Home Merken Aventon

Aventon

Door Slim Abid
aventon elektrische fietsen

Aventon fietsen

 • Opgericht: 2013
 • Land: Verenigde Staten
 • Assortiment: Elektrische fietsen
 • Prijssegment: Laag tot gemiddeld segment
 • Reputatie: Bekend om hoogwaardige constructie, betrouwbare prestaties en gebruiksgemak.
 • Uitstraling: Modern en veelzijdig, met een sterke focus op inclusiviteit en toegankelijkheid voor rijders van alle leeftijden en capaciteiten
 • Algemene kwaliteit: Goed, met gebruik van geavanceerde technologieën.
 • Levensduur: Goed, met zorgvuldig vervaardigde frames en componenten die ontworpen zijn voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Responsief en behulpzaam, met uitgebreide handleidingen en bronnen beschikbaar op hun website.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een garantie van 2 jaar op e-bikes en ondersteuning via diverse kanalen, waaronder sociale media, e-mail en telefoon​.

Wie of wat is Aventon ?

Aventon is een Amerikaanse fabrikant van elektrische fietsen, opgericht in 2013 door Jianwei Zhang en Augusto Peraza III. Het bedrijf heeft als missie om mensen geluk te laten vinden door middel van beweging, onder het motto “Ride More. Be Happy.”

Aventon richt zich op het opnieuw definiëren van avontuur en het inspireren van rijders om zowel stedelijke als off-road terreinen te verkennen. Het bedrijf heeft zijn wortels in de productie van fixed-gear fietsen voordat het in 2017 de overstap maakte naar e-bikes.

Wat maakt Aventon goed of uniek?

Aventon fietsen staan bekend om hun prestaties en gebruiksgemak. Ze zijn niet de beste en richten zich eerder op prijs/kwaliteit, met enkele extra voordelen.

Een belangrijk kenmerk van hun e-bikes is de koppelingsensor, die zorgt voor een natuurlijke en responsieve rijervaring door de kracht van de motor aan te passen aan de inspanning van de rijder. Dit onderscheidt Aventon van andere e-bike merken die vaak gebruik maken van kadenssensoren.

Aventon elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Aventon

Aventon geschiedenis

De geschiedenis van Aventon begint in 2013 toen het bedrijf werd opgericht in Californië. In de eerste jaren richtte Aventon zich op fixed-gear fietsen, maar in 2017 schakelde het bedrijf over naar de productie van e-bikes. Hun eerste e-bikes kwamen op de markt in 2019, wat samenviel met een groeiende vraag naar micromobiliteitsopties. Aventon heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt en is nu een belangrijke speler in de e-bike markt.

Tijdlijn van Aventon:

 • 2013: Oprichting van Aventon in Californië.
 • 2014: Aventon vormt zijn eigen race team en introduceert de Cordoba, een lichtgewicht fixed-gear fiets.
 • 2017: Aventon stapt over naar de productie van e-bikes.
 • 2019: Lancering van de eerste Aventon e-bikes, met directe impact op de markt.
 • 2020: Pace 500 model wint de Bicycling Magazine Award.
 • 2022: Aventon introduceert de Level.2, hun eerste e-bike met een echte koppelingsensor.
 • 2023: Aventon blijft groeien en plant de bouw van een geautomatiseerde fabriek in de VS tegen 2025.

In 2024 heeft Aventon hun eerste elektrische mountainbike, de Ramblas, geïntroduceerd, uitgerust met een mid-drive motor en geavanceerde componenten zoals Sram DB8 remmen en Rockshox vering. Daarnaast hebben ze ook de Level.2 gelanceerd, hun eerste e-bike met een echte koppelingsensor, die een natuurlijke en responsieve rijervaring biedt.

Aventon contact en garantie

Aventon biedt een uitgebreide garantie voor hun elektrische fietsen, die dekking biedt voor verschillende componenten en onderdelen. Hier zijn de gedetailleerde garantievoorwaarden:

 1. Frames en Framesets: Aventon biedt een garantie van twee jaar op de structurele integriteit van hun frames en framesets vanaf de datum van de oorspronkelijke aankoop. Als de fiets binnen 90 dagen na aankoop wordt geregistreerd, wordt de garantie op de frames en framesets verlengd tot een levenslange garantie voor de oorspronkelijke koper. Deze garantie dekt echter geen lak- en grafische defecten​.
 2. Componenten en Uitrusting: De garantie op Aventon-onderdelen en uitrusting, zoals motoren en andere aandrijfsysteemcomponenten, is twee jaar vanaf de datum van de oorspronkelijke aankoop. Dit geldt ook voor de lak en grafische elementen op de frames en framesets​.
 3. Batterijen: De batterijen die op de elektrische fietsen van Aventon zijn geïnstalleerd, hebben een garantie van twee jaar of tot 300 oplaadcycli, afhankelijk van wat het eerst komt. De batterijen zijn ontworpen om tot 75% van hun oorspronkelijke capaciteit te behouden gedurende deze periode​​.

Contactinformatie: