Australië, waar het gebruik maakt van Australische rijders om hun fietsen te testen en te ontwikkelen​.

Wat maakt Patrol fietsen goed of uniek?

Wat Patrol fietsen goed maakt, is hun toewijding aan hoogwaardige prestaties en innovatie. Het merk richt zich uitsluitend op mountainbikes, e-mountainbikes, kinderfietsen en gravelbikes, en vermijdt bewust de productie van stads- of racefietsen om hun expertise en middelen volledig te concentreren op off-road fietsen.

Ze zijn bekend om hun compromisloze benadering en de inzet van geavanceerde technologieën en componenten. Patrol maakt gebruik van feedback van ervaren rijders en blijft voortdurend innoveren om aan de hoge eisen van zowel professionele als recreatieve mountainbikers te voldoen.

Ze bieden fietsen aan die zijn ontworpen om extreme terreinen aan te kunnen en die tegelijkertijd eenvoudig en plezierig zijn in gebruik. Hun fietsen zijn uitgerust met hoogwaardige componenten en geavanceerde technologieën, zoals de Shimano EP8 motor in hun e-bikes.

Het prijssegment van Patrol Mountain bevindt zich in het middelhoge tot hoge bereik. Patrol richt zich op een breed publiek, van professionele atleten tot recreatieve rijders en jonge fietsers.

Patrol elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Patrol

Patrol geschiedenis

Patrol Mountain heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die begint in 1964. Oorspronkelijk opgericht onder de naam United Bicycle Co in Indonesië, werd het bedrijf geleid door een familie die gepassioneerd was over fietsen.

In 1991 begon United Bicycle Co met het produceren van hun eigen fietsen, een stap die hun toewijding aan kwaliteit en innovatie benadrukte.

In 2013 nam Arifin Tedja, de kleinzoon van de oprichters, het voortouw en transformeerde het bedrijf door het merk Patrol te introduceren, gericht op het internationale hoogsegment van de fietsenmarkt​.

De tijdslijn van Patrol

 • 1964: Oprichting van United Bicycle Co in Indonesië.
 • 1991: Start van de eigen productie van fietsen.
 • 2013: Lancering van het merk Patrol door Arifin Tedja, gericht op high-end mountainbikes en e-bikes.
 • 2014: Patrol begint zijn internationale expansie, waarbij het zich richt op markten in Australië en andere landen.
 • 2018: Introductie van geavanceerde e-mountainbikes met high-performance motoren.
 • 2020: Patrol krijgt erkenning voor zijn innovatieve ontwerpen en betrouwbaarheid in de mountainbike-industrie.
 • 2022: Verdere uitbreiding van het productaanbod met gravelbikes en verbeterde kinderfietsen.
 • 2023: Lancering van nieuwe modellen zoals de E-Six en E-Seven, die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en componenten​.

In 2024 heeft Patrol zich niet alleen gefocust op het verbeteren van hun producten, maar ook op het versterken van hun aanwezigheid in de markt. Een belangrijke persmededeling van begin 2024 kondigde aan dat Patrol Mountain nu exclusief wordt gedistribueerd door GAS Imports in Australië.

Een andere belangrijke aankondiging in 2024 was de introductie van de E-Six S-Spec, een geavanceerde e-mountainbike die is ontworpen voor de meest veeleisende trails. Deze fiets maakt gebruik van de nieuwste Shimano EP8 motor, die zorgt voor een krachtige en soepele rijervaring, en is uitgerust met hoogwaardige componenten zoals FOX vering en Magura remmen​.

Patrol contact en garantie

Patrol Mountain biedt een uitgebreide garantie om ervoor te zorgen dat klanten vertrouwen hebben in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun fietsen. De garantievoorwaarden zijn als volgt:

 • 5 jaar garantie: Dit geldt voor alle frames en achterbruggen op volledig geveerde fietsen.
 • 2 jaar garantie: Deze garantie dekt de werkende onderdelen van de fiets, evenals de motor, controller en batterijpakket van elektrische fietsen (of 600 ladingen, wat het eerst komt), zoals gespecificeerd door de componentenfabrikant.

Om een garantieclaim in te dienen, moeten klanten contact opnemen met een geautoriseerde dealer of distributeur en een aankoopbewijs overleggen. De garantie dekt geen normale slijtage, onjuiste montage, onjuist onderhoud, of schade door ongelukken, misbruik of nalatigheid.

De garantie is alleen geldig voor de oorspronkelijke koper en is niet overdraagbaar. Klanten kunnen voor garantieclaims een e-mail sturen naar sean@patrolmountain.com.au om een garantieformulier te ontvangen. Voor meer gedetailleerde informatie over de garantievoorwaarden kunt u de garantiepagina van Patrol Mountain bezoeken​​.

Contactinformatie van Patrol Mountain

Voor vragen, ondersteuning of verdere informatie kunnen klanten contact opnemen met Patrol Mountain via verschillende kanalen: