Home Merken Atala

Atala

Door Slim Abid
Atala italiaanse fietsen merk informatie

Atala fietsen

 • Opgericht: 1907
 • Land: Italië
 • Assortiment: E-MTB’s (Full Carbon, Full Aluminium, HardTail), E-Trekking, E-Gravel, E-Urban
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Hoogwaardige, innovatieve ontwerpen bekend om hun kwaliteit en prestaties, vooral met componenten van Bosch en Shimano
 • Uitstraling: Combinatie van traditioneel Italiaans vakmanschap en moderne technologie, met een focus op ergonomie, wendbaarheid en stabiliteit
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke nadruk op duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • Levensduur: Hoog, met producten die ontworpen zijn voor langdurig gebruik en uitgerust met componenten van topkwaliteit
 • Klantendienst: Goed, met uitgebreide service en ondersteuning
 • Dienst na verkoop: Goed, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Atala ?

Atala is een Italiaans fietsmerk dat in 1907 werd opgericht door Angelo Gatti. Het merk heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie opgebouwd in de fietsindustrie. Atala is gevestigd in Monza, Italië, en maakt deel uit van de Accell Group sinds 2011.

Het merk heeft zich altijd gekenmerkt door zijn passie voor fietsen en een diepgaande technische kennis, wat het mogelijk maakt om aan de behoeften van zowel recreatieve als competitieve fietsers te voldoen.

Atala produceert een breed scala aan fietsen, waaronder traditionele fietsen, elektrische fietsen (e-bikes) en accessoires. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit, wat bijdraagt aan zijn langdurige aanwezigheid en succes op de markt.

Wat maakt Atala goed of uniek?

Wat Atala goed maakt, is de combinatie van traditioneel Italiaans vakmanschap met moderne technologie en innovatie. Het merk gebruikt hoogwaardige materialen zoals Toray-koolstofvezels en 6000-serie aluminiumlegeringen, die zorgen voor sterke, lichte en duurzame frames.

Atala’s unieke verkoopargument (USP) ligt in hun vermogen om traditioneel Italiaans vakmanschap te combineren met geavanceerde technologie en innovatie. Hun gebruik van hoogwaardige materialen en componenten van topmerken zoals Bosch en Shimano zorgt voor duurzame, betrouwbare en efficiënte fietsen. Atala’s e-bikes zijn ontworpen met een focus op ergonomie, stabiliteit en wendbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende terreinen en gebruiksscenario’s​.

Het prijssegment van Atala, dat in de middelhoge tot hogere prijsklasse valt, al hebben ze ook instapmodellen van hoge kwaliteit.

Atala elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over Atala

Atala geschiedenis

Atala is een Italiaans fietsmerk dat werd opgericht in 1907 door Angelo Gatti. Het merk begon zijn reis in de vroege 20e eeuw en verwierf snel bekendheid toen Luigi Ganna de eerste Giro d’Italia in 1909 won op een Atala fiets. Gedurende de jaren 1920 begon Cesare Rizzato, een ambachtsman uit Padua, met de productie onder de merknaam Ceriz, waaraan later Atala werd toegevoegd.

Het bedrijf breidde zijn portfolio uit met andere prestigieuze merken zoals Maino en Dei, die in de jaren 1960 de internationale competities domineerden.

In 2002 werd het bedrijf omgedoopt tot Atala S.p.A en in 2011 werd het onderdeel van de Accell Group, een Europese leider in de fiets- en accessoiresindustrie. Atala heeft sindsdien zijn assortiment uitgebreid met traditionele fietsen, e-bikes en een complete lijn accessoires​.

Tijdslijn van Atala

 • 1907: Oprichting van Atala door Angelo Gatti in Italië.
 • 1909: Luigi Ganna wint de eerste Giro d’Italia op een Atala fiets.
 • 1921: Cesare Rizzato begint met de productie onder de merknaam Ceriz, waaraan later Atala werd toegevoegd.
 • 1960s: Atala en de merken Maino en Dei domineren de internationale fietsscène.
 • 2002: Het bedrijf verandert zijn naam in Atala S.p.A.
 • 2011: Atala wordt onderdeel van de Accell Group.
 • 2023: Atala blijft een belangrijke speler in de markt voor traditionele fietsen en e-bikes​ (Atala)​​ (Wikipedia)​.

Nieuws of Atala in 2024

Een van de hoogtepunten van het jaar is de introductie van de nieuwe E-MTB lijn met verbeterde Bosch motoren en grotere batterijcapaciteiten, waardoor langere en krachtigere ritten mogelijk zijn. Daarnaast heeft Atala aangekondigd dat het zijn productiecapaciteit in Italië zal uitbreiden om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige e-bikes.

Atala contact en garantie

Atala biedt garantie op zijn fietsen en e-bikes om klanten gemoedsrust te geven over hun aankoop. De standaard garantieperiode voor Atala e-bikes bedraagt 24 maanden vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt fabricagefouten in materialen en vakmanschap, wat betekent dat als er iets mis is met de constructie van de fiets, Atala dit zal repareren of vervangen zonder extra kosten voor de klant.

Het is belangrijk om de originele aankoopbon en een bewijs van de fietsserienummer te bewaren, aangezien deze nodig zijn om een garantieclaim in te dienen. Daarnaast worden de batterijen van de e-bikes ook gedekt door een aparte garantie, die vaak dezelfde periode van 24 maanden beslaat. Het is echter raadzaam om de specifieke voorwaarden te controleren, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van het exacte model en de componenten van de fiets​​.

Atala contactinformatie

Voor vragen, ondersteuning of om meer te weten te komen over Atala en hun producten, kunnen klanten de volgende contactinformatie gebruiken: