Home Merken Omnium

Omnium

Door Slim Abid
omnium elektrische cargofietsen merk informatie

Omnium fietsen

 • Opgericht: 2012
 • Land: Denemarken
 • Assortiment: Cargo fietsen, Mini-Max fietsen, Mini fietsen, CXC fietsen, Elektrische fietsen
 • Prijssegment: Middel tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Deens merk bekend om hoogwaardige, wendbare en duurzame cargofietsen. Winnaar van de Sea Otter Classic Best of Show Award in 2024.
 • Uitstraling: Duurzaam en veelzijdig, met nadruk op functionaliteit en hoogwaardig ontwerp.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van geavanceerde materialen zoals titanium en robuuste constructie.
 • Levensduur: Hoog, met sterke en duurzame frames die ontworpen zijn voor langdurig gebruik.
 • Klantendienst: Uitstekend, met wereldwijde distributie en ondersteuning voor maatwerk en specifieke klantbehoeften.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Omnium bicycles?

Omnium is een Deens bedrijf, opgericht in 2012 door Jimmi “Jumbo” Bargisen, een voormalige fietskoerier. Omnium specialiseert zich in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige cargo fietsen die bedoeld zijn om zware en omvangrijke ladingen te vervoeren, terwijl ze toch het rijgevoel van een normale fiets behouden. Het bedrijf is gevestigd in Kopenhagen en heeft zich gepositioneerd als een innovator in de cargofietsindustrie, met een sterke focus op duurzaamheid en functionaliteit.

Wat maakt Omnium cargofietsen goed of uniek?

Wat Omnium goed maakt, is hun toewijding aan kwaliteit en innovatie. De fietsen zijn ontworpen om zowel robuust als wendbaar te zijn, wat ze ideaal maakt voor stedelijk gebruik. Ze wijken af van de typische cargofietsen, maar steeds vaker adopteren andere merken het ontwerp van de ondertussen populaire Omnium cargofietsen.

Ze gebruiken hoogwaardige materialen zoals titanium voor bepaalde modellen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en lichtgewicht eigenschappen van de fietsen. Een ander sterk punt van Omnium is hun aandacht voor detail en gebruiksgemak; de fietsen zijn ontworpen om gemakkelijk aan te passen en te onderhouden, wat ze zeer aantrekkelijk maakt voor dagelijks gebruik.

De fietsen van Omnium rijden als normale fietsen ondanks hun capaciteit om zware ladingen te dragen, wat te danken is aan het slimme ontwerp en de stabiele constructie. Ze bestaan elektrisch, maar ook niet-elektrisch is de Omnium zeer populair.

Omnium richt zich op een breed scala aan klanten, waaronder stedelijke forenzen, gezinnen en bedrijven. Hun doelgroep bestaat uit mensen die op zoek zijn naar duurzame, praktische en milieuvriendelijke transportoplossingen. Wat betreft het prijssegment, vallen de fietsen van Omnium in de middel- tot hogere prijsklasse.

Omnium elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Omnium

Omnium geschiedenis

Omnium is een Deens bedrijf, opgericht in 2012 door Jimmi “Jumbo” Bargisen, een voormalige fietskoerier met een passie voor fietsen en innovatie. De oprichting van Omnium was een direct gevolg van de veranderingen in de koeriersindustrie, waar digitale technologieën de behoefte aan traditionele fietskoeriers verminderden.

Bargisen, vastbesloten om zijn liefde voor fietsen voort te zetten, begon met het ontwerpen van een fiets die zware en omvangrijke ladingen kon vervoeren zonder in te boeten aan wendbaarheid en snelheid. Dit leidde tot de ontwikkeling van de eerste Omnium cargo fiets, een model dat sindsdien alleen maar verbeterd en verfijnd is.

Tijdslijn van Omnium

 • 2012: Omnium wordt opgericht door Jimmi Bargisen in Kopenhagen, Denemarken. De eerste prototypes van de Omnium cargo fiets worden ontwikkeld en getest.
 • 2013: De eerste commerciële modellen van de Omnium Cargo fiets worden gelanceerd en ontvangen positieve feedback van gebruikers en de fietsindustrie.
 • 2015: Omnium breidt zijn productlijn uit met de introductie van de Mini-Max en Mini modellen, die ontworpen zijn voor meer compacte en wendbare toepassingen.
 • 2017: Het bedrijf introduceert de CXC, een veelzijdige fiets die geschikt is voor verschillende terreinen en toepassingen buiten het traditionele cargofietsen.
 • 2019: Omnium lanceert de eerste elektrische versie van zijn cargofiets, de E-Cargo V3, uitgerust met de geavanceerde Shimano STEPS EP8 motor.
 • 2020: Het merk breidt zijn aanwezigheid uit naar de internationale markt, met dealers en distributiepunten in verschillende landen wereldwijd.
 • 2021: Omnium blijft innoveren met de introductie van titanium frames, die zorgen voor extra duurzaamheid en gewichtsbesparing.
 • 2022: Het bedrijf wint verschillende prijzen voor innovatie en ontwerp, waaronder erkenningen op grote fietsbeurzen zoals Eurobike.
 • 2023: Omnium introduceert nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor hun fietsen, waaronder verschillende aandrijvingsopties zoals interne versnellingen en riemaandrijving.

Nieuws over Omnium in 2024

In 2024 blijft Omnium zijn positie als marktleider in de cargofietsindustrie versterken. Een belangrijke mijlpaal dit jaar is de ontvangst van de “Best of Show” award tijdens de Sea Otter Classic, een prestigieuze fietsbeurs, voor hun innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten​. Daarnaast kondigt Omnium de aankomst van nieuwe voorraden van hun populaire E-Mini-Max model aan in de Verenigde Staten, met een geplande levering in april 2024​.

Ook in 2024 blijft Omnium zich richten op duurzaamheid en innovatie. Ze hebben nieuwe functies geïntroduceerd in hun E-Cargo V3 modellen, zoals de geïntegreerde Shimano STEPS EP8 aandrijfeenheid en de duurzame Gates Beltdrive aandrijving, wat resulteert in een bijna onderhoudsvrije en zeer efficiënte fietservaring.

Omnium contact en garantie

Omnium biedt een garantie die specifiek gericht is op de oorspronkelijke koper met het originele aankoopbewijs. Voor stalen en titanium frames geldt een garantie van vijf jaar tegen framebreuken, mits de aanbevolen laadlimieten zijn gerespecteerd.

Deze garantie dekt echter niet de normale slijtage, schade door onjuiste montage of gebrek aan onderhoud, installatie van niet-originele onderdelen, aangepaste producten, of schade aan de lak van de frames. Arbeidskosten voor het verwijderen of aanpassen van het product binnen de fietsassemblage worden ook niet gedekt. Omnium moedigt klanten aan om eventuele problemen direct te melden zodat er naar een oplossing gezocht kan worden​​.

Contactinformatie van Omnium

Omnium heeft een breed scala aan contactmogelijkheden voor klantenservice en ondersteuning.

Website:

De officiële website van Omnium is omniumcargo.com. Hier kun je alle informatie vinden over de beschikbare modellen, specificaties, accessoires, en aankoopmogelijkheden.

Social Media:

Omnium is actief op verschillende sociale mediaplatforms om klanten op de hoogte te houden van de nieuwste producten, evenementen en updates:

 • Facebook: Omnium Cargo
 • Instagram: @omniumcargo
 • Twitter: Omnium lijkt niet actief te zijn op Twitter, maar je kunt de nieuwste updates volgen via hun andere sociale mediakanalen.

Email:

Voor directe vragen en ondersteuning kun je contact opnemen via hun e-mailadres: info@omniumcargo.com.