Home Merken KTM

KTM

Door Slim Abid
ktm elektrische fietsen (1)

KTM fietsen

 • Opgericht: 1934 (fietsen sinds de vroege jaren 1960, e-bikes sinds 1994)
 • Land: Oostenrijk
 • Assortiment: e-mountainbikes, trekking e-bikes, urban & city e-bikes, gravel e-bikes, en kinder e-bikes
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Hoogwaardig merk bekend om zijn betrouwbare, veelzijdige e-bikes met geavanceerde Bosch-aandrijfsystemen.
 • Uitstraling: Innovatief en prestatiegericht, met een sterke nadruk op kwaliteit en Europese productie.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van premium componenten zoals Bosch-motoren en Shimano-aandrijvingen.
 • Levensduur: Hoog, dankzij de stevige constructie en hoogwaardige materialen die gebruikt worden in de productie.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en uitgebreide service.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor langdurige ondersteuning en klanttevredenheid.

Wie of wat is KTM ?

KTM, voluit Kronreif & Trunkenpolz Mattighofen, is een Oostenrijks bedrijf dat oorspronkelijk in 1934 werd opgericht door Hans Trunkenpolz als een kleine metaalbewerking- en motorfietsbedrijf. De naam KTM ontstond pas in 1953 na de toetreding van Ernst Kronreif als partner.

KTM staat bekend om zijn motorfietsen, maar begon in de vroege jaren 1960 ook met de productie van fietsen. In de jaren 1990 werd de fietsendivisie een onafhankelijk bedrijf, KTM Fahrrad GmbH, nu bekend als KTM Bike Industries. KTM is een toonaangevende producent van hoogwaardige e-bikes, die bekend staan om hun robuustheid, geavanceerde technologie en veelzijdigheid.

Wat maakt KTM goed of uniek?

Een KTM e-bike wordt geprezen om zijn betrouwbaarheid, krachtige motoren en hoogwaardige componenten. De integratie van Bosch aandrijfsystemen zorgt voor krachtige prestaties en een lange levensduur van de batterij. De kwaliteit van de afwerking en het robuuste ontwerp maken KTM e-bikes geschikt voor zowel stedelijk gebruik als off-road avonturen..

KTM’s unieke verkoopargument (USP) ligt in hun toewijding aan Europese productie en het gebruik van topkwaliteit componenten, zoals Bosch motoren en Shimano versnellingen. Dit resulteert in betrouwbare en duurzame e-bikes die presteren onder verschillende omstandigheden. Het prijssegment van KTM e-bikes ligt in de midden- tot hogere prijsklasse, met modellen variërend van ongeveer €2.700 tot meer dan €7.000​.

KTM elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over KTM

KTM geschiedenis

KTM begon als een klein metaalbewerkingsbedrijf in Oostenrijk, opgericht door Hans Trunkenpolz in 1934. Met de toetreding van Ernst Kronreif in 1953 werd de naam veranderd naar KTM. De productie van fietsen begon in de vroege jaren 1960 en breidde zich uit naar e-bikes in 1994. In de jaren 1990 werd de fietsendivisie een zelfstandig bedrijf, bekend als KTM Fahrrad GmbH. Vandaag de dag is KTM Bike Industries een wereldwijd erkende producent van hoogwaardige e-bikes en fietsen​.

Tijdslijn van KTM:

 • 1934: Hans Trunkenpolz richt een metaalbewerkingsbedrijf op in Mattighofen, Oostenrijk.
 • 1953: Ernst Kronreif treedt toe als partner en de naam KTM ontstaat.
 • Begin jaren 1960: Start van de fietsenproductie.
 • 1994: Introductie van de eerste e-bike.
 • Jaren 1990: Fietsendivisie wordt onafhankelijk als KTM Fahrrad GmbH.
 • 2009: Massaproductie van e-bikes begint.
 • 2023: KTM blijft een toonaangevende producent van e-bikes wereldwijd​​.

News of KTM in 2024

In 2024 kondigde KTM een nieuwe samenwerking aan met Greyville Enterprises voor de distributie van hun fietsen in het Verenigd Koninkrijk. Deze samenwerking zal de beschikbaarheid van KTM e-bikes verbeteren en de merkbekendheid in de Britse markt vergroten. Daarnaast blijven ze innoveren met nieuwe modellen en geavanceerde technologieën, zoals de integratie van de nieuwste Bosch aandrijfsystemen.

KTM contact en garantie

KTM biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun e-bikes, waarbij de garantie doorgaans de frame- en fabrieksfouten dekt. Voor specifieke garantievoorwaarden en duur kun je het beste hun website raadplegen. Contactinformatie voor klantenservice en ondersteuning is te vinden via hun officiële website www.ktm-bikes.at, evenals op hun sociale media-kanalen.