Home Merken Gocycle

Gocycle

Door Slim Abid
Gocycle elektrische fietsen

Gocycle fietsen

 • Opgericht: 2001
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Assortiment: Elektrische vouwfietsen
 • Prijssegment: Hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Brits merk bekend om zijn hoogwaardige, geavanceerde e-bikes met een strak design en geavanceerde technologie.
 • Uitstraling: Stijlvol en functioneel, geïnspireerd door de automobielindustrie met een focus op gebruiksgemak en stedelijke mobiliteit.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op geavanceerde materialen en technologieën zoals een gepatenteerd Cleandrive™ systeem en voorspellende elektronische versnelling.
 • Levensduur: Hoog, met duurzame constructies en onderhoudsvrije componenten.
 • Klantendienst: Uitstekend, met aandacht voor detail en uitgebreide ondersteuning.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Gocycle ?

Gocycle is een Brits merk van elektrische fietsen, opgericht in 2001 door Richard Thorpe, een voormalig ingenieur bij McLaren. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige technologie, gericht op stedelijke mobiliteit. Het hoofdkantoor van Gocycle bevindt zich in Chessington, Engeland.

Gocycle’s missie is om de beste stedelijke elektrische fietsen te creëren, met een sterke nadruk op gebruiksgemak, stijl en prestaties. De fietsen van Gocycle worden vaak geprezen om hun geavanceerde ontwerp en hoogwaardige materialen, wat resulteert in producten die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn​.

Wat maakt Gocycle goed of uniek?

Een Gocycle is goed vanwege verschillende innovatieve kenmerken. De fietsen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en magnesium, wat resulteert in een lichtgewicht maar robuuste constructie. Ze beschikken over een gepatenteerd Cleandrive™ systeem dat de ketting en versnellingen omsluit, wat onderhoud minimaliseert en de fiets schoon houdt.

De Gocycle G4-modellen hebben een krachtig en stil G4drive™ motor met geavanceerde tractiecontrole, wat zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring. Daarnaast zijn de fietsen opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren en op te bergen zijn, ideaal voor stedelijke omgevingen​​.

Minder goed aan een Gocycle kan de hoge prijs zijn, die in het hogere segment valt, wat ze minder toegankelijk maakt voor een breder publiek. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat de bediening van de elektronische versnellingen wennen kan zijn en dat het ontbreken van een traditioneel display verwarrend kan zijn​.

Gocycle elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Gocycle

Gocycle geschiedenis

Gocycle werd opgericht in 2001 door Richard Thorpe, die zijn ervaring bij McLaren gebruikte om een innovatieve e-bike te ontwerpen. De eerste Gocycle, geïntroduceerd in 2009, werd geprezen als de “iPhone van e-bikes” vanwege het strakke, gebruiksvriendelijke ontwerp.

Door de jaren heen heeft Gocycle verschillende modellen geïntroduceerd, elk met verbeterde technologieën en materialen. Het merk heeft talloze prijzen gewonnen en wordt algemeen erkend voor zijn bijdrage aan stedelijke mobiliteit​​.

Tijdslijn van Gocycle

 • 2001: Oprichting van Gocycle door Richard Thorpe.
 • 2009: Introductie van de eerste Gocycle, geprezen als de “iPhone van e-bikes”.
 • 2012: Lancering van de G2, met verbeterde prestaties en nieuwe technologieën.
 • 2016: Introductie van de G3, met geïntegreerde verlichting en verbeterde motor.
 • 2019: Lancering van de opvouwbare Gocycle GX.
 • 2021: Gocycle G4-serie wordt geïntroduceerd, met G4drive™ motor en koolstofvezel onderdelen.
 • 2022: Gocycle G4i wint de T3 Award voor Beste Elektrische Fiets.
 • 2023: Verdere ontwikkeling van nieuwe modellen zoals de CXi en CX+, gericht op gezinsgebruik​.

Nieuws van Gocycle in 2024 (persberichten)

In 2024 zal Gocycle de nieuwe CXi en CX+ modellen lanceren, gericht op stedelijke mobiliteit en gezinsgebruik. Deze modellen zijn ontworpen om praktisch, betrouwbaar en milieuvriendelijk te zijn, met innovatieve functies zoals grotere draagcapaciteit en verbeterde veiligheidsvoorzieningen.

Gocycle blijft zijn positie in de markt versterken door deel te nemen aan internationale beurzen en het winnen van meerdere prijzen voor innovatie en design.

Gocycle contact en garantie

Gocycle biedt een uitgebreide garantie op al zijn fietsen, doorgaans dekkend voor twee jaar op het frame en één jaar op elektrische onderdelen. Voor specifieke garantievoorwaarden en serviceopties kunnen klanten de officiële website bezoeken. Contactinformatie voor klantenservice omvat hun website (www.gocycle.com), sociale media kanalen zoals Facebook en Twitter, en e-mail (info@gocycle.com).