Home Merken Crussis

Crussis

Door Slim Abid
crussis elektrische fietsen merk informatie

Crussis fietsen

 • Opgericht: 2012
 • Land: Tsjechië
 • Assortiment: E-mountainbikes (e-MTB), trekkingfietsen, stadsfietsen, crossfietsen en scooters
 • Prijssegment: Lage tot midden prijsklasse
 • Reputatie: Bekend als betrouwbaar merk voor instapmodellen en middenklasse e-bikes. Hoge waardering voor prijs-kwaliteitverhouding en innovatieve ontwerpen.
 • Uitstraling: Innovatief en modern, met een focus op comfort, veiligheid en langdurige prestaties.
 • Algemene kwaliteit: Hoog, met precisie-engineering en gebruik van componenten van topmerken zoals Shimano en SRAM.
 • Levensduur: Lang, met robuuste frames en geïntegreerde batterijontwerpen.
 • Klantendienst: Goed, met aandacht voor klanttevredenheid en ondersteuning via verkooppunten en online kanalen.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met uitgebreide garantie en service mogelijkheden.

Wie of wat is Crussis ?

Crussis is een Tsjechisch bedrijf, opgericht in 2012, dat zich specialiseert in de productie van elektrische fietsen (e-bikes). Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Praag, Tsjechië. Crussis onderscheidt zich door hun focus op kwaliteit en innovatie, waarbij ze gebruikmaken van componenten van wereldklasse zoals Shimano, Yamaha en SRAM, maar kunnen ook de prijs drukken door keuze in de onderdelen. Ze gebruiken ook motoren van Yamaha en Panasonic. Het merk staat bekend om zijn uitgebreide assortiment e-bikes, waaronder e-mountainbikes, trekkingfietsen, stadsfietsen en crossfietsen.

Wat maakt Crussis goed of uniek?

Wat Crussis goed maakt, is hun toewijding aan precisie-engineering en het gebruik van hoogwaardige materialen. De e-bikes van Crussis zijn ontworpen met oog voor detail en duurzaamheid, wat resulteert in betrouwbare en lang meegaande producten.

Een sterk punt van Crussis e-bikes is de integratie van batterijen in het frame, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. De e-bikes zijn uitgerust met geavanceerde motorsystemen van gerenommeerde merken zoals Bosch, Shimano, Yamaha en Panasonic, waardoor er opties zijn in elke prijsklasse.

Crussis richt zich op een diverse doelgroep, waaronder stedelijke forenzen, recreatieve fietsers en avontuurlijke sportliefhebbers. Hun betaalbare prijspunten maken de e-bikes aantrekkelijk voor prijsbewuste consumenten die toch op zoek zijn naar een betrouwbare en goed presterende elektrische fiets.

Crussis elektrische fietsen van 2024

Verschillende fietssegmenten van Crussis

 • Mountain Bikes (e-MTB): e-Largo, e-Atland
 • Trekking Bikes: e-Cross
 • City Bikes: e-City, e-Savela
 • Cross Bikes: e-Fionna, e-Guera

Onze artikels over Crussis

Crussis geschiedenis

Crussis is een Tsjechisch bedrijf dat zich specialiseert in de productie van elektrische fietsen (e-bikes). Het werd opgericht in 2012 en is gevestigd in Praag. Vanaf het begin richtte Crussis zich op het aanbieden van hoogwaardige e-bikes door gebruik te maken van kwalitatieve componenten.

In 2013 introduceerde Crussis zijn eerste e-bike op de FOR BIKES beurs. Het bedrijf groeide snel en in 2015 opende het een eigen productiefaciliteit in Hovorčovice, nabij Praag. Deze stap stelde Crussis in staat om de kwaliteit en innovatie van hun producten verder te verhogen. In 2016 breidde Crussis zijn markt uit naar acht Europese landen en de Verenigde Staten, wat de internationale erkenning van het merk vergrootte.

In 2017 introduceerde Crussis nieuwe framegeometrieën en modernere ontwerpen, samen met een reeks accessoires zoals helmen en fietskleding.

Het jaar 2018 was een keerpunt voor Crussis met de introductie van hun eerste carbon mountain e-bike en een volledige veringsmodel, evenals de samenwerking met de beroemde ijshockeyspeler Jaromír Jágr, die het gezicht van het merk werd. Deze samenwerking zorgde voor een enorme boost in de zichtbaarheid en populariteit van Crussis e-bikes in Tsjechië.

Tijdens de COVID-19 pandemie in 2020 besloot Crussis om hun productiecapaciteit te vergroten door te verhuizen naar een grotere faciliteit in PROLOGIS Park Úžice. Dit stelde hen in staat om hun productie aanzienlijk op te voeren, met als doel om tegen 2024 jaarlijks 80.000 e-bikes te produceren.

Tijdslijn van Crussis

 • 2012: Oprichting van Crussis in Praag, Tsjechië.
 • 2013: Eerste presentatie van e-bikes op de FOR BIKES beurs.
 • 2015: Opening van de productiefaciliteit in Hovorčovice.
 • 2016: Uitbreiding naar acht Europese landen en de VS.
 • 2017: Introductie van nieuwe frameontwerpen en accessoires.
 • 2018: Samenwerking met Jaromír Jágr en introductie van de carbon mountain e-bike.
 • 2019: Productie van meer dan 15.000 e-bikes.
 • 2020: Verhuizing naar PROLOGIS Park Úžice om productiecapaciteit te vergroten.
 • 2021: Lancering van nieuwe ultralichte aluminium scooters en verdere uitbreiding van het e-bike assortiment.
 • 2023: Introduceren van nieuwe e-bike modellen met Japanse Panasonic motoren.

Nieuws over Crussis in 2024

In 2024 heeft Crussis zijn productlijn verder uitgebreid met nieuwe modellen zoals de e-Full 11.9 en de LEGEND 68. Deze modellen zijn uitgerust met de nieuwste Bosch en Panasonic motorsystemen, wat zorgt voor verbeterde prestaties en een groter bereik. De e-Full 11.9, bijvoorbeeld, beschikt over een Bosch Performance Line CX – Smart System motor en een Bosch PowerTube 750 Wh batterij, wat een bereik van tot 180 km mogelijk maakt. De LEGEND 68, met een carbon frame en hoogwaardige componenten, is ontworpen voor de veeleisende fietser die het beste van het beste wil.

Crussis contact en garantie

Crussis biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun e-bikes, wat een belangrijk aspect is voor klanten die op zoek zijn naar betrouwbare en duurzame fietsen. De standaard garantieperiode voor Crussis e-bikes is twee jaar, waarbij de garantie zowel de elektrische componenten als het frame dekt. Specifiek voor het frame biedt Crussis een verlengde garantie van vijf jaar, wat getuigt van hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.

De garantievoorwaarden vereisen dat de klant de fiets registreert op de Crussis-website en dat regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd volgens de door de fabrikant aanbevolen intervallen. Dit onderhoud moet worden uitgevoerd door erkende Crussis-servicepunten om de garantie te behouden. Eventuele garantieclaims kunnen worden ingediend via de officiële Crussis-website, waar klanten gedetailleerde instructies vinden over het indienen van een claim en de benodigde documentatie.

Crussis biedt ook een extra service aan waarbij klanten hun e-bike in 100% gemonteerde staat kunnen ontvangen, wat zorgt voor een probleemloze en directe rijervaring​.

Crussis Contactinformatie

Voor klanten die contact willen opnemen met Crussis voor vragen, service of ondersteuning, zijn er verschillende kanalen beschikbaar:

Op de website van Crussis kunnen klanten ook een contactformulier invullen voor specifieke vragen of verzoeken.

Daarnaast is Crussis actief op verschillende sociale mediaplatforms, waar ze regelmatig updates, nieuws en promoties delen: