Home Merken Husqvarna

Husqvarna

Door Slim Abid
husqvarna elektrische fietsen

Husqvarna fietsen

 • Opgericht: 1689 (fietsdivisie herstart in 2018)
 • Land: Zweden
 • Assortiment: E-mountainbikes, e-stadsfietsen, en e-trekkingfietsen
 • Prijssegment: Midden tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om hun hoogwaardige en duurzame e-bikes met krachtige motoren en geavanceerde technologie
 • Uitstraling: Strakke, moderne ontwerpen met een focus op zowel esthetiek als functionaliteit
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met aandacht voor ergonomisch design en robuuste constructie
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en geïntegreerde technologie
 • Klantendienst: Uitstekend, met een netwerk van dealers en uitgebreide serviceopties
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en ondersteuning op lange termijn

Wie of wat is Husqvarna ?

Husqvarna is een Zweeds bedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1689. Oorspronkelijk begonnen als een wapensmederij, heeft het merk zich door de eeuwen heen uitgebreid naar verschillende sectoren, waaronder huishoudelijke apparaten, tuinmachines, en motorfietsen.

In 2018 heeft Husqvarna zijn fietsendivisie herstart met een focus op e-bikes, waarbij ze hun ervaring en technologie van motorfietsen toepassen op elektrische fietsen. Dit heeft geresulteerd in een serie hoogwaardige e-bikes die zowel voor stadsgebruik als off-road avonturen zijn ontworpen​.

Wat maakt Husqvarna goed of uniek?

Husqvarna e-bikes staan bekend om hun robuuste bouwkwaliteit en innovatieve technologie. Ze maken gebruik van krachtige middenmotoren en hoge-capaciteit batterijen die lange afstanden mogelijk maken zonder frequente laadbeurten.

De ergonomische ontwerpen zorgen voor een comfortabele rijervaring, terwijl de duurzame materialen, zoals aluminium en koolstofvezel, zorgen voor een lichte maar stevige constructie. De hogere prijs kan een nadeel zijn voor sommige consumenten, en de complexiteit van de technologie kan leiden tot hogere onderhoudskosten​.

Husqvarna e-bikes vallen in het midden tot hoge prijssegment, met instapmodellen vanaf ongeveer $2.500, middenklasse modellen tussen $3.500 en $5.500, en topmodellen boven de $8.000.

Husqvarna elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over Husqvarna

Husqvarna geschiedenis

Husqvarna begon in 1689 als een wapensmederij in Zweden en breidde zich uit naar verschillende industrieën gedurende de volgende eeuwen. In de vroege 20e eeuw begon Husqvarna met de productie van motorfietsen en huishoudelijke apparaten. Het merk werd bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. In 2018, na een lange afwezigheid, herstartte Husqvarna zijn fietsendivisie met een focus op e-bikes, voortbouwend op hun ervaring in de motorfietsindustrie om hoogwaardige elektrische fietsen te leveren​.

Tijdslijn van Husqvarna

 • 1689: Oprichting als wapensmederij in Zweden.
 • 1903: Start productie van motorfietsen.
 • 1959: Begin productie van huishoudelijke apparaten.
 • 2018: Herstart van de fietsendivisie met een focus op e-bikes.
 • 2023: Husqvarna blijft innoveren en uitbreiden in de e-bike markt, met nieuwe modellen en technologieën​.

Nieuws van Husqvarna in 2024

In 2024 heeft Husqvarna verschillende nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder verbeteringen aan hun bestaande Mountain Cross en Hard Cross series. Deze nieuwe modellen beschikken over geavanceerdere motoren en langere batterijduur, evenals verbeterde ergonomische ontwerpen voor een nog comfortabelere rijervaring.

Daarnaast heeft Husqvarna zich gericht op duurzaamheid met de introductie van recyclebare materialen in hun fietsproductie. Ze hebben ook nieuwe partnerships aangekondigd met techbedrijven om smart connectivity features aan hun e-bikes toe te voegen.

Husqvarna contact en garantie

Husqvarna biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun e-bikes, doorgaans variërend van twee tot vijf jaar op het frame en motoronderdelen, afhankelijk van het model en de specifieke voorwaarden. Voor batterijen geldt meestal een garantieperiode van twee jaar. De garantie dekt fabricagefouten en defecten onder normaal gebruik. Voor meer gedetailleerde informatie kunnen klanten terecht op de officiële Husqvarna website of contact opnemen via hun sociale mediakanalen, e-mail, of telefoon.